Цитирай Първоначално написано от kaka_lara
opredeleno 4ovek trqbva da nameri balansa v sebe si, nqma muj ili jena koito da sa na 100% dobri ili na 100% loshi. Towa dali ste dawash ili poluchavash zavisi ot teb i pravilnoto izpolzvane na vuzmojnostite i obstoiatelstavata okolo teb Za suvestta mmm neznam ubedila sum se 4e ima hora koito za sujalenie takava ne pritejavat kamo li nqkakwi moralni cennosti Lichno az postupvam sprqmo situaciata i gledam da izvleka nai-golqma polza no nikoga za smetka na blizki hora i nikoga po prekaleno o4evaden na4in... Ne obi4am da naranqwam nito da sum naranena mrazq konfliktite i kavgite (osobeno ako sa za gluposti ili ot inat) durja se obiknoweno s horata taka kakto i te s men ako nqkoi mi se usmihne ste se usmihna oshte po 4arovno ako nqkoi me zasegne ste mu go vurna dvoino
Браво,браво !
Е,наистина хората не сме само добри,или само лоши.В определени моменти и ситуации човек реагира различно.Моментното настроение понякога може да излъже и да останем с погрешно впечатление за даден човек.То е ясно,че не може цял живот да се стремиш да бъдеш добър,честен, справедлив и толерантен,а да не ти отвръщат със същото.Но не може и винаги да постъпваш егоистично,да мислиш единствено за собствената си изгодна,да въртиш интриги,да използваш...и т.н..На всеки човек му се е случвало да постъпи лошо или неправилно.Това е нормално.Но все пак ми се струва,че въпреки всичко трябва да се стремим да бъдем възможно най-добри.Ако някой не заслужава коректно отношение...жалко за него.Аз съм на принципа,че изобщо не се занимавам и не обръщам внимание на тези,които не заслужават и ми се правят на интересни.Търпението си е търпение,но всичко си има граници все пак.Опитвам се да бъда над нещата,да ги приемам с ирония и да се забавлявам от тях,защото ако трябва да се ядосвам заради грешките на някой друг...Какъв е смисълът? Много добре се разбира когато един човек държи на теб и те уважава.Еми,не може и не е правилно да се възползваш от това,или да не се стараеш да дадеш максимално от себе си,за да имате добри и честни отношения.Истината е,че трябва да намерим "златната среда".Това е доста трудно,но не е невъзможно.Хора сме,грешим,но можем и да прощаваме.Естествено това не бива да бъде успокоение и да не мислим когато правим нещо.Всичко си има последствия и рано или късно те са в наша полза или в наша вреда.Както се казва - всичко си зависи от нас самите. Един човек е достатъчно зрял и умен,когато се научи да оценява хората правилно и следователно да се отнася подобаващо с тях,т.е. така както те заслужават.
Социални същества сме и винаги ще имаме проблеми със себеподобните си,защото без тях не можем Но...има едно равновесие което води до желаната хармония.Дано някой ден и аз успея да я изпитам