- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Protivozachatychni
Здравейте!
Мисля да започна да взимам противозачатъчни хапчета, но не съм ориентирана в цените и видовете. Знам, че някои могат да причинят ужасни странични ефекти и за това трябва да се предписани от лекар. Не ми се иска да ходя при личния лекар, защото тя може да се обади вкъщи и да подшушне нещо на наш'те (нали знаете, че за да отида на генеколог, който да ми предпише тези хапчета, трябва да взема бележка от личен лекар)...Та това е единия проблем - с лекаря. Ако някой има някаква идея - ще ми е добре дошла.
И също така който знае нещо за видовете, цените, страничните ефекти, ефикасността и прочие, моля също да ми пише. Може и на лично съобщение или мейл(а също и ICQ).
Ако има такива, които взимат такива хапчета или са взимали, или пък познават от близо някой , който взима - ще се радвам да поговоря с вас.
Благодаря ви много.
PS>> Знам, че темата не е за тук, но просто имам чувството, че най-свестните отговори ще ми дадете тук. За това я постнах и тук.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
ne se pritrsniavai ne triabva da hodi6 na lekar.az bih ti preporacala da vzimah protivozacatacnite hapceta JANIN.mnogo sa dobri i niamat stranicni efekti.az gi vzimam vece godina i poluvina.a pak imam o6te 2 priatelki koito gi vzimat i te sa dovolni. na men mi gi predpisa ginekolog i tq mi kaza che te sa nai dobrite protivozacatacni v bulgaria za mladi mimiceta.
JANIN ne sa mnogo eftini obace 15 leva sa ima i po eftini no ne sam sigurna dali sa dobri.
Когато става варрос за хапчета или такива хормонални работи не трябва да се гледа ценята а качеството! Се пак хапчетата против забременяване за това - хормони, които карат тялото ти да си мисли че е бременно! Докато взимаш хапчета сигурно знаеш ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПУШИ и да не се прекалява с алкохола! Също така тялото се иморява да е непрекаснато бременно, но както казват лекарите не е нужно да се спират хапчетата. Просто бъди мн мн внимателна с тези неща защото може кофти да се увредиш! Моят савет е - прави го с презерватив - поне няма да си лепнеш някоя болест!
По темата - иди при някои частен генеколог - при добрите за преглед е 20 лв мисля....все пак е твоето тяло което ще променяш и няма да е зле да идеш при специялист!
Успех!
azmisla,4e epo-dobre da se konsultira65 s nqkoi doktor. neka toi da ti kaje koi hap4eta sa nai-dobri. edna moq sasedka vzema6e uj nai-dobrite,a osven,4e zabremenq,a i nadebelq adskiiiiii mnogo.
No MaN, No CrY!!!
\m/
saglasna sam s Kittie_,6toto verno kato vzima6 hap4eta trqbva da se saobrazqva6 s mnogo ne6ta,kakto s pu6eneto primerno i alkohola,makar 4e hap4etata imat i svoeto predimstvo,za6toto prezervativite ne sa 100% sigyrni,moje da se skusat ili ne6to takova,nqma 100procentova za6tita ot zabremenqvane ili bolesti!No vse pak smqtam4e prezervativat e po-dobroto re6enie!
There are days we will remember,there are nights we won't forget never...there are people who will stay in our hearts forever...!!
Аз не пуша и не пия (освен кола, хихи) , така че това не ми е никакъв проблем. Напоследък с гаджето ми сме станали много невнимателни и знам , че това няма да се промени много. Много честно го правим без и за това мисля, че трябва да намеря друг начин за контрацепция, а знам, че този метод е доста сигурен. Ако някой има представа за цени и дозировка или пък някаква информация за противозачатъчни като цяло (ама не някоя реклама на даден продукт, щото в рекламите всички продукти са съвършенни), много ще съм му благодарна да ми я представи. Ясно е, че за вида на хапчетата ще трябва да се консултирам с генеколог...
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
ami da ti kaja..nikak ne e rabota..pih 8 meseca diane 35 i nqma da ti kaja s kolko kg napulnqh...mai bqha poveche ot 5...posle kato gi sprqh i vednaga pak otslabnah no men lichno super me depresiraha...ne bih pila otnovo i se radvam che veche ne mi se nalaga...no da ti kaja samo che sum abs sigurna che trqbva da otidesh pri ginekolog i toi da ti gi izpishe..suberi si pari za chasten i taka nqma da ima probs s vashte..no ne e igrachka rabota da znaesh
![]()
С тези неща шега не бива. По-добре намери начин да идеш на генеколог. Той ще прецени и за годините ти кое е подходящо и с кое ще има възможно най-малко странични ефекти.
Може да кажеш на майка си, че имаш бяло течение и искаш да се консултираш с генеколог. И там вече ти си знаеш редапърво при личния за бележка и така.
А ако не става най-добре иди без направление и си плати прегледа, за да не си съсипваш после здравето.
Две точки във безкрайността
сред хорския безброй-
там някъде се движи тя,
а там се движи той...
е що пък личната лекарка да звъни на
ваште...не е ли задължително да пазят
тайна?а пък не е нужно да казваш и на личната
закво отиваш на гинеколог...верно кажи че
искаш направление за профилактичен преглед
аз така направих преди и си минах без
да обяснявам закво отивам![]()
![]()