.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 92
    Голям фен
    Град
    София, Матрицата-4 :)

Re: Против чалгата (осем довода против тая помия)!!!

Цитирай Първоначално написано от MadMaster
    С тази тема не искам да се карам с никой, а просто искам да ви покажа, че поп-фолка не е много качествена музика, и искам да чуя вашено мнение по въпроса.

Очаквам да се апази добрият тон, и да бъде отговаряно по културен начин, без заяждане и по възможност - по-изчерпателно.

1. Текстовете на пестие в поп-фолка са на ниво разговорната реч. А по принцип, музикалните текстове трябва да са поетични и възвишени. А и езказът е доста опростен.

2. Темите, засегнати от текстовете са едни и същи - или любов или изневяра - трето положение няма! Защо само с това се изчерпват? Защо не пеят за по-възвишени неща???

3. Начинът на пеене: тези извивки на гласа направо дразнят ухото. А като се прибави към това и липсата на гласови данни у 90% от певиците, нещата стават плачевни.

4. Аранжиментите са повече от аматьорски - нещо като хармонично тракане, комбинирано с йоника!!!

5. Всички мелодии в поп-фолка са изплагиатствани - правата не са откупени, а са буквално откраднати!!!

6. Външен вид: няма да се занимавам с дрехите им, които комбинират всички взаимно най-несъчетаващи се цветове. Ще коментирам това, че всички до една ходят с многоцветен и ярък грим, поставен по доста нехармоничния начин. А за капак на всичко - силикон!!! Сякаш първото и най-важно нещо за една чалгарка е да има голям бюст и неестествено огромни устни! Защо изобщо е този култ към синтетичната красота???

7. Видео-клиповете: освен да снимат гърдите и устните, друго не показват. Това се парви с цел отвличане вниманието на зрителя - така човек забравя да мисли за песента, а се заглежда по формие на дадената изпълнителка, и качеството на музиката остава на заден план.

8. Интелекта на певиците: няколко пъти във телевизионната игра "Вот на доверие" са канили чалга/поп-фолк-певици и всички виждат, че не са много интелигентни. Спомнете си например Бони - тя само на тото играеше. Тая седмица пък имаше една друга - Елена Паришева. Тя освен да се подиграваше на другото момиче за малкия й бюст, друго не правеше!!! Това не мисля, че е нормално поведение.
    напълно си прав и те подкрепям и ще кажа същото, което ти казах и в моя форум, където ти напоследък спре да влизаш.

Click!

totalno prav si taia chalga e super pomia

Голям фен
    az opredeleno ne haresvam 4algata,mislia,4e tova e nai-typata muzika. no vse pak uvajavam horata,koito si q slu6at! i mnog hora tvardiat,4e horata,koito slu6at 4alga sa mnogo typi. e vse pak nali vseki si ima vkus. nai-dobrite mi priatelki slu6at 4alga,no opredeleno ne sa typi!!! vseki ima pravo na izbor
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Аз едно се чудя,всички казвате, че всеки си има право да слуша клаквото си иска, ами тогава защо ги пускате тези теми? Няма смисъл, нека всеки да си се кефи на това,което желае. За чалгата съм абсолютно съгласна, чувала съм доста песни(не са малко по дискотеките и купоните),повечето са отврат-безвкусна смеска на музика и текст, но има някои неща,които не бих казала че са напълно отврат, а и много от фолк певиците колкото и да не искате да си признаете,имат гласови данни, а това че са избрали да пеят в областта на поп-фолка е може би защото сека в България повече това се слуша, а и колкото и да е тъжно,много хора се стремят да правят пари и за това търсят най-комерсиалното...Малко са тези които го правят от сърце...Има крадени и семплирани мелодии, но това не значи че всички са такива. Не защитавам чалгата,но не може да се слага всичко под един знаменател,както не съм съгласна че може да се нареди рапа до чалгата..Хип хопа до фолка. Това е абсурдно просто...няма никаква база за сравнение,и моля ви се не минавайте със оправданието 'тъпи и безсмислени текстове'...защото има толкова много примери, с които да ви се опровергае твърдението....Истината е една-пропагандира се със външността, певиците залагат на нея за успех, защото мъжката аудитория най-често обсъжда външния вид на изпълнителките.Някои са тъпи,други не...Съгласна съм и с 8те твърдения,не напълно обаче, не може винаги да се стига до крайности "всички чалгарки са тъпи" "щом слушаш чалга си еди какъв"...Хареса ми едно от по-горните мнения,наистина тези които слушат чалга,няма да си променят мнението...Както и тези,които не слушаме няма да заповнем да го правим.Въпрос на вкус и индивидуалност...Кефете се на това,което ви кара да се чувствате на 6,което ви отпуска..Не се занимавайте със вкусовете на другите...всеки има правото да прави каквото иска, нека си слушат чалга,с какво ви вредят на вас?Нали не са ви опряли ножа до гърлото с думите "Или ще слушаш чалга, или те коля!"...Гледайте себе си и тва е Дано да сте ме разбрали правилно,и да не тръгнете да ме псувате,защото повечето имат този навик-нямат аргументи,ама айде да попсуваме,щото сме ГЪЗари..

Everything around you is HIP-HOP!!!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Мдамм така е..и аз не ги харесвам прекалено са изкуствени

Супер фен
    Град
    Stara Zagora
    Abe h0rca za kf0 se 0pravdavate s Rapa i t.n. zakf0 psuvate?? Nik0i ne vi e kazal ,4e ne m0je da slu6ate 4alga ,nali ? Tuka temata e 4e 4algata e pylen bukluk! Syglasna sym s 8-te tvyrdeniq .0ba4e sp0red men ima sam0 1 pevica k0qt0 mislq e izkliu4enie 0t 8te .. "pravila" Tyi da g0 nareka .... i tfa e Aneliq ! Za6t0 li ? Ami m0je bi za6t0t0 ima mn hubav glas ,2r0 ne si e pravila nit0 silik0n0vi cici nit0 silik0n0vi ustni! Smeq da kaja 4e ne se ubli4a zle i 4e ne plagiatstva ,n0 si4k0 tfa az si gu mislq i ne vi karam da mislite tyi v nikyf slu4ai! Tyi 4e vseki si ima s0bstven0 mnenie!

Град
    g0rE v 0bLaCitE
    abe naistina tva e otvratitelna muzika!nikoga ne sam se zaribqvala!super shit!prosto ne mi se prikaaaaaaa
    Jivota e padeniq i vazhodi
    gotini ili gadni periodi
    na koito ne moje6 da opredeli6 goleminata!
    ProSto stoi6 i izjivqva6 momenta
    i vsi4ko se varti i se povtarq kato na lenta!
    No edin den lentata zapo4va da nabira....skasva se....i ti umira6!

Супер фен
    Град
    in the middle of nowhere
    ami prav si!!!
    ne sporq no vse pak vseki si ima izbor kvo da slu6a vupreki 4e
    LINKIN PARK RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZz

Супер фен
    Град
    in the middle of nowhere
    ami prav si!!!
    i to na praktika ako se izkliuchi zvuka na tv-to na tv Planeta,vse edno se gleda Playboy tv...

^^shit_girl^^
    Guest
    ok.....ne moga da vi razbera kakvo vi pre4i 4algata??kato ne vi kefi ne q slu6aite be.... po tv-to 4algata se vurti samo po kanalite kotio sa specialno za 4alga.......MI NE GI GLEDAITE!!! gledaite si tam mm mtv i t.n. kudeto 4alga NIKOGA NE E IMALO I NQMA DA IMA koi vi kara da gledate planeta veselina i t.n! radiostanciite po koito se puska 4alga sa su6to sepcialno...ima takiva kudeto ne se puska 4alga... a discotekide........mi te su6to sa razdeleni na 4algarski(biad nai club i t.n) i ne4algaraksi( escape i tn.) emi az ne vijdam kakuv e problema ne hodete po tezi mesta s 4alga i ne gledaite 4alagrskite tv i nqma da imate problem s 4algata!!!! 4ALGA FOREVER

Голям фен
    Град
    Milky Way

Re: GRESHKA!!!

Цитирай Първоначално написано от SAMO CHALGA
    1. Текстовете на пестие в поп-фолка са на ниво разговорната реч. А по принцип, музикалните текстове трябва да са поетични и възвишени. А и езказът е доста опростен. ---това може донякаде да е така,но рапа да не е по различен само глупости,един възрастен неможе да слуша вулгарностти,докато чалга може!!!

2. Темите, засегнати от текстовете са едни и същи - или любов или изневяра - трето положение няма! Защо само с това се изчерпват? Защо не пеят за по-възвишени неща???---е има и изклучения в текстовете,но за какво да пеят още,както пее некой рапър еди си с кой се ебах... мисля че е просташко,а и незнам защо тази тема е тук,като се има впредвид че много хора слушат "ТАЗИ ПОМИЯ" КАКТО тия нарече,неможе всеки да слуша техно,рап,метъл и т.н

3. Начинът на пеене: тези извивки на гласа направо дразнят ухото. А като се прибави към това и липсата на гласови данни у 90% от певиците, нещата стават плачевни. ---е не всеки има този глас не всеки има този талант на тези извивки,а и някой поп фолк певици имат много готин глас ,даже могат да си го променят,а някои рапър това го немове...

4. Аранжиментите са повече от аматьорски - нещо като хармонично тракане, комбинирано с йоника!!! ----за това съм съгласна,но няма лошо

5. Всички мелодии в поп-фолка са изплагиатствани - правата не са откупени, а са буквално откраднати!!! ---така е ,но не всеки може да слуша грацки ,сръбски и т.н и му е по добре на БГ да я слуша да чуе самият смисал

6. Външен вид: няма да се занимавам с дрехите им, които комбинират всички взаимно най-несъчетаващи се цветове. Ще коментирам това, че всички до една ходят с многоцветен и ярък грим, поставен по доста нехармоничния начин. А за капак на всичко - силикон!!! Сякаш първото и най-важно нещо за една чалгарка е да има голям бюст и неестествено огромни устни! Защо изобщо е този култ към синтетичната красота??? ---за силикона и прекалено изкуственият вид също те подкрепям,но някой металист или еди си к`ъв да няма по добър външен вид,даже напротив има плачевен и отблъскващ

7. Видео-клиповете: освен да снимат гърдите и устните, друго не показват. Това се парви с цел отвличане вниманието на зрителя - така човек забравя да мисли за песента, а се заглежда по формие на дадената изпълнителка, и качеството на музиката остава на заден план. --- ми миличък/миличка това е целта

8. Интелекта на певиците: няколко пъти във телевизионната игра "Вот на доверие" са канили чалга/поп-фолк-певици и всички виждат, че не са много интелигентни. Спомнете си например Бони - тя само на тото играеше. Тая седмица пък имаше една друга - Елена Паришева. Тя освен да се подиграваше на другото момиче за малкия й бюст, друго не правеше!!! Това не мисля, че е нормално поведение.----е то като че ли са умни и останалите -устата ,Мишо,100 кила или там още кви беха,то никоя звезда няма интелект ако се замислиш повече,всички са простовати с малки изключения,но все па да се уточня не слушам само фолк,но и не го мразя.Но не помасям откачена музика,дето от нея после ме боли главатаа Е дано не сам те засегнала с нещо
    Чалгийко нз дали някой друг е писла нещо подобно на това, което ще напиша щот ме мързеше да чета другите отговори ако повтарям някой сори.
    Кой казва, че е задължително хората, които не слушат чалга да слушат Рап ма ??Нз защо ама т'ва на всички тъпи чалгаджий ви е заложено в главата. Някой да е казал че рапа е готин или пък че Щамара или 100 кила или който и да е от тия олигофрени е интелигентен. А относно т'ва дето го написа за външния вид на металите те поне не си пълнят циците и устните с силикон и външния им вид показва това, което мислят. Те не си пускат дълги коси или си праят пиърсингове и татуси за да се харесат на публиката, а защото така им харесва докато тъпите чалгарки приемат за висша ценност външния вид. Ако мислиш, че това е добре значи си супер тъпа к*ва уфтсъ п*тка и мързи ме да изброявам
    П.П. Сори на подателя на темата щот не искаше да се караме ама т'ва ебати винаги ме е дразнило супер мноо

Голям фен
    Град
    Milky Way
    Цитирай Първоначално написано от e_l_i_z_a
    ami prav si!!!
    Забелязах ти темата не искам да се карам с теб и не искам да споря, но все пак според мен Linkin Park нее RULEZ щото Мелодиите на повечето им песни са мноо едообразни. Верно първите им песни бяха мноо яки ама от там нататък вече взеха да се повтарят

Повече от фен
    Офф...еми какво мога да кажа освен,че съм съгласна със всичко и за оня по горе,който разправяше,че "млекодайните крави" с огромните увиснали бюстове били много секси и че само чалгата била за купон ами какво ще кажеш за техното???ами за поп музиката?те не стават ли за разкършване и то не скапан кючек при,който всичката подкожна мазнина излиза наяве и се тресе като желе?

[quote="e_l_i_z_a"]
    quote]kolko si prava

Любовта е най-висшата степен на омразата

AVE SEKI DA SI SLU6A KVOT ISKA,AZ LI4NO SLU6AM 4ALGA I TVA NE E PROBLEM ZA NEM,KOTO NE IA HARESVA DA NE IA SLU6A,NO VSEKI SI IMA SOBSTVENO MNENIE I SOBSTVEN STIL.TAKA 4E HORA,NE SE VLIAITE OT DRUGITE,SLU6AITE KVOT VI SE SLU6A NEZAVISIMO DALI E 4ALGA ILI METAL,ILI TEHNO.SI4KO SE E GAZ

Голям фен
    nikoga ne sum bila po suglasna...tva e bahti i falsha...

Супер фен
    Град
    Ups & Downs
    amy lee , e_l_i_z_a tc tc ..... poziorki

Guest
    Само ще кажа - ВСЕКИ С МНЕНИЕТО СИ! баси!

Голям фен
    Град
    Na nebeto sred zvezdite
    abe ne e 4ak tolkova zle

Аз съм съгласна с 8-те довода. Не смятам,че йена която има нежен глас докато пее,пък после като дава интервю вади един такъв дрезгав глас.....Освен това,защо не пеят на живо,а само на playback?
    Интелекта на певиците не е от голямо значение,но все пак наистина трябва да се пее за нещо стойностно(не че любовта не е,но само за нея да се пее)
    Абе,нещо много се увлякох,като заключение НЕ НА ЧАЛГАТА!

P.S.това не значи,че сам против тези,който я харесват,и аз имам приятели чалгари,просто споделям мнение!

Супер фен
    Град
    in the middle of nowhere
    Цитирай Първоначално написано от ^^shit_girl^^
    ok.....ne moga da vi razbera kakvo vi pre4i 4algata??kato ne vi kefi ne q slu6aite be.... po tv-to 4algata se vurti samo po kanalite kotio sa specialno za 4alga.......MI NE GI GLEDAITE!!! gledaite si tam mm mtv i t.n. kudeto 4alga NIKOGA NE E IMALO I NQMA DA IMA koi vi kara da gledate planeta veselina i t.n! radiostanciite po koito se puska 4alga sa su6to sepcialno...ima takiva kudeto ne se puska 4alga... a discotekide........mi te su6to sa razdeleni na 4algarski(biad nai club i t.n) i ne4algaraksi( escape i tn.) emi az ne vijdam kakuv e problema ne hodete po tezi mesta s 4alga i ne gledaite 4alagrskite tv i nqma da imate problem s 4algata!!!! 4ALGA FOREVER
    emi prava si ama vse pak ot 4algata bg naroda zatypqva!!!!
    emi to kvo?
    to Planeta vse pak si ostava Playboy tv no nqma znachenie ne mi se spori
    LiNkiN4eTo,ti kak re6i,4e sme poziorki?

Ciganska muzika ,mrazia chalgata pffyyyyyy

Bliaks chalga

I az sym protiv chalgata ama ne puskam temi, nali? Abe svobodna dyrjava sme-vseki da si slusha kakvoto si pojelae! Vseki si ima pravo na izbor...shto ne se e**sh?! Koi kakvoto iska da si pravi, ne si ti choveka, koito shte kazva koi kakvo da slusha...
    SmiLe ToDaY! TomoRRoW it Will Be WoRsE!

Цитирай Първоначално написано от LiNkiN4eTo
    amy lee , e_l_i_z_a tc tc ..... poziorki
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
    tc tc.......a ti si nai golqmata

Любовта е най-висшата степен на омразата

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си