- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- maika mi ima problemi s alkohola i prosto sam ot4aqna
hi we!imam 4uvstvoto 4e shte se pobarkam!maika mi ima mno qk problem s alkohola i neznam kak da postapq!tq mi beshe obeshtala da spre!no predi okolo 4as namerih zad tv-to palno shishe s rakiq!pretarsih cqloto ni jilishte i namerih oshte edno pod mivkata!strah me e da kaja na bashta mi zashtoto toi shte se i se razvika kakto predi!neznam kak da postapq!predi dve sedmici kogato vidqh maika mi v grab kak pie i kazah 4e taka ne moje da prodaljava!4e q obi4am i 4e me strah za neq!zashtoto kogato jiveeh v balgariq tq beshe za okolo1-2 meseca v bolnica zaradi alkohola!i pred nosa na lekarite se e kriela da pie!4uvstvam se tolkova bezsilna!ne spq po celi noshti za da sam do neq i posle v u-shte sam kato parcal!strah me e za neq!!!of mamka mu!pak se razplakah!daite po nqkoi savet zashtoto sama ne mislq 4e shte se spravq!
who knows what could happen
do what you do
just keep on laughing
one thing's true
there's always a brand new day
1-во не мисля, че ти можеш да и помогнеш! Единственото, с което можеш да помогнеш е да и говориш, колко зле действа алкохола на здравето и! Тфа си е вид болест и треа да се лекувА!!
2-ро разумно е да кажеш на баща ти, щото той е най - трезво мислещия на този етап!
3-то стискам палци всичко да се оправи! Късмет ти желая![]()
Da 0bi4a6, kogato te 0bi4at, e krasiv0.
Da mrazi6, kogato te 0bi4at, e pozorno.
Da 0bi4a6, kogato te mrazqt e veliko!
Predi imah sy6tiq problem i moga da ti pomogna edistveno sys syveta , 4e tova koeto moje da pomogne na mayka ti si samo ti.. ako i govori6s lubov 4e trqbva da spre i t.n. moje da pomogne, nedey da i se kara6 syurdiito i da i vdiga6 skandali za6toto tova nqma da pomogne..tova e ot mene
о миличка
много неприятно![]()
алкохолизма наистина е болест, майка ти може да не иска да пие, но го прави защото е болна, това не е нещо което може да контролира
сигурна съм че и на нея и е тежко защото не може да спре дори и да иска
не знам какво да се посъветвам
ако тя иска да се излекува, най-добре е да започне лечение в специализирана клиника ... трябва и много воля и много желание ...
това което ти можеш да направиш е да бъдеш до нея, да я подкрепяш, без да я обвиняваш, да и покажеш че я обичаш въпреки проблема и
искрено ти пожелавам успех
и на теб и на майка ти
Вия тук всички си говорите наизуст, а всъщност нямате представа какво е това майка ти да се съсипва пред очите ти. Аз имам същия проблем и то много по-лош. Искате ли да знаете на какво съм подложена аз? Искате ли да знаете какво е наистина? Ето какво: Майка ми още от малка била много красиво дете и всички й се радвали. Също така била много силна ученичка. Завършила е училище със златен медал за успех (тогава им раздавали медали), т.е. с 6.00. Лошото било, че се събрала с лоша комапния. Започнала да пие и пуши още от малка. Разказвали са ми как наливала вода в шишето с водката, за да не си личи, че я е пипала. Но то на вкус си се усеща...Бягала от училище, от заниманлни, за които баба ми плащала, а тя не ходела въобще - оставяла си нещата в мазето и бягала с приятели. Родила ме е на 21, но явно с баща ми не са се разбрали добре и скоро след това са се развели. Аз да си принзая не знам какъв е баща ми , нито къде е. В началото живеех при майка ми. Била съм малка и не съм обръщала внимание на това дали пие или въобще какво прави. Обаче са ми казвали, че ме оставяла сама вкъщи по цяла нощ и отивала да запива, а аз съм плачела по цяла нощ,чак съседката на 6ти етаж ме чувала. Била съм на не повече от 3-4. Спомням си , че се виждаше с много различни мъже. В смисъл не че е била курва, но просто ходи с тях, после след известно време скъсат и тя си хваща някой нов...Тогава баба ми, нейния брат и дядо ми ни подпомагаха финансово. После, като бях на 5 някъде, майка ми се запозна с един Стоян и с него се задържа по-дълго. Като бях на 6 се роди сестра ми. Само че като тя стана около годинка тя започна да изчезва пак. Спомням си това вече, че веднъж я нямаше около 4-5 дена и нито се обади, нито нищо. Никой не знаеше къде е...Продължаваше да си пие и те с Николай много се караха за това...По-нататък , като баба ми и дядо ми видяха какво става и че няма шанс тя да се оправи ме взеха при себе си. Била съм 2ри за 3ти клас. Не знам после какво е ставало, но и Стоян, който много я обичаше я напусна и си взе детето. Имаше период, в който майка ми живееше тук при мен и баба ми и дядо ми- прибираше се пияна като свиня толкова пияна се прибра веднъж, че не можеше да стои на краката си и падна в кухнята. Постоянно искаше пари и пак пари от баба ми, а като тя спря да й дава почна да краде. А на всичкото отгоре си носеше пиячка и вкъщи! Не знаете колко ме е срам, че имам такава майка. Не знаете колко ме е страх, защото тя никога няма да се оправи и никога няма да спре да пие и един ден тя ще се висне и на моя врат и ще иска пари.
Впросът е в това, че когато един човек не иска да се откаже - тогава е болен. Най-важното е човек да поиска наистина да се откаже. Майка ми просто не желае да го направи. Аз я обичам, защото ми е майка, но реално нищо полезно не е направила за мен. Не знам какво е правила и докато е била бременна с мен и кой знае колко алкохол е изпила и как ще ми повлеия това...Знам само че яко мие разстроила психиката, това аз и сама го преценявам. Това , една майка, която прави така пред детето си еогромно бреме и никога не се заличава от паметта и вечно те преследва този ужас! 100% на алкохолиците, които са склонни да си носят шишенцето в гащите дори им трябва професионална помош. Обаче и най-опитния терапевт да на наемете само с един болен да се занимва, ако болният не поиска да оздравее никога няма да може. Това е!!! Много е мъчно и много е трудно, а най-трудно им е на децата, защото родителят сам прави избора да съсипе живота си, детето не може да избере дали да гледа или не, а неговия живот се съсипва не по- малко!
tvoqta istoriq nikak ne e hubava!no vse pak ti se vazhishtavam zashtoto si preminala tozi period!pri men beshe sashto mnogo gadno!predi dve godini si bqh v bg s maika mi a bashta mi ba4kashe v germaniq!togava pushih treva i ne obrashtah vnimanie na mam4eto mi!imam predvid 4e ne zabelqzvah 4e pie i ne mi praveshe vpe4atlenie 4e po cql den speshe!dokato edin den se pribrah i vidqh pred bloka lineika koqto s sireni zamina na nqkade!ot sasedka razbrah 4e maika mi e bila vatre!sedmica po kasno mi stana qsno 4e maika mi ima problemi s alkohola!po4nah da q sleda!ne hodih na u-shte za da sam s neq!ne spqh za da q kontroliram!za izvestno vreme sprq!baba mi doide da jivee s nas no za kratko!vednaj se nadrusah qko i mi beshe mnogo qko!no se pribiram v vkashti i ot dedoto mi razbiram 4e maika mi e prieta za mesec v bolnica!hodih i vseki den na svijdane!beshe ujasno!no neshtata se pouspokoiha!doidohme da jiveem tuk v germaniq,no priqtelite i mnogo i lipsvaha!po4na otnovo no tozi pat imah podkrepata na bashta mi!i vsi4ko se opravi!no sega imam 4uvstvoto 4e pak pie!no v4era govorih dalgo s neq i tq mi obeshta da spre!kaza mi 4e sega osaznava kakvo mi e pri4inila i iska da spre!
4ao i blagodarq za otgovorite
who knows what could happen
do what you do
just keep on laughing
one thing's true
there's always a brand new day
spored men e redno da kajesh na bashta si.pogovori si s nego pomoli go da i pomogne ako trqbva otnovo da otide v bolnica i da bade pod stog kontrol denonoshtno.za mig da ne bade ostavqna sama.znam che tova e golqm shok za teb i tochno zaradi tova smqtam che nqma da uspeesh da se spravish sama.pogovori si s bashtata ti ili s maikata na maika ti ili s nqkoi koito smqtash che shte ti pomogne.nadqvam se vsichko da se opravi pojelavam ti kasmet i badi mnogo silna.
Стига с тия стари теми бе никой нЕма да ти се върже не разбра ли???
ВСИЧКИ СТЕ НЕНОРМАЛНИЦИ!!!
Имаме много немърливи модератори
[size=7][b][u]fosse cos