По принцип идеята за такава наредба е добра. Аз лично не пуша (или добре де... пуша рядко и когато съм нервен). Свикнал съм с цигарения дим, тъй като майка ми пуши. Иначе съм за такава наредба, но в България тя е неприложима. Поне не и на този етап. Далеч по-голяма сила би имало едно поскъпване на цигарите. Живея в Германия и тук най/обикновените цигари са над 2 евро, а всички останали по - 4. Надали много хора биха пушили ако трябва да дадат 8 лева за цигари? Още пък по-малко деца биха дали джобните си за това.
Наредбата освен това е неприложима в заведенияата, просто защото повечето нямат система за извеждане на цигарения дим.
По принцип най-лоши последствия от цигарите има не за човека, койо пуши, а за пасивния пушач, който трябва да се трови с мръсния въздух.
Напълно съм за това да бъде забранено пушенето в училища (дори в учителската стая ), в болниците (не може да си отишъл да се лекуваш и да се тровиш с цигарения дим на лекарите, които пушат в съседната стая). Това го урежда тази наредба, но надали ще има кой да проверява за спазването и... Всичко ще си остане по старому...