- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Добро...
"Мама ми каза да правя добро...
Но моля...кажете какво точно е то..."
Как мислите?Какво е за вас доброто?
Какви добри дела сте правили?
Кой е най добрият човек който познавате?
Оценяват ли според вас хората доброто или всеки който направи нещо добро е смятан за будала?
![]()
![]()
In such ugly times, the only true protest is beauty!
Kakvo e Dobro li ? Emi neznam i az no s toq forum me karash da drasna nqkoi red u nas dove4era.Ako napraq neshto tiq dni shte go napisha tuk ;}
Admin-Coki:
Снимките в подписа са неподходящи, деактивиране на профила за системно нарушение.
ami az po princip sum si dobri4ka,no v dne6no vreme nikoi ne ocenqva tezi ka4estva...vseki te ma4ka i se opitva da bude ne6to pove4e ot teb .kogato se opitvam da pomogna na nqkogo naprimer toi gleda da me precaka vinagi!mnogo malko hora ve4e pritejavat istinska dobrota.
MOJE I DA NQMA6 DRUGA VUZMOJNOST!NAPRAVI GO DNES!!!!
Доброто си зависи може би от ценностната система на всеки човек и все пак има общи разбирания за добро.Да напражиш на някой добро значи да го зарадваш,да му помогнеш,да го отешиш.Понякога правим добрини дори и без да разбираме...и след време както някой ти каже "Благодаря",питаш защо и като ти припомни ситуацията,която за теб в този момент е била незначителна,си казваш че наистина е добро.Доброто не се прави с точната умисъл - сега ще направя нещо добро,защото трябва,аз съм добър.Доброто просто в определени моменти трябва да ти идва отвътре...Да се чувстваш щастлив,като другите са щасливи и то заради това че ти си допринесъл за това!
Един нормален човек едно добро дело,колкото и да изглежда наивно,не може да го нарече тъпо или нещо от тоя сорт.Има много хора,които нищо не оценяват,мислят си,че като те използват всички и всички ги използват.Ти му правиш добро бе особенна умисъл,а тои мисли че имаш някаква цел и само заради това си толкова мил.Сори,ама тия хора не заслужават,да си гледат живота,да си мислят само за себе си и толкова!
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Ami dobroto e mnogo neshta, i nai-malkoto dobro e vajno... Naprimer v glupaviq BigBrother, koito veche ne gledam, zashtoto izgoniha nai-qkata pichka Stoika, koqto napravi dobro kato spasi peperudata ot djakuzito, a i se smeete! Tva e! Da budesh dobur e vajno, ama ne da budesh dobur, za da izvajdash nqkakva polza, a da pravish neshto dobro, ot koeto ne ochakvash nqkakvi oblagi...
Звезди ли искаш да ти свалям... морски пясък да броя... Нима не чувстваш мила моя, че аз по ТЕБ горя!
Първоначално написано от playful_girlll
napalno sam saglasna s tebe:P
Opitvam se da ne mislq,
no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
Obi4am te tova boli,
obi4am te vsi4ko e salzi
no znai,4e poslednata salza
6te kapne ot tvoite o4i
za6toto bez da znae6
OBI4A6 me i TI!!!
Не мисля че съществува напълно искрено "добро" защото при всяко нещо което човек прави се влага и все някакво,макар и нищо не значещо лицемерие.Все пак никой не е съвършен
Какви добри дела съм направила незнам..имам малко феноменална памет..по зле от маймунките съмНо много се радвам в автобуса като направя място на някой и като ми благодари..мн се кефя на себе си
)
И не само защото смятам че съм направила добро дело,а и защото ми се отблагодаряват по някакъв начин.Тогава наистина се чувствам добре.Но в наши дни доброто вече не е на нужното ниво,то вече не се зачита..а това в най-скоро време че има сериозни последици...![]()
Аз не правя много доброНо сега с сип-а по литература ще ходим в един старчески дом.Мисля, че ще зарадваме хората там ...
Апък веднъж като бяхме на модул в Арбанаси искахме да отидем да разгледаме една църква.Обаче входа беше по 1 лв. и повечето деца си бяха изхрачили кинтите и един чичко ни ги плати билетите на сички.15 лева даде човека, а даже името си не каза :P
Доброто е различно понятие за всеки. За мен добро ще направи някой, ако ни отърве от чалгата. В обществото добро е да направиш донация, да помогнеш на някой инвалид, да станеш в автобуса да седне някой възрастен човек(което пък според мен е тъпо,но...това е друга тема). Общо взето да направиш добро е равно на да не бъдеш егоист.
ooo baby !!! yeeeah baby !!!! Martini baby !!!!
ei tva e dobro![]()
Мииии добротоооо ееенещо хубаво, което прави човека до нас щастлив и което правим от сърце, а не по задължение, затова и най-често е несъзнателно и спонтанно. Никой не може да изброй добрините, които е направил на листче, макар,че бях чела в една книга една много добра идея за това
пожелаваш си някакво желание /не че ще се сбъдне,ама за стимул:P/ и в рамките на 3 години, трябва да направиш 3000 добрини и да си ги записваш
Ние може да си направим нещо подобно, но за по-кратък период от време, например един месец - 20 добрини
ама успоредно с това и да си правим равносметка какви "злини" извършваме...ще бъде интересно не мислите ли
най-добрия човек който познавам...може би сестра ми.
доброто не се оценява от много време, защото всички са невероятни лицемери и егоисти ...![]()
- Обичаш ли ме?
- Повече отколкото може.
- Колко може?
- Не може.
- Въобще ли?
- Изобщо.
повечето хора знаят какво е добро и за тва не го оценяват.Има сега една реклама с едни дечица които много точно дефинират думата.А иначе аз често забравям за малките жестове,но когато съм в някво гадно нястроение имам голямо желание да помагам