За какъв проблем говориш? Не мисля,че имаш проблем.Всеки има различен характер,а и повечето момичета и момчета са притеснителни,дори понякога да не си го признават.А това,че на 16 години не си бил с момиче не е изобщо смешно.Поне според мен.Винаги ще се намери някой,който да ти се подиграе.Е,хич да не ти пука.Хората сме прекалено различни.
Щастливец си щом имаш толкова добри приятели и те уважават.
Сигурна съм,че си чул,прочел и видял всички възможни начини да се запознаеш с момиче,или да му покажеш,че го харесваш.Толкова ли нямаш идея? Не мисля,че е така.Понякога е по-добре да рискуваме и да дйстваме така както се чувстваме на момента.И разбира се,че трябва да се държиш естествено и непринудено.Има една мисъл "Усмивката е най-краткия път до сърцето на човека".Ако изпитваш симпатии към даден човек можеш да му покажеш чувствата си по много начини.С поглед,с жестове,с усмивка...Няма как да не осъществиш контакт.Пробвал ли си да бъдеш искрен,ама наистина искрен?Когато ти е притеснено и ти е трудно да завържеш разговор...просто го сподели с човека до теб.Кажи,че се притесняваш,просто обясни какво изпитваш в момента.Така предразполагаш и себе си и този,с който говориш.Получава се един спонтатне разговор и дори не усещаш как бариерите започват да падат една след друга.И всичко е много сладко.Ако искаш да кажеш нещо...направи го без да се тревожиш от реакцията на останлите.Ако те приемат,ще знаеш че им допадаш такъв,какъвто си.Нищо не губиш,нали?И да знаеш,че ако някое момиче има интерес към теб ще го усетиш.Просто си личи.
Бъди малко по-самоуверен и не си задавай толкова много въпроси.Е,това в никакъв случай не означава,че трябва да действаш безрасъдно и прекалено импулсивно.Опитай се да намериш "златната" среда.Аз ти пожелавам късмет !