.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Град
    София

ne sym sig dali e cistit

zdr az sam na 15g imam seriozen priqtel i sam polovo aktivna ot okolo5 ili 6 dena imam problem -bolki v krysta korema i pri urinirane mn e nepriqtno
    hodih na lekar pri li4nata tq mi kazwa cistit e dade mi lekarstvo i we4e 2 dva dena sym na tova lekarstvo to e nqkuf antibiotik i nqma nikakva promqna vuprosa mi e moje li da e ot sexa ili poneje hodq na pluwane da sam hvanala ne6t ot baseina
    i am a superwoman

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Тъй като проблемът ти е сериозен, няма да заключвам темата. Постарай се да я кирилизираш.
    За колко дни ти е назначен АБ, какъв и в каква дозировка?
    Постарай се до края на работния ден да отидеш отново при личната за евентуална промяна в терапията.
    Взеха ли материал за урокултура?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на L0ST
    На мен ми инава през акъла бактерии в бъбреците - болки в бъбреците (кръста) и при уриниране... Ако е това - лекува се с антибиотик, но задължително се прави посявка (мисля, че така се казваше).

Но да не те подвеждам...
    Lexynnka

ами аз имах цистит преди година , но хич не съм пила антибиотик , а и болки в кръста нямах . Не знам не е зле ако не ти мине до ден два да отидеш пак при личната

Напиши в Гугъл "цистит симптоми" и виж първия резултат. Според мен личната ти лекарка трябва да ти даде направление и да отидеш при специалист, а не тя да ти предписва лекарства без да си ти правени изследвания.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Добре де, като направи антибиограма, поне 24 часа трябва да минат, за да излезе резултат. Като си представим, че се задават събота и неделя, вероятността да намери джипито и тепърва да се назначава терапия е безкрайно малка. До понеделник бактериите може да са стигнали до бъбреците /асцендентна инфекция/ и тогава вече нещата да са си далеч по-страшни.
    Така че подкрепям емпиричната терапия.
    Цитирай Първоначално написано от aMnEsIa_
    Напиши в Гугъл "цистит симптоми" и виж първия резултат. Според мен личната ти лекарка трябва да ти даде направление и да отидеш при специалист, а не тя да ти предписва лекарства без да си ти правени изследвания.
    Защо да ходи при специалист? Нима само специалистът пуска урокултура и антибиограма? Само специалистът ли назначава изследване на урина и седимент?! Не хвърляйте камъни в чужда градина, ако не познавате конкретните обстоятелства!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си