Абе тука само май анатомично и здравословно некомпетентни, неинформирани и неподготвени хора се изказват. И аз имах същия проблем преди четири години , единия беше по-надолу от другия, мислех си, че е нормално ала бала, ама са оказа разширена вена с размер на бобено зърно!!! Пич, не ги слушай ако искаш да имаш деца или даже да си останеш с двете топки! Това е ОПАСНО! Топлата кръв може да ти убие сперматозоидите или дори да накара тестиса да закърнее и атрофира, ако вената нарастне! По-хубаво слушай студентите по медицина, а не някой си "разбирач"... В училище (така де, да се разбира университета) се занимавахме с това. Едно от заниманията ни беше с половата система и болестите, причинени от съдовата система при мъжете и жената. Та баш на мен ми се наложи да резрежа скротума на един дядо (на около 82). Единият тестис беше сравнително здрав (имайки предвид възрастта....), но другия беше буквално обгърнат от една огромна вена. Беше се смалил и свил до такава степен, че не функционираше. Естествено, оказа се бездетен.
За това те съветвам да идеш на спермограма възможно най-бързо и да се прегледаш!