.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 195
    Случайно попаднах на този форум и ми стана инетересно какво пише тук(аз уча за 2ра година в Американския) и бях доста неприятно изненадана. Все още не се интересувам от дипломи и такива неща, но искам да отбележа, че у-щето е доста добро. Мит е че у-щето е пълно с разни връзкари, зубъри и т.н. Повечето хора наистина са умни, но това не пречи на социалното им развитие. Има мн забавни хора , както и доста простаци, но тфа го има във вс у-ща. Дисциплината зависи предимно от учителя, но ние прекарваме повечето часове с разни интерактив занимания, които са достатъчно занимателни. Хубавото е че ни карат да мислим, а не просто да запомняме разни дати и факти. Карат ни да ги осмислим. Имаме мн интернешънъл учители, които са по-млади и хем си тренираме англ хем е по-забавно. Заслужава си да учиш в американския предимно заради извънкласните занимания защото това е различното. В началото е стресиращо да се спряваш с толкова мн задачи, но това ти остава умение за цял живот. Аз се паднах първата година при Мис Иванова(за мен тя е най-добрата учителка по англ) и научих повече англ отколкото за 7 години преди това. Иначе аз предимно се записах, защото като отидох на изпита ми се видя супер зелено и яко И за бъдещите акс-ци първата седмица е най-яка винаги. И м/у др таксата е 2795 евро, не е 5500 за всички

В Американския колеж учат деца,чийто болни амбиции на родителите достигат до някъв краен предел.И ако искам образованието да ми е като в "амер.колеж" нека по-добре да отида в Австрия или Швейцария,където хем ще плажам по-малко и хем ще има обучение в чужбина,за което си струват парите!

Град
    София
    ^^5500евро е за всички, след вашия випуск, Koala.

Болни амбиции... Не познавам много, които да идват насила у колежУ. Даже едно момиче, което мразеше училището и правеше всичко възможно да я изключат, до края на 9ти клас толкова реши, че и се остава, че направи всичко да не я изритат.

Образованието не е много по-различно от това в други Американски колежи по света, просто защото са подчинени на еднаква система. По евтино от в България може да си намериш само с пълна стипендия, което е наистина много., а и отелно парите, които ще даваш за самия живот там, ти излича толкова.

До скоро не го бях осъзнавала, но това, което прави колежа по-добър от другите училища, е това, че ние прекарваме живота си там, без това да пречи на социалното ни развитие. Създаваме една общност, която е готова да те подкрепи, в момент на нужда. Има едно чувство на сплотеност, което чисто и просто в другите училища не съществува, защото никой не седи в училище всеки ден, за всички часове.
    Вие на хероин ли сте бе?

Цитирай Първоначално написано от graceless
    В Американския колеж учат деца,чийто болни амбиции на родителите достигат до някъв краен предел.И ако искам образованието да ми е като в "амер.колеж" нека по-добре да отида в Австрия или Швейцария,където хем ще плажам по-малко и хем ще има обучение в чужбина,за което си струват парите!
    Хехее пич къде се хвърляш? В чужбина по евтино. ДА БЕ ! В класа ми има един руснак който до тази година е учил в швейцария в някакво даскало ,което е подобно на АК и каза , че при нас нивото на обучение е по високо, а в швейцария таксата годишно е била 75000 евро. И не, не съм се объркал, наистина имах предвид 75 хиляди евро.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от petermih
    Цитирай Първоначално написано от graceless
    Хехее пич къде се хвърляш? В чужбина по евтино. ДА БЕ ! В класа ми има един руснак който до тази година е учил в швейцария в някакво даскало ,което е подобно на АК и каза , че при нас нивото на обучение е по високо, а в швейцария таксата годишно е била 75000 евро. И не, не съм се объркал, наистина имах предвид 75 хиляди евро.
    Добре те е излъгал.

Най-скъпото училище в света е в Швейцария и се казва Le Rosey. Таксата е 50 000 евро годишно. Няма как да е 75 000 евро в някакъв колеж. Макс 25 000 да е била. И това даже е много. Може, ако е учил в Le Rosey да ти е казал 85 000 швейцарски франка.

Ето задачи от примерния приемен изпит:

1. Умореният Уили изкачил един хълм със скорост от 1,5км/ч и слязъл със скорост от 4,5км/ч, така че разходката в двете посоки му отнела общо шест часа. Какво е било разстоянието до върха на хълма?

2. Ако прибавите числото на възрастта на Том, повдигнато на квадрат, към възрастта на Мери, сборът ще бъде 62; но ако прибавите числото на възрастта на Мери, повдигнато на квадрат, към тази на Том, резултатът ще е 176. Каква съответно е възрастта на Том и на Мери?

3. Двама колоездачи се състезават на кръгова писта. Браун прави една обиколка за 6 минути, Робинсън за 4 минути. Колко минути след старта Робинсън ще настигне Браун?

Don't allow people to destroy your dreams.

Ахх .. когато бях 7 клас си мислех,че няма нищо по -велико от колежа,ама ...
    Готвех се при една учителка,която преподаваше там..Уж много добра,ама не!
    Когато й зададеш въпрос по някоя задача тя ти я обеснява все едно си идиот..и те пита дали си разбрал с някакъв такъв поглед от сорта на :"Не ме занимавай"..Спирам коментара до тук с математиката,защото май ще има негативни мнения..
    Относно българския език се готвих при Цанков..страшен човек,невероятен преподавател,човек,който не иска само да ти вземе парите,а гледа да стане нещо от теб..
    НЕВЕРОЯТЕН Е! )
    Ако има кандидатстващи тази година там - желая ви успех!
    Самтаймс люн,самтаймс уин!

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Много пари и строга дисциплина под въпрос. Докато не видя не вярвам ,няма и да видя.
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Искам да попитам един въпрос за стипендия в колежа... Наистина ли има 100% стипендия тука и как може да взима такава стипендия ??
    Мерси

Или какви са възможни стипендии може да получим в колежа??

Стипендиите за 100 процента са само три и шанса е невероятно малък да ги земеш .. За да влезнете: 1. Ви трябва здрав ум 2. 5. 00 минимум 3. Ако не сте се регистрирали вече смърши след седмица и по-малко е теста .4. В АКС е супер трудно , не казвам , че е гадно но познавам много хора , които учат там /11 , 9 клас/ които са ми казали , че е трудничко .. Но отваря варти към САЩ , да не говори за Англия .. Айде ... последния ми пост тук . Пожелайте ми късмет .
    Don't allow people to destroy your dreams.

На мен много ми се иска да уча в този колеж, прочетох всичко в темаа и накрая стигнах до извода, че... просто няма да стане. Вярно, добра ученичка съм, но живея на другият край на България, а и не се виждам сама да се оправям в непознат град. А и таксата Надявах се на някаква стипендия, но последния пост ми разби надеждите

Уча от 3 години в колежа...и искрено мога да кажа, че ако можех да кандидатствам пак, нямаше да е там. Нямам лош успех, провинения или причини някой да каже "то така говорят тези, които не успяват". Вярно е, че влезеш ли в колежа, свикваш да не спиш. За всеки ден има тестове, куизове, проекти, презентации и т.н. обаче оценяването не е това, което си представяте. Може 7 часа да пишеш лаб репорт и после без точно обяснение да имаш 7/15, 15/25, което все е двойка. Омръзна ми да се скъсвам да уча и пак да нямам 6-тици. Отделен въпрос са файнълите и учителите. Файнълите- по 2 изпита на ден върху ЦЕЛИЯ материал от срока, за 5 дни, един след друг (вече си измислят какви ли не причини да няма по един ден между тях). Учителите, хмм, освен че американците са пълни лицемери и на абсолютно никой не му пука дали ученикът има някакъв проблем, имат и "супер яка" система на преподаване: В час не се прави нищо смислено, за домашно трябва да прочетем 60 страници от учебник, който е почти 1500 страници и следващия път- хоп, невъзможен тест, на който средния успех на випуска е около ниска тройка Системата и правилникът на колежа са лъжливи и ако човек има пари, може да се задържи, независимо дали има успех под 4.50, или или се дрогира. Има още доста неща за казване, обаче трябва да продължавам с домашните.. Може би единственото, което е позитивно, е научаването на английски. Но не смятам, че някой буквално трябва да си развали най-хубавите години от живота за това. Успех! Ако ви интересува нещо по-конкретно, питайте на лична

Уча в колежа Първа година ми е. Отначало ми се струваше че дисциплината наистина е много строга, но с течение на времето се видя че е съвсем нормално училище. Учителите (повечето) къртят. Половината са чужденци и не знаят грам български, което е яко. Часовете протичат приятно и леко, а ако случиш на съученици ще бъде грейт Пробвай се да вземеш изпита, пък ако не, каквото сабя покаже Наистина ще се радвам ако влезеш...драсни едно лично ако сполучиш

Днес ме приеха в колежа и искам да науча нещо повече.

погледни само в сайта колко пари искат за да учиш там

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от raliichkaa
    погледни само в сайта колко пари искат за да учиш там
    Явно вече знае, щом е кандидатствал/а...

Не си съсипвай живота! Ако имах шанса да се върна и да избера друго училище, щх да го направя. Да, дава(ше) много на учениците си, обаче дали си струва за едната американска диплома да се спукаш от учене и пак да имаш някви 4-5. А и ако няма да кандидатстваш в Америка ти е 2189371294729423048312 пъти по-добре да отидеш в друго училище където ще ти пишат високи оценки, защото в Европа гледат само средния успех и нищо, че може да знам 21234983945305830530845093850353 повече неща от връстниците ми в английската, френската или даже немската, пак дипломата ще ми е няква нае*ана. Няма смисъл. Аз не се махам, замо защото всичките ми приятели са там... Просто не си мисли, че ще си продължиш връзките с хората от други училища... Ако искаш да си като другите и да излизаш по цял ден, единственият начин е да пишеш през нощта и да не спиш. Мда, и после в петък си толкова уморен, че даже не ти се ходи никъде. Тая седмица не съм спала нормално 1 ден и абе не си струва...
    Вие на хероин ли сте бе?

Аз кандитатсвах , защото имам много познати , които учат и са учили там.Единственото Ви недоволство , е че много се учи ?

Vesopeso kakvo stana ???

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от wratha
    Аз кандитатсвах , защото имам много познати , които учат и са учили там.Единственото Ви недоволство , е че много се учи ?
    Не... Единственото ми недоволство е, че сам трябва да си учиш, защото учителите са мега зле. Имаме биология, а тоя ни обяснява за Годзила, при положение, че следващия път ще имаме огромен тест, за който, за да си научим, трябва да прочетем 3247932479327 стр от учебника, защото никой не ни е преподал тоя материал. По повечето предмети е така. Ако учителите бяха компетентни нямаше да се налага сами да си учим нещата, за да изкарваш що годе нормални оценки... Ама пак не е сигурно, че ще имаш 6, даже да се скъсаш да учиш. Знам, че няма да те разубедя, обаче като станеш 10ти клас, ще разбереш какво ти говоря. Тогава имаш 3ма чужденци (пълните малоумници) и другите учители са някви, които си мислят, че могат да преподават на английски, ама ние знаем повече от тях... Първите две години е зарибявка, обаче после като са те зарибили няма как да напуснеш 10ти клас. Абе един голям за Колежа, нищо че наистина от там излизаш най-изучен, но тва по никакъв начин не се дължи на учителите, а на самите нас и на амбициите ни... пф
    Вие на хероин ли сте бе?

Ти какъв 2 език учиш?

Град
    София
    Френски... Ако има да питаш още нещо, пиши на ЛС.
    Вие на хероин ли сте бе?

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Само аз ли си мисля,че Американския университет е много елитен?!?!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от danibebi
    Само аз ли си мисля,че Американския университет е много елитен?!?!
    Ти случайно правиш ли разлика между АК и АУБГ?

Аз пък само добри неща бях чувал за АК.Дори и от приятели завършили там.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си