От отговорът ти ми стана маскимално ясно единствено, че си отговорил без въобще да се замислиш върху въпроса.
ТИ нямаш бъдеще! И всички други като теб също. Не си написал защо мислиш така. Какво ти пречи? Не можеш ли да го промениш?

Какво разбирате под "бъдеще"? Какво означава това че няма бъдеще? Всички ще умрем ли или ще влезем по затворите? Бъдеще има и то е такова каквото си го направим. Ако някой не е щастлив сега, по-добре е да започне да се бори за щастието си. Дори да му се наложи да замине, няма нищо лошо в това. Но това не дава право на никой да убижда страната и народа си. Ако не му харесва да се помъчи да го промени. Ако не откривате поне малко щастие тук, вие няма да го намерите където и да е. Вечно ще ви липсва нещо. Освен ако не се промените в последствие, защото новата обстановка често променя до неузнаваемост човека.
На всички песимисти за България: Махайте се! Вървете на ново място и се променете! Тук само пречите!
Още един въпрос: Какво сте направили вие за бъдещето си тук, та казвате че нямате. Опитали ли сте се да постигнете нещо. Кажете какво ви е спряло. Някой може да знае начин как да се превъзмогнат тези пречки. Направихте ли всичко по силите си? За вашето бъдеще? Или просто си казахте: "Веднъж да се махна от тая дупка и вече ще се хвана здраво за работа. Може да е дупка, но за да излезете от нея трябва да се катерите, а не да псувате този който я е изкопал.

Има една такава дилема: ако ви предложат работа в чужбина отговаряща на квалификацията ви и същата работа в България, но при три пъти по ниска заплата и по-лоши условия за работа, коя ще приемете?
Винаги ще избера тази в България, освен ако другата е само временна.
Защо ли. Досетете се. Кажете ми "защо не" и тогава ще ви кажа защо.

"Да не съм аз Господи" (Мат 26:22)