- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Kakavo bude6te imam v BG?!
Точно така!Първоначално написано от SimpleGirl
![]()
Нямаш тука бъдеще или поне ако работиш няма си заслужава за тези 100 левааз живея в германия бтв и чесно да ти кажа е много по добро неможе да очакваш същите хора ама по светло бъдеще
Tук имам такова бъдеще каквото си направя и не ми казвайте,че нищо не е възможно.
А ти сигурно си мислиш,че животът е игра?
Ако да, тя е доста хардкор игра.
Хм.. това не е точно така. Бъдещето на всеки се дължи 60% от възможностите в средата,в която живее,и всичко останало и 40% на неговите усърдия.. поне според мен! Вече почти всеки го е осъзнал.. виж,например,ако ти си живееш в България и си си изкарал/а добра диплома,но средата на живот е сурова..доста ще ти бъде трудно да си намериш също така хубава работа,само заради факта,че имаш диплома!Първоначално написано от pwnage
Здравейте. Аз съм студент в Германия от 3 години насам. Желанието да дойда тук беше по скоро мечтата на майка ми да следвам в западна европа. Въпреки,че съм от доста време тук, хората с които общувам са предимно българи и няколко чужденци. Така е положението с всички българи и чужденци тук защото немците са изродски народ, лишен от всякакви емоции,чувства и комуникативни умения.Те са едни безчувствени и емоцилнално бедни създания,като повечето на 30 год. изперкват.Нямате те си идея колко луди млади хора виждам всеки ден по улиците. Това че задържат всичко в себе си и са лицемерно учтиви към останалите в един момент ги съсипва и им избива на психиката. Вземат примерно заплати от 2000 евро като 47% отиват за данъци. тука плащат наи високите данъци в цяла европа.и с останалите 1000 евро трябва да преживеят месеца като наемите на апартаменти започват от 500 евро. и тук живеят скромно защото стандарта е по висок но и цените са супер високи. Нямам търпение да си взема дипломата и да си намеря работа в немска фирма в софия. в бг има бъдеще само за тези които наистина се стараят и имат желание да постигнат нещо. ОБИЧАМ ТЕ БЪЛГАРИЯЯЯЯЯЯЯ
Отговарям ти директно МИЗЕРИЯ
Майка ми е доктор. Беше семеен доктор в България. Работеше като луда, но трудът й така и не беше възнаграден. Едвам свързвахме двата края.
Дойдохме във Франция. Майка ми работи във кръвен център, много по-лека работа и печели 6 пъти повече от преди. Имаме си голяма къща, в центъра на града ( не е някакъв огромен град, но аз си го харесвам, всичко си има ) , с дворче, с мили съседи. Аз най-сетне седнах да уча, дори имах и награда за постижения. Аз виждам тук моето бъдеще.
Не ми казвайте, че ако учиш успяваш в България. Майка ми не е единствения случай, който знам. Много момичета, с висшо, работят като сервитьорки, само защото нямат връзки. Аз нямам връзки, а искам да успея. Не виждам друг избор
В кой град си като начало?Първоначално написано от BLOOD_SUCKER
Относно данъците- да, много са високи(В скандинавските страни са по-високи, но това е друга тема), но като остарееш те своеобразно ти се възвръщат-получаваш най-доброто здравеопазване, грижи итн. Това в България го няма!! Относно народа- живял съм там известно време, хора има всякакви-тъпи и умни, грозни и красиви, чувствени и безчувствени. НЕ МОЖЕШ ДА СЛАГАШ 85 МИЛИОННА НАЦИЯ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ!!!
Иначе евалата , че учиш там. Живот и здраве и аз мисля да се установявам в Германия поне за образованието, достатъчно съм се нагледал на фарсове в България.....