- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Американския колеж в София
Те в канторите предимно колежани от Американския земат, след завършен 12. класПървоначално написано от Loshotia
![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
А ние от държавните селски училища ще им плащаме да ни защитават след като някоя фирма реши да съди нашата
Влязох в Американския колеж миналата година.
Отбелязвам го, за да не кажете, че съм някаква комплексарка.
Не отидох там, защото не смятам, че си заслужава да давам такива луди пари. Родителите ми ми предложиха, ако наистина искам, да отида, но моето лично решение беше, че училището просто не оправдава огромните суми, които биха били изплащани за обучение, а и които, отгоре на всичко, се покачват всяка година.
Сега смятам да уча в колеж в Англия, където годишната такса е около 8,500 паунда за бординг обучение (с настаняване и храна). Вярно е, че таксата е по-висока от на Американския колеж, но образованието определено е английско във всеки един смисъл на думата и би ми помогнало да вляза в най-добрите английски университети.
А на превъзнесените пикли, които изкараха колежът най-доброто училище в Европа, бих казала: осъзнайте се, защото има къде-къде по-добри от вас на континента.
Тhe Hell is coming!
^Добре де, ами кога ще отидеш да учиш там.
И въобще каква е системата с колеж и университет ... кое кога е?![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Ще ти пратя Скайп на ЛС, и ще обяснявам, защото е доста дълго.Първоначално написано от GbSy
![]()
Тhe Hell is coming!
Аз пък съм съгласен с Detestation.Първоначално написано от Detestation
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аз искам да уча там заради вида му и е същото както по филмите от САЩ.... е само зарад тва искам да уча там...иначе не.
емии даа много ме радва само зарад тая причинаПървоначално написано от Scarecrow
![]()
![]()
тва прилича много повече на дворец, отколкото на колеж.Първоначално написано от baby947
![]()
![]()
![]()
Не уча там. Много бих искала, но не съм от София. Имам познат, който учи там и е наистна адски интелигентен. От където да го бутнеш всичко знае, а не е да кажеш някакъв зубър или нещо от този сорт. Смятам че училището предлага страхотни възможности.
Edna p0zNaTa ima Da6teRq,koqt0 u4i tam i e an0reksi4ka.3 m0mi4eta ot neiniq klas sa6to. Momi4etata sa ili nark0 ili skeleti,m0m4etata stawat Pedali i PsiX0PaTiI...![]()
![]()
![]()
Много неща се говорят за Американския.![]()
Тази година ходих на приемния изпит (и вярвате или не) няма човек,който да реши 60 задачи за 25 мин..Уви бях резерва,но не ме взеха и не съжалявам.
![]()
Един съученик го приеха и има добри учаквания за даскалото.Но честно казано,според мен не е нищо особено.Ако не си зубар или нямаш връзки няма да оцелееш дълго на нарежението.![]()
така е.някой ми беше разказвал,че имало случаи деца да заболяват от анорексия (както каза) или диабет,заради стресаПървоначално написано от hugzz
![]()
е в такова училище не искам да уча ...Първоначално написано от fenkatakrisi952
![]()
Трета година уча там, а как не съм го вияла т'ваПървоначално написано от flip95
Каквото и да казвате т'ва си остава най-доброто училище в България (матурите си го показват, за тези които не вярват). А и обучението му е съвсем на нивото на другите елитни европейски колежи (или по-точно гимназии). Само ето шансът да влезеш в по-елитен университет, ако учиш в ACS, остава доста по-малък в сравнение с другите Американски колежи по Европа. Но здраве да е! Нали сме българи и дълго време сме били хулени в по света и у нас.
Не знам колко коментара съм написала в тази тема, но като я видях не можах да се сдържa : D
Надявам се тая година да не падне много нивото с тоя прием само с 5000 евро (та и повече) на година. С финансовата криза се радвам, че ми остават само 3 години, че иначе се съмнявам, че щях а го завърша. И сега не е сиг, но се надявам. : )
Вие на хероин ли сте бе?
^ само 5000 евро на година, само че май тази година станаха 7500.. пф, охапала ви бълхата![]()
Безбожно много пари се хвърлят, дори родителите ми да можеха да си го позволят, не бих искала да ги хвърлят там.
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
Аз не уча там, но имах приятели, които влязоха там. Не знам дали образованието е на много високо ниво, но всички станаха адски надути и си мислят, че са едва ли не "господарите на света" понеже родителите им са по-богати от други.Проблемът е че голяма част от тях изглеждат жалки, защото самочувствието им е безпочвено.Първоначално написано от rauwkost
![]()
Не са 7500. ; ) Май зная по-добре.
Т'ва, че тая година ще вязат много тъпанарчета, е факт. Обаче скоро ще се научат, вярвай ми. И при нас не обичаме надутите копелета.
Вие на хероин ли сте бе?
Пичага,аз не уча там и мога да ти кажа имат желязна дисциплина,водят ти досие,ако искараш под 4 ходиш при психиатър и оште куп гадорий,и отгоре на това плашташ 11 000 лева годишно!Вярно ,получаваш признание от всеки университет и добро убразование,ама струва ли си да си жертваш детствота за некав американски колеж?Знам това щото имам мой човек вътре.Първоначално написано от Анонимко
Държавното си му е работа, пък и в София има много училища (държавни) където са доста НАД Американския колеж, въпреки че за него се държат други изпити.Имам приятелка, която се премести, за да учи там и хич не е особено доволна.. И този колеж като цяло си е чиста гимназия, ама частна.
![]()
^Българска гиманзия си е с частичен американски статут.Иначе аз не познавам много хора от там. Тези, които познавам обаче са много готини. Те са в IB повечето.
![]()
Така....Брей от къде разбрахте ,че е гадно даскалото?Мнооого ама мнооого се дразна като някой и грам не знае за Ак а вика ,че е много тъпо(само защото не е влязал).И не е задължително да се записваш на курсове за да влезеш.Вярвате или не аз съм може би единствената влязла в Американския без нито един урок.Просто на изпита се изискваше по нетрадиционно мислене.И така мисля ,че училището е на-доброто,чувала съм много хубави неща.Парите за 5500 евро но помислете-ако завършиш там с добра отценка си осигоряваш бъдеще каквото 1 АЕг (например) няма да ти даде...
aa y4e6tite tam..bihte li poqsnili malko pove4e za izpita v na4aloto na ggodinata...nali ilma takuf? :( ..tozi spored kogoto 6te si v 8/1 , 8/2 ..i t.n ako na 15 e otkrivaneto..koga se pravi tozo test..su6to i po kakfo ima vhodni..za da sa podgotveni tezi,koito 6te hodat..predpolagam kazvat ..no vse pak..gadno e dva dena predi ne6to d ati kajat..sled 2 dena 6te imate test.. :( :( ..6te se radvam da spodelite :)
Първоначално написано от rainmaker4
aвее тоя тест първо е супер лесен..2ро на никой не му пука за него просто трябва за да се разпределите по паралелки...ии не тряа се спичате..дори е по добре да се поизложите леко и да влезете в по ниска паралелка щото високите мн ги гърчат(демек тея мн знаещите) аз си бях ниска..ии ми беше мн по спокойно от тея в 8/7..8/8 примерно..аз си бях 8/3))