- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съвет относно запознанства
Здравейте. Пиша във форума за пръв път. Имам един въпрос и моля ако някой иска да ми даде съвет , да го направи , но сериозно без глупости и нападки. Така ситуацията е такава - напоследък харесвам едно момче , но официално не се познаваме. Предният семестър бяхме заедно на едно упражнение и говорихме за кратко. Аз тогава не му обърнах много внимание , бях доста лаконична , говорих с него , но не ми пукаше много. Още тогава усетих , че той не спря да ме оглежда от горе - до долу. След няколко дни се срещнахме в коридора и той ме поздрави и се усмихна много сладко . Тогава забелязах колко е хубав. Разменихме няколко думи. И след това идва проблема- аз по принцип не виждам много добре на далеко , след няколко дни пак се засякохме , но аз не го познах , защото беше надалеко , видях го когато се приближи , но явно той се обиди , че се правя , че не го познавам. От тогава не се поздравяваме , но когато се засечем доста дълго се гледаме един друг. Той е доста притеснителен (въпреки че се прави и не го показва) , аз също не съм от най-отворените. Какво да направя , как да постъпя , за да се запознаем и да завържем отново разговор?
Да ти имам проблемите, хохо.
Хората са надарени с дар слово, каква ли е причината.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Много по-трудно е да изразиш със слово мисълта си в условия на стресови фактори (притеснението), отколкото да я синтезираш в писмена форма, дори да бъде под формата на ''чат''.
Според мен основната причина ни е липсата на практическо общуване и комуникация с различни категории хора. Нагласата ни, стремежът ни да се представим по един или друг начин според човека насреща, за да бъдем възприети положително.
Когато се засечете пак на следващото упражнение опитай да седнеш до него. Може и да го помолиш да си препишеш нещо от миналия път, понеже не си успяла да напишеш всичко. Малко клиширана, но не лоша идея, е да запишеш телефонния си номер в тетрадката му преди да му я върнеш. Ако ти се струва прекалено, е достатъчно и да завържеш някакъв разговор. След като си поговорите няколко пъти, ще усетиш сама дали му е приятно в компанията ти. Ако ти омръзне да чакаш да те покани да излезете, не се притеснявай да го направиш ти. Зарежи стереотипите, че мъжете винаги трябва да правят първата крачка, в днешно време жените май са по-дейни. Не бива да позволяваш на стеснителността ти да те спъва и да ти пречи да достигнеш до хората и нещата, които те карат да се чувстваш добре!
I'm too weird to live, but much too rare to die.