- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Американския колеж в София
исках да кажа Американския колеж,моя грешка..Първоначално написано от amk933
![]()
И аз смятам ,че е елитно , пък догодина ще видим.
Миналата година кандидатствах там, но не ме приеха, останах много, много назад в резервите..Ходех на уроци 3-4 пъти в седмицата по математика и български, ест..Фактически обаче, нито аз, нито майка ми, нито баща ми искахме аз да вляза на всяка цена там..Имам две приятелки, които учат там.Имат добро мнение за Колежа, обаче аз кандидатствах там само заради това, че е Американски Колеж..а не защото е добра системата и т.н..В крайна сметка отидох в Иван Апостолов и не съжалявам за избора си..просто не всеки може да бъде "колежанин"
И да добавя още нещо..Ако искате да учите там си помислете много, ама много добре..И бай дъ уей това, че учиш в Американски колеж, не означава, че на всяка цена ще отидеш в Харвард или Принстън!? Типичен пример давам с една фр, която завърши най-неизвестната гимназия на тоя свят-някакво си 47 даскало на майната си и я приеха в Кеймбридж, без връзки и без ала-бала дай пари и влизаш
То това не беше ли много скъпо..?![]()
^ Скъпо е! Много е скъпо! По важно е да спестиш са бална рокля за 3000$ и кола за 1000 $ И да почерпим роднините за 2000$
здравейте....незнам дали това ще го види някой..но може ли някой който е кандидаствал да ми каже как е изпита,върху какво трябва да наблегна и ако може да ми даде приемен изпит...?? :![]()
здр аз имам една кака дето е учила там и вс от семейството и казват че мн здраво се учи са тя завърши висше ама с мн мн труд и се чудя дали и аз да кандидатствам щот са съм 6 клас и малко вр ми остава да мисля по какви предмети ще има изпит и труден ли е
Ne E vAjNo0 dA sii GoTiN, GoTiNo0 e dA sI VaJeNN!!!
Здравейте, аз уча там вече втора година и е много добреБаза, много стипендии дават сега, добро образование
Някой, ако има въпроси nuclear_91@abv.bg или yhh100@aubg.bg или просто да коментира тук
![]()
Писах на nuclear91, но все пак искам да попитам и другите,които учат там : На приемния изпит какви задачи е имало (видях няколко логически, които не бяха много трудни),текстовете по български (прочетох,че трябва да се прави съчинение на каква тема е била) и самия тест,разбира се.
Последно редактирано от Winry : 02-04-2012 на 18:20
Аз много исках да кандидатствам там,обаче с времето започнаха негативните мнения да стават много и реших да отида в едно немско...По темата:Пробвайте се,но имайте предвид,че наркоманите там са малко в повече...Пазете се
Момче!
МАРАТОНКОВКА РЛЗ!!!
Please excuse me i don't want to be rude but tonight i'm f***in you
Тези,които учат там, казват,че училището е много хубаво,а тези,които не учат казват,че има много наркомани,въобще не е хубаво,а пък и дипломите ставали само за Америка или нещо подобно.Последно кое е истина и кое е лъжа?
Аз имам доста голямо желание да уча в Американския колеж в Търново .Тази година ще кандидатствам, но математиката нещо ме мъчи и реших да се явя на пролетните състезания. Исках да питам дали някой то вас дали е ходил на тях.
Вярвай, че ще успееш, и наистина ще го направиш!!! ;xx
Един приятел учи там и е доволен.Който има желание учи доста и излиза човек(което всъщност не зависи от това дали училището е частно или държавно).Който го мързи - само си е пропилял времето и парите(доста е скъпо).
Чувала съм,че материалната база е много готина.
Що се отнася до наркоманията - това го има във всяко училище.Неизбежно е. ;Х
Последно редактирано от ImmortalSportFreak : 02-05-2012 на 19:45
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Всяко училище си има наркомани, идиоти, всякакви слаби страни. Не гледайте негативната част на нещата, тя е една и съща навсякъде. Гледайте силата къде е и дали ви устройва.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аз не че съм заинтересована, но какво ви е мнението за Англо-американското училище в София? Какви са разликите между двете? Кое е по-добро? Там също май е бая парички.
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
Точно за този в Търново съм чувал доста гадни работи. Казвали са ми, че тея които учат там освен езика дръго не знаят. Само ти гледали парите и не знам още кви глупости. Дисциплината не била толкова добра, скъпо било ... Помислете добре преди да се хвърлите да кандидатствате. Езикова и ПМГ също са много добри училища не си мислете, че е като в спортното.
Аз съм сега в АКС и невероятно съжалявам, че влязох там.. Вярно е, че научаваш перфектен английски но въпреки това мъката е огромна... Всяка сутрин ставаш и трябва да ходиш до другия край на София.. Мястото му е ужасно и ако родителите ти не те карат или не ходиш с такси или няква подобна глупост си ПРЕЦАКАН.. Освен това голяма част от чуждестранните учители са тук само защото са били изгонени от училищата в америка и тн.. Също така ти дават толкова домашни, че в повечето дни пишеш до 1-2 ч, а в някои и до повече..... За капак на всичко често се опитват подсъзнателно да ти втълпят колко е велика америка и колко хубаво би било да отидеш там... половината учители също така не искат мнението ти и ако се опиташ да им го кажеш по време на часа, ще го отхвърлят без причини и повечето от твоя клас ще си помислят че искаш да се заяждаш или нещо такова и ще са на страната на учителя.. Какво искам да кажа с това: опитват се да те направят робот който не мисли и не произвежда, а само изпълнява.. Колкото до наркотиците, хората рядко ги взимат заради peer pressure трябва да си много заблуден.. Тъй че това е само извинение на тея дето не са там и си мислят че там е хубаво...) Изборът е ваш
![]()
Здравейте! Аз съм приета тази година (2015) и ще уча там. Имам стипендия, което улеснява родителите ми. Приключих с цялото домашно за лятото заедно със списъка.Надявам се високите резултати на ДЗИ на АКС да са оправдани. Много се вълнувам, защото остават 3 седмици.. ааааа :Д