- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Kakavo bude6te imam v BG?!
b]zdrte!
Az sam na 13 godini i sam v angliq ot 3.Tyka sam dobre zadovolena s dosta ne6a moje bi koito kato se pribera v bg nqma da imam ,no vapreki tova vinagi 6e predpo4eta Bulgaria.Tyk xorata sa po razli4ni i imat drygo vijdane na jivota.Kato darjava Anlgiq mi xaresva no tyk ne sam si az.Dori i xorata s koito sam 3 god ne me poznavat kakav 4ovek sam.Nqkaksi sam po svita no kato sam sred bulgari sam dryg 4ovek.
Angliq e edna xybava darjava koqto e osigyrila dosta dobro bade6e za nadoda si.Imam predvid 4e mladoto pokolenie moje da postigne mnogo ne6a po lesen na4in na kazvam 4e"hop" i gotovo no prosto jivota im e ylesnen.Vijdam 4e ostana tyk moga da se realiziram i da imam 6astlivo bade6e(dobra rabota,zaplata i semeistvo)Ne6ata ot strani 6e izglejdam syper no vsa6nost vsenqkade az nqma da bade napalno 6astliva za6oto edno mnogo vajno ne6o 6e mi lipsva-Tova e Rodinata.Ako si naistina yporit i znae6 kakvo iska6 ot jivota moje6 da si osigyri6 prekrasno bade6e v Bulgaria.Darjavata ni e prekrasna stiga nie da znaem kak da se grijim za neq.
Pri parva vazmojnost 6e se varna i 6e se opitam da izgradq edno 6astlivo bade6e pri nai obi4anite mi xora.[/b] :P![]()
![]()
Аз бях госта по-горе. Имах проблеми с browser-a и не можех да се логна.
Малка поправкаПървоначално написано от kalin4itsa
Може да се дължи на това че не си в България. Понякога а апредставата за нещата се изкривява с течение на времето. Учителската заплата не е сто лева :P. Ако беше толкова, учителите щяха да горят български знамена пред парламента.
![]()
![]()
Мисля че е двойна, без удръжките обаче. А пенсиите са си под 100 лв най-често.
Не мисля, че ще стане така. В противен случай жизнения ни стандарт ще падне под тоя на някой страни от третия свят :P а това в Европейския съюз ще е прецедент. А бе няма да е чак толкова зле. В началото, за около година-две ще е по трудно, докато се стабилизират нещата.
Естествено промени ще има и който не се приспособи ще е много зле.
v Bg ima golemi razdeleniq mejdu bedni i bogati i dr takiva.Nie tuk ne jiveem ...a prosto sushtestvuvame.Za men v bg bbydeshte nqma kolkoto i da mi e my4no da go priznaq!!!Kato cqlo stranata e hubava no vytre v n eq neshtata sa razli4ni!Az sum edva na 15 a iskam da se mahna ot tuk.Tuk nqma da moga da se realiziram.Zashto da stoq tuk dokato 80% ot mladejda koqto me zaobikalq,vijdam kak vseki den vse pove4e i pove4e se provalq i si sysipva jalkiq jivot.!a az stoq tuka ...u4a i se trepq?i za kakvo?Za da stana nqkoi advokat,koito da see zaema s deloto na poredniq napil se muj ,skaral se s jena si i t.n....ili da stana lekar da se mu4a za poreden put da spasq ne4ii detski jivot,na dete ,koeto se e natrovilo s droga ili alkohol? Ne .....za men tova nqma da e jivot....just sushtestvuvanE!!!
iskam da vlezq v nqkoi hubav universitet v 4ujbina...i sum gotova da u4a seriozno za tova!!!Shte otida v 4ujbina i shte "jiveq"
Omruzna mi da vyrvq po ulicata i da gledam zemqta pokrita s bokluci,Ili opakovki ot cigari,sprincovki iz parkovete i t.n. Omruzna mi da me e strah da hodq v parka,pri misulta 4e porednata banda narkomani se krie tam napushvaiki se!
Omruzna mi da slusham muzikata na susedite i da disham mrusotiiite i praha ot kilima,koito susedkata tupa nad mene!Umorih se da pravq neshta i nikoi da ne gi ocenqva.....omruzna mi ot prepodavateli,koito sa korumpirani i si nqmat i kapka predstava ot tova koeto prepodavat.!!umorih se da gledam kolkoo sme izostanali tuk!Nqma li koi da opravi taq durjava be? Kude otidoha vsi4ki?nima vsi4ki umni i inteligentni izbqgaha ot tuk...ami bi trqbvalo da e taka..vse pak dsa umni horata:!!!!!tuk kakvo ostana:korumpirani deputati i edno neobrazovano i izprostqlo naselenie!
dano vsi4ko koeto izbqga ot tuk se vurne nqkoga i zavari edna po dobra durjava( ne mi se vqrva de ..) Ako ne ...dano te pomognat da q promenim!
аз пък що си мисля че бъдеще има навсякъде,защото и утре ше се събудя?
Да,сигурна съм че ще го направя(пак моите гениални аргументи)...Защото имам желанието за живот..А това да имаш бъдеще,може би от части е свързано с него..
Днес писах есе"Кои са нещата които дават смисъл на живота ни"..(ся малко отклонение..)
Изслушах и чуждите мнения...Знаете ли,никога не съм и предполагала,че някой ще каже родината или нещо такова...Така и стана..Но има малка подробност..всеки цени любовта,приятелството и семейството...,което всъщност е В БЪЛГАРИЯ...
Та си мисля аз,щом има толкова много хора,които все още са тук...Значи могат да станат и повече...Явно,някои хора са решили,че въпреки възможността да се изнесат в друга държава(уча в частно училище!) те могат да пробват и тук...Това е хубаво нали..
Знаете ли още какво си мисля..Вие,които сега казвате,че в България бъдеще няма..Дори и ние да намерим такова,вие ще сте слепи за него...Защото желанието обикновено бива убито от времето...А щом още в една тийнейджърска възраст сте решили че тука бъдеще няма...о господи...едва ли толкова бързо ще си промените мнението...
-------------------------------------------------
Относо тези 50 цента и единия лев отгоре...Както и заплатата от сто лева...
Миличка,смея да те поправя...че нещата не стоят точно така...Знаеш ли кога цените се увеличават?Нека те разочаровам,не ..не е когато постъпиш в европейския или някакъв си друг съюз..А когато заплатите се увеличат...тогава всичко поскъпва..Колко гадно нали?
-------------------------------------------------
И пак искам да кажа,че все още имам някакво доверие на наборите ми...Достатъчно хора по-нагоре казаха,че ние сме бъдещето..А нима нас ни няма..? Не мисля..
![]()
..But why?...
аз вярвам,че ако остана в България,мога да имам хубаво бъдеще.Животът е такъв,какъвто ти си го направиш и ако понякога ти поднася кофти преживявания,това не значи ,че трябва да се отказваш от него.Трудностите в България са много,,но пък ако бъдем упорити и ако вярваме в себе си,можем да постигнем всичко,което пожелаем.Апък и кой ти гарантира,че в чужбина ще ти е по-леко и ще изградиш хубава кариера?Никой...Тук е трудно,няма пари,но ако имаш силна воля и късмет можеш да успееш.Иначе и аз бих искала да пътувам из целия свят,но да живея тук.Тук са хората,които обичам,тук е моята страна,не мисля,че трябва да я загърбваме само защото животът тук е труден.Нали когато имаме проблем,за да го разрешим не трябва да го загърбваме,а да се изправил лице в лице с него?Аз няма да се предам...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Аз мисла,че човек няма бъдеще в BG.С тея ниски заплати и безработица за каде сме.Щом хора с висше образование става рабтници в сферата на чистотатанещо не виждам нещата!А и стова убочени
.А и какви мушенеци има в България обещават ти нещо а после сам си сърбаш6 попарата
![]()
v BG bade6te-DA DA![]()
6te ti go kaja napravo-v bg nqma bude6te!!!po-dobre da se iznasqma predi da stanem na 30-40 god,kogato ve4e 6te sme dostatu4no razumni,za da go osuznaem!![]()
И като се изнесеш какво ще работиш? Ще береш домати на полето и няма да доживееш 40 Там си никои. Неказвам че тук има какво да се прави освен да подхванеш някакав доходен бизнес но и това нестава лесно просто сме прецакани защото сме се родили тук.![]()
![]()
И да паднем и да бием пак ще се напием.
TI SI MILISH CHE SI PRECAKAN! NAISH KOI SA PRECAKANI - HORATA V AFRIKA KOITO NQMAT KAKVO DA QDAT UMIRAT OT SPI I DECATA KOITO RAJDAT UMIRAT PREZ OCHITE NA MAIKITE IM! TE SA PRECAKANI...HORA KOITO POLVIN DEN TRQVA DA HODAT ZA DA STIGNAT DO PRQSNA VODA I KOITO RAZCHITAT NA NASHITE POMOSHTI - NA SVETOVNITE POMOSHTI DA DARQT NQKOI LEV, DOLAR, PAUND ZA DA IMAT KAKVO DA QDAT! TAI CHE NE MI GOVORI ZA KOI E PRECAKAN I KOI NE!
Kittie_ забелязала ли си как всички говорят на изуст.
Колко пъти прочете само в тая тема, как хора със висши образования работели "в сферата на чистота". Как заплатите били ниски, и не знам си кво. Щото явно всички си мислят, че парите в западна европа растат по дърветата. И като кажеш че взимаш заплата 1200 евро и те си мислят вече, че си супер преуспял...Мила просто се откажи, това са овце, които никога няма да прогледнат, колкото и да им обясняваш, те ще си знаят тяхното
![]()
Give me your best shot motherfucker!
Голямо стига да си извоюваш позициите в живота. Ако постигнеш нещо (разбира се с много труд) защо да не си останеш в България.
az mislq 4e si4ki se mahat ot bulgariq za6toto tq ne e mnogo hubava strana.tazi durjava e stanala strana na mangali.ne mislite li?!az mislq 4e za da imam nqkakvo dobroo bude6te trqbva da otida v nqkoq druga durjava
Според мен човек е толкова голям колкото са мечтите му.Не знам но мисля че ако някой иска да успее в България той ще успее.
Хубаво!Първоначално написано от kalin4itsa
Death gotta be easy, 'cause life is hard
Първоначално написано от mis_marry_jane_13
ХмКакво ти бъдеще, ти си на 13, а пък ми говориш за бъДЕЩЕ?
![]()
Аман от такива, не виждали ЩО за 'хора' са чужденците.
Аман от пикли и пикльовци !
Мъжа се познава по делата!
*
Бъди Мъж и на думата си дръж!
*
Думата е равна на договор!
*
Мъжете правят пари, но парите не правят мъже!
*
Само Благородните и ШироСкроените хора успяват!
*** БАННАТ, НО ХИТЪР КАТО Щирлиц -е това е БОРЧЕто!
Няма бъдеще , защото България е изостанала държава
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
http://blog.mslazarov.net/wp-content..._monster_2.gif
http://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Eco_bokluk09-1.jpg
http://e-vestnik.bg/imgs/world/2805_bokluk_bulfoto.jpg
http://www.blitz.bg/documents/newsim...-WWBXYHNDL.jpg
http://www.trud.bg/Images/Cache/Image_247026_3.jpg
http://bglog.net/ClientFiles/c517fe8...1%82%D0%BE.jpg
това стига ли ви.. ето много малка част от причините,всички да се изнасят (: но те няма да се променят,а напротив-ще нарастнат!![]()
Кво искаш да кажеш с тези снимки , че само в България има боклук и се сечът дървета ли кво ???![]()
хаха..
близо си..
мисълта ми беше,че при нас проблемите,които ти изброи са НАЙ-ЧЕСТИ!!!
Обичам България,но няма ник'во бъдеще тук!
шофьор на такси откъм етническото малцинствоKakavo bude6te imam v BG?!
ай със здраве - другото не е важно
Parvo se izviniavam che ne pisha na kirilca, no v momenta niamam tazi vazmojnost. Kakvo pravi Balgaria? Nashata mila strana. Ami spored men tia dava pomoshti na romite, za da mogat da idat na uchilishte i t.n. Davat pari na tezi, koito sled vreme shte ia grabiat. A drugite deca, koito sled vreme shte stanat advokati, doktori, arhitekti i kakvo li oshte ne, tia kakvo pravi za tiah? Ima sluchai, kogato sa spirani detskite na deca, chiito roditeli sa otishli v chujbina i prosto sega vzimat zaplata ot roda na 2000 leva. A zashto bashtite im sa otishli tam? Zashtoto v Balgaria niama rabota za tiah. Edno semeistvo opredelno ne moje da se izdarja s 500-700 leva na mesec nali? Takiva sa neshtata v Balgaria, dokato v chujbina sa savsem rqazlichi. Roditelite vzimat minimum 1000 evro, a uchitelite vzimat 2000, dokato nashti vzimat 300 leva zaplata. I nakraia sled vsichko tova shte iskate da ostanat v Balgaria. Zashto, sled kato izvan stranata ni ima po-svetlo badeshte?![]()
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]
Ем да ви ка.а с тач криза не видям ни6то хубаво теи 4е за сега по добре да не сам в БГ ама ми липсват фр и тнт ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
аз пък искам да живея в БГ ! Не ме инт какво бъдеще ще имам, просто знам че ще съм щастлива там!![]()