Мразя парите!!!!!Ненавиждам ги.Защо ли?Защото от тях зависи целият ми живот.Без тях не мога да съществувам.Мразя ги ,защото трябва да живея заради тях.За това ли съм на този свят?Това ли е смисълът на моето съществуване?Парите?Те ли са най-важни?Те ли определят правилата?Защо?
Защо парите трябва да определят кой какъв ще е на този свят богат или беден.Те ли трябва да определят дали щеям днес утре или в други ден.Те ли трябва да ми кажат дали ще живея.
На всякъде слушам само за убийства грабежи престрелки глад мизерия бедност .На където и да се обърна виждам болни деца на които животът ими зависи от парите.Струват ли си тези жертви заради някакви си пари.Какви са те та да определят животът ми.Аз не искам да съм зависима от тях.Не може ли да има безплатни лечения и лекарства за болните.Не може ли да се раздава безплатна храна на гладните или подслон на бездомните.Какво ще ни стане ако поработим просто така за да помогнем а не за собствена облага.Какво ще ни стане ако поне веднъж не помислим за себе си а за онези които имат нужда от нас.Помислете си ако ние мислим за другите то и другите ще мислят за нас.Няма ли така светът да се промени към поне малко по-добро.Може би да , но това е само една мечта.Всичко това е твърде хубаво за да бъде истина.Защо ли?Защото сме израстнали с мисълта за парите и за себе си.Защото са малко хората които ще помогнат на другите без да поискат някаква отплата за положената грижа.Един мой съученик каза да направиш добро на някого вече означава инвестиция.
Ето в това ни превърнаха парите.В машини които съществуват за ...За какво?
Чисто и просто казано има ли пари има и живот няма ли пари боже тогава защо си се родил ти не си за този свят.Този свят е подчинен на парите на материализма.В него няма място за отрепки които нямат пари.Ето за това ги мразя.
Е аз съм просто едно 18 годишно момиче което не може да промени нищо.Изразявам мнението си и моля поколението си когато има деца да не ги възпитава така както сме възпитани ние.Нека научим децата си да си помагат взаимно.Може би тогава нещо малко може да се промени.
Нека научим децата си да се обичат взаимно а не да обичат парите.Защото парите могат единствено да съсипят живота на един човек.
ТОВА ЛИ ИСКАМЕ?[/b]
Ако има чиста любов, любов без примеси на други страсти, тя е онази ,която се крие дълбоко в сърцето ни, неподозирана и за самите нас