- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Внимателно с високите обувки!
Високите токчета не са от вчера.
Нарочен едикт в Италия от 1494 г. определя 3-месечен затвор за обущар, който направи обувки с токове, по-високи от 30 см. Мярката целяла да предпази дамите от осакатяване.
А иначе модата на високите токове в ония времена се родила, за да помогне на жените да не мокрят краката си по наводнените венециански улици. Тя обаче била в услуга и на съпрузите - да затруднява нежните им половинки да се впускат в извънбрачни авантюри, и на духовенството - като не позволява на дамите да се включват в настъпващия „танцов бяс".
С височината си дамските токове съперничели на кокилите. Тъй като покачените върху тях жени били нестабилни, подкрепяли ги две слугини. Въпреки това те често падали, получавали навяхвания и счупвания. А поради продължителното носене на високите обувки гръбначният стълб и краката им се деформирали.
a ti spish li dobre stvoita nova jena?kak obi4am te az....
Абе да му мислят жените аз такива екстри не носа!
А моля те кажи на кучето от подписа ти да не ме гледа толкова страшно![]()
МеI Love girlpower
ami 6to da gleda stra6no...mene pak mi e mnogo sladko ku4eto v podpisa iПървоначално написано от Dageto
a pak az ne nosq visoki tok4eta za6oto sam si dostata4no visoka i ne vijdam smisala da si izma4vam krakata.ina4e im se kefq za6oto izglejdat qko...no da ne gi nosq az !!!![]()
vseki da si precenqwa vuzmojnostite mnogo me draznqt razni hlapa4ki naka4ili se na tokowe i samo si kriwqt krakata![]()
saglasna sam s tebПървоначално написано от kaka_lara
sme6no e nqkvi malki momi4enca ili po-to4no hlapa4ki,kakto ti kaza,da se obli4at ili se obuvat (v slu4aq) po na4in,koito izob6to ne im prilqga.mislqt si,4e sa gotini,am mai postigat to4no obratniq efekt.
Celuvai ustnite mi,kojata mi,vsi4ko...Celuvai tam,kadeto znae6,4e obi4am...Celuvai,kolkoto i kakto pojelae6...Umiram s TEB da bada,drugoto go znae6!
Хм... не нося обувки на високи токчета.. кецовете рулят!![]()
Иначе понякога е доста смешно, когато наистина малки момиченца се качат на едни високии токчета![]()
zavisi si ot principite na dadena jena lichno az predpochitam obuvki na tok stoiat mnogo elegantno i pod4ertavat jenstvenostta maratonki nikoga ne sum nosila nai mnogo nqkakvi sportni obuvchici kakto spomenah predpo4itam tokovete
i visoki obuvki sam nosila ama si e ma4eniemaraton4icite sa si za ejednevieto ili dori i obuvki no ne s mn visok tok
I az sam vis0ka za vyzrastta si i ne n0sq takifa rab0ti! Marat0nskite RulZzZ :P
Все пак живеем....в свободна държаваПървоначално написано от manq4kata{P}
всеки се облича така както сметне за най-добре....а и какво искате момиченцата се правят модерни..за да можем ние големите...батковци да ги заглеждаме от време на време да им свирнем така и да си повдигнат настроението и самочувствието!!!
![]()
МеI Love girlpower
dammm vie golemite batkovci kakwo ?!?!? padate si po broikata ne gledate ka4estvoto? Eto zatowa ikonomikata na durjawata ni e v edno dosta nepriatno polojenie![]()
Няма значение сегаПървоначално написано от kaka_lara
МеI Love girlpower
Dosta sum rasla i visokite tokove me karat da se pregurbvam. Ina4e i maratonki ne haresvam, zatova kato trugna obuvki da si tursq e golqma muka...
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
dam 4el sum 4e pri4inqta nekvi isrivqvaniq kakto i da e as ne sum vinoven za tvaas i za tva ne nosq nqkvi durveni obuvki ami nosq kecove na konvers gvkavi ta guvkavii mnogo zdravi
![]()
![]()
toya ne samo v zatvor tryabva6e da visi- ami naprao da go ekzekutirat. vseki pat kato mi se naloji da nosya tok4eta se vra6tam s tyah v race
we'll die alone like a stone ^^
mi az sum si dostatu4no visoka, tai 4e ne nosq takiva obuvki![]()
Не позволявай на другите да ти казват за какво да мечтаеш!
Кученцето е страшно сладинко!:PАм...Dageto сериозно ли ти си на снимките ?!![]()
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
s 2 ruce podkrepqmПървоначално написано от SimpleGirl
![]()
Любовта е най-висшата степен на омразата