.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 195
    HH
    Guest
    http://www.acs.bg/index.php

4ETI ISI PRAVI IZVODI

Мега фен
    Град
    София
    Бе като даскало сигурно е яко- смисъл дисциплината и това че те гонят за нисък успех. Демек няма начин - учиш! Това е хубаво. Ама това, тая снобарска атмосфера пфууу, не е за мене. Някой да общува или да не общува с мене заради парите на наште- е мерси. Една от най- добрите ми приятелки учи там и това са ми впечталенията и от хората и от ученето им. Вярно, добра е по английски има компанията и съкс от сякъде

Голям фен
    Град
    sf
    tova e edin prestijen zatvor,za koito mnozina me4taqt. kato vsi4ki 4astni u4ili6ta,s tazi razlika,4e ot tam naistina izliza6 4ovak.izpitite sa mn trudni,kazvam ti go,za6toto az bqh na izpita predi 2 godini i 6tqh da u4a tam,no re6ih,4e ne moga da izdurja na tazi disciplina,tam sled vseki srok se durjat izpiti po vsi4ki predmeti i nezavisimo koi klas si i kakvi sa ti ocenkite po drugite predmeti ako izkara6 ocenka po niska ot 4 ti kazvat "Asta lavista,baby!" i ti biqt duzpata. mnogo strogost,mnogo ambicii...

Guest
    az iskam da u4a tam no ne znam ni6to kak proti4a u4ebniq den i ako ima nqkoi u4il tam moje da mi pi6e pls pls

Град
    София
    Ето ти един вид програма
    Понеделник:
    Започва се от 8:15 до 8:55 е така нареченият test - period. Големите тествове по предметите се разполагат обикновено в някой от понеделниците, ако нямаш тест, това ти се води свободен час.
    В понеделник всички останали часове са по 35 мин. Почивката между блоковете е 10 мин, между часовете в блока - 5. Първите 4 часа свършват в 11:35. Голямото междучасие, (наричано в колежа просто lunch, станало е нарицателно) продължава от 11:35 до 12:15. ПОсле отново 4 часа, училището свършва в 15:00.

В другите дни часовете започват В 8:15, luncha е от 11:15 до 12:00, осмия час свършва в 15:00. След училище има разни клубове, спортни събития, (има вътрешни първенства по футбол, волейбол, тенис, баскетбол) и обикновено оставаш след часовете.

Няколко неща за разяснение: Някой каза, че дисциплината била не знам си каква, че било снобарско даскало... Не е точно така. В интерес на истината дисциплината се позатегна тази година поради факта, че смениха декана. И все пак никак не е толкоз страшно. Имаш право на 7 неизвинени отсъствия, като за едно отсъствие ти се брои отсъствие цял ден от даскало, или, ако си в болен примерно седмица, Единствените по-големи проблеми идват при пушене на територията на колежа, бягане от часове, при което имаш лошия шанс да срещнеш някъде деканката и най-вече преписването. За сегашната деканка (а и според правилника на училището по принцип) плагиатството е голямо престъпление. Ако те хванат, могат да те сложат на пробация (има такива пробации и за лошо поведение, нисък успех (под 4.5) и за отсъствия (над 7 неизвинени)), която трае до края на обучението ти в колежа. Другите пробации продължават по един семестър (срок) и ако ги издържиш нямаш проблеми. Звучи страшничко, но дефакто и да не ги издържиш (което не е особено трудно) винаги има начин да оправиш нещата, а и учителите са печени (някои )

По принцип годината в колежа е разделена на 4 четвърти вместо на двата срока, познати от държавните училища. След края на всяка четвърт ученикът получава Report Card, която съдържа текущата оценка по всички предмети както и коментар от преподавателя. Бележници няма, родителските срещи са в края на първите три чевърти. В края на всеки срок има финални изпити по различните предмети, като за тях е отделена седмица и половина. През тази седмица и половина правиш тест през ден правиш по 2 теста (нямаш други часове никакви), а между тях почиваш и евентуално учиш.
    Пример как протичат изпитите:
    Понеделник и вторник - нормални часове
    Сряда - изпит по география и история (нямаш други часове, само отиваш на изпит)
    Четвъртък - няма училище
    Петък - изпити по химия и биология
    Понеделник - изпити по физика и математика
    Вторник - няма училище
    Сряда - изпит по физика и български и тн и тн

Оценката ти за срока се определя по средната скала: 0.8 *текуща оценка от двете четвърти + 0.2 от финалния изпит

Не е никак страшно, спазваш ли големите правила (които не са тооооолкоз лоши) имаш право на малки просъпки. Трябва да имаш предвид, че таксата за колежа може да се вдига всяка година с малко. Аз започнах при 1800 долара в осми клас, в 12 ще плащам 2000 евро. В училището, както и навсякъде другаде, има наистина всякакви хора и общо взето си е приятно Ако имаш някакви други въпроси - питай

Има ли желание, има и начини!

Guest
    a ako si rezerva pak li 6te u4i6 tam ili ne

Guest
    Ако си резерва, пак можеш да учиш, но ще плащаш високата вноска (не 2000 а 4500 евро).

Guest
    A zada4ite logi4eski li 6te sa?i ispitat test li 6te e

Приемен изпит

Приемният изпит се състои от кратко съчинение и тестова част и се провежда на български език.

Съчинението е важна част от изпита в Американския колеж. За 30 минути кандидатите трябва да напишат текст по зададена тема, която не е свързана с материала по литература, изучаван в училище. Основните критерии, по които се оценява съчинението, са обединени в две групи: риторични способности (умения за формулиране на теза и за създаване на цялостен текст, оригиналност на подхода към поставената тема) и езикова култура (правопис, пунктуация, стил).

Всеки от посочените критерии се оценява по точкова система, като максималният брой точки, който може да даде всеки проверител, е 20. Съчиненията се преглеждат от двама проверители и крайният резултат е сборът от техните оценки. При разлика от 4 или повече точки, работата се проверява от арбитър. Темата на съчинението се обявява в деня на изпита.

Тестът включва четири раздела, които могат да бъдат с математически, езикови и логически задачи. Времето за работа върху всеки от разделите е 25 минути. Форматът на въпросите може да изисква от кандидата или да впише отговора сам, или да го избере от няколко изброени варианта. Отговорите се нанасят в отделен формуляр.

Проверяват се съчиненията само на първите 400 кандидати (200 момичета и 200 момчета), които имат най-висок резултат на теста.

Крайното класиране се прави само въз основа на общия резултат от теста и съчинението.

http://www.acs.bg/bg/admissions_b.php => линка който някой беше дал [/url]
    Никога не знаеш колко скоро ще бъде вече твърде късно...

Guest
    abe ia mi kajete tozi Amerikanski kolej posledno uchilishte li e ili universitet?
    az imam poznat koito uchi tam sega i e student.. a vie govorite za 8-9klas i t.n...??? kakvo e tova v kraina smetka ?

Голям фен Аватара на I_ve7o
    plss nqkoi da mi kaje kak da se zapi6a na tezi kyrsove v amerikanskiq kolej..plss pi6ete li4no syob6tenie plss

Голям фен Аватара на I_ve7o
    imam predvid za tozi vyv v.t

Guest
    Америкаския колеж си е гимназия (до 12 клас), намира се в кв. Симеоново, София. След няколко години ще може и да се защитава и бакалаварска степен, но все още не е развита програмата. Иначе предполагам че госта говори за Американския университет в Благоевград

Guest
    E pa ne e v simeonovo,v mladost si e!

Guest
    epa praw si.. ma kato akademiqta se vodi w simeonovo... :P

Guest
    E pa pravA sym Ama i ti ne greshish.Mir
    Inache Acs e hubavo mqsto,probvaite se,edin pyt vi se otdava vyzmojnost

Голям фен Аватара на ice_cream_f
    A testut samo po matematika li 6te bude?
    Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!

Guest
    ac-arcus nai dobroto u nas!!!]

Guest
    ac arcus v1v vt e mnogo dobro u4ili6te bqh tam tagi godina i vi kazvam da probvate da kandidatstvate ni6to ne gubite.ako nqkoi ima v1prosi da popita

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от baby947
    www.ac-arcus.com - Tam e po-zle, vervaite mi!
    Хах това е колежа във ВТ...не се чуват много хубави неща за него- никакво образование не давали.
    А за софийския не знам...имах един познат, който трябва още да учи там-не му се кефеше особено на колежа...
    хъхъ..

Супер фен Аватара на Barbie
    Позволете да дам експертното си мнение, имайки предвид, че съм завършила Американския колеж в София. Дали ще ти хареса да учиш там или не, зависи от това какви са ти приоритетите. Къде искаш да продължиш обучението си? Ако искаш в чужбина - колежа е идеален. Ако предпочиташ в България - има училища, които може би биха ти дали по-добра подготовка.

Но аз смятам, че годините ми в Колежа си струваха. Определено съм учила страшно много - но за това пък има хора, които са си давали далеч по-малко зор - въпрос на личен избор! Но оценявам колко много съм научила и колко полезно ми е било времето в Колежа. Освен това имаш възможност да развиваш допълнителните си интереси - има много извънкласни занимания и допълнителни предмети, които ти дават възможност да излезеш от колежа един завършен, зрял човек с различни умения.

Дисциплината на мен ми харесва, даже смятам, че може и малко по-строга да е - последните години нещо се отпуснаха. Да, в кампуса не се пуши. Да, от час не се бяга, на контролни не се преписва, домашните си ги пишеш ти. Но това е училище - семейството ти плаща тая такса, за да научиш нещо, не за да си лафиш по време на час в близкото кафе, захапал/а цигарката. Уважавам правилата на Колежа и смятам, че са важни, освен това са съвсем разумни и умерени.

Езика се учи перфектно. Ако имаш желание да учиш и по другите предмети ще излезеш с отлична подготовка. Естествено не всички учители са добри, но аз за петте си години там съм попадала само на 2-3, от които не съм била доволна (а почти всяка година си при нови учители и в нов клас)

Бая ми е омръзнало да чувам слухове за хората в колежа - хора има всякакви! Както във всяко друго училище, ще намериш група от хора, която да споделя твоите интереси. В моя випуск имаше чудесни, интелигентни и забавни момичета и момчета (а естествено имаше и такива, с които много не се разбирахме). Поне в началото, когато влязох имаше прекрасен team spirit, който и да днес ми се струва едно от качествата на колежа. Някой в предните постове спомена, че го дразни факта, че учениците в колежа говорят на английски. Ако влезеш там определено веднага ще започнеш да използваш един специфичен българо-английски. Неизбежно е

Много от учителите в Колежа са чужденци. Има и ученици от други страни. Следователно учебния процес е интересен. Правят се много презентации, пишат се много доклади, работи се по доста проекти. Обучението не е еднообразно. Ползват се различни начини на предаване на материяла. Има чудесна база, което прави престоя в Колежа приятен.

Май звучи все едно правя реклама Но просто съм минала по тоя път и смятам, че съм имала невероятен късмет. Не казвам, че не ми е идвало нанагорно. Недоспивала съм си, ходила съм болна на училище... (нещо се бях амбицирала последните години ). Имало е моменти, в които не щях да го гледам това училище. Има си и недостатъци...но сега, като слагам всичко на кантара, установявам, че колежа ми даде ужасно много. Сега съм в Милано и мога да кажа, че ми се ще да си се върна в ACS.

Guest
    zdraveite az u4a tam i pla6tam po 4000 evro na godina i daskaloto e hubavo osobenno ako ne si ot v.t.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от baby947
    - Tam e po-zle, vervaite mi!
    Хах това е колежа във ВТ...не се чуват много хубави неща за него- никакво образование не давали.
    А за софийския не знам...имах един познат, който трябва още да учи там-не му се кефеше особено на колежа...
    tapako neden u4a 2ra godina tam ( 9klas sam ) zle li drug pat zle u4ili6teto e edno ot nai dobrite v darjaata ....+ tfa ima smo o6te 2 u4ili6ta ( v cqla balgariq ) odobreni ot mejdunarodnata IBO programa - koeto zna4i 4e ako re6i6 da u4i6 po taq programa ti priznavat diplomata po4ti navsqkade v evropa ...... nedavali obrazovanie ...... are vari sa gramni

Zdraveite na vsichki!
    Hodeh 4 meseca na uroci po matematika i bulgarski ezik za American College of Sofia.Iskam da wi kaja , che izpityt tazi godina (2007) vyobshte ne beshe truden .. e vqrno ne me prieha .. no nishto - zdrave da e!Hodeh na uroci pri prepodavateli ot ACS..neveroqtni uchiteli .. davat ti amerikanski testove da populvash..pishesh eseta po mnogo priqtni temi ... chuwala sym kakvi li ne otzivi za ACS..no povqrvaite mi .. prosto tam e neveroqtno - i kato baza,i kato prepodavateli..s 1 duma - priqtna obstanovka!Sgradite sa 8-9 na broi...Prosto idealni uchiteli .. sujelqvam mnogo , che ne mojah da se ,,preborq'' s izpita... kusmet , ako ima takiva , koito shte kandidatstvat

Guest
    tva e super qko daskalo az xoda na yroci tam mn e qko koito y4i tam ima ebati 6ansa ne go izpuskaite

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си