Вия тук всички си говорите наизуст, а всъщност нямате представа какво е това майка ти да се съсипва пред очите ти. Аз имам същия проблем и то много по-лош. Искате ли да знаете на какво съм подложена аз? Искате ли да знаете какво е наистина? Ето какво: Майка ми още от малка била много красиво дете и всички й се радвали. Също така била много силна ученичка. Завършила е училище със златен медал за успех (тогава им раздавали медали), т.е. с 6.00. Лошото било, че се събрала с лоша комапния. Започнала да пие и пуши още от малка. Разказвали са ми как наливала вода в шишето с водката, за да не си личи, че я е пипала. Но то на вкус си се усеща...Бягала от училище, от заниманлни, за които баба ми плащала, а тя не ходела въобще - оставяла си нещата в мазето и бягала с приятели. Родила ме е на 21, но явно с баща ми не са се разбрали добре и скоро след това са се развели. Аз да си принзая не знам какъв е баща ми , нито къде е. В началото живеех при майка ми. Била съм малка и не съм обръщала внимание на това дали пие или въобще какво прави. Обаче са ми казвали, че ме оставяла сама вкъщи по цяла нощ и отивала да запива, а аз съм плачела по цяла нощ,чак съседката на 6ти етаж ме чувала. Била съм на не повече от 3-4. Спомням си , че се виждаше с много различни мъже. В смисъл не че е била курва, но просто ходи с тях, после след известно време скъсат и тя си хваща някой нов...Тогава баба ми, нейния брат и дядо ми ни подпомагаха финансово. После, като бях на 5 някъде, майка ми се запозна с един Стоян и с него се задържа по-дълго. Като бях на 6 се роди сестра ми. Само че като тя стана около годинка тя започна да изчезва пак. Спомням си това вече, че веднъж я нямаше около 4-5 дена и нито се обади, нито нищо. Никой не знаеше къде е...Продължаваше да си пие и те с Николай много се караха за това...По-нататък , като баба ми и дядо ми видяха какво става и че няма шанс тя да се оправи ме взеха при себе си. Била съм 2ри за 3ти клас. Не знам после какво е ставало, но и Стоян, който много я обичаше я напусна и си взе детето. Имаше период, в който майка ми живееше тук при мен и баба ми и дядо ми- прибираше се пияна като свиня толкова пияна се прибра веднъж, че не можеше да стои на краката си и падна в кухнята. Постоянно искаше пари и пак пари от баба ми, а като тя спря да й дава почна да краде. А на всичкото отгоре си носеше пиячка и вкъщи! Не знаете колко ме е срам, че имам такава майка. Не знаете колко ме е страх, защото тя никога няма да се оправи и никога няма да спре да пие и един ден тя ще се висне и на моя врат и ще иска пари.
Впросът е в това, че когато един човек не иска да се откаже - тогава е болен. Най-важното е човек да поиска наистина да се откаже. Майка ми просто не желае да го направи. Аз я обичам, защото ми е майка, но реално нищо полезно не е направила за мен. Не знам какво е правила и докато е била бременна с мен и кой знае колко алкохол е изпила и как ще ми повлеия това...Знам само че яко мие разстроила психиката, това аз и сама го преценявам. Това , една майка, която прави така пред детето си еогромно бреме и никога не се заличава от паметта и вечно те преследва този ужас! 100% на алкохолиците, които са склонни да си носят шишенцето в гащите дори им трябва професионална помош. Обаче и най-опитния терапевт да на наемете само с един болен да се занимва, ако болният не поиска да оздравее никога няма да може. Това е!!! Много е мъчно и много е трудно, а най-трудно им е на децата, защото родителят сам прави избора да съсипе живота си, детето не може да избере дали да гледа или не, а неговия живот се съсипва не по- малко!