.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield

Добър или Лош

Според вас не е ли по-добре да вземаш отколкото да даваш И да нараняваш, за да не бъдеш наранен Ровех се из други форуми и намерих тези откровения.
    Вие какво мислите и как постъпвате

Според мен няма лошо в това човек да се опита да е по-егоистичен. даже е препоръчително- иначе цял живот ще бъде жертва, но силно се съмнявам, че съвестта му ще го остави да се превърне в абсолютен самогъзец. Ако е добър, той ще си остане добър, но не някакво мекотело, а човек с достатъчно съпротивителни сили и достатъчно загрижен и за себе си, за да оцелее в днешния свят.
    така че - нека се пробва.
    да не говорим, че е безумно яко за известно време да си дадеш почивка на добрината и да започнеш да използваш, вместо да те използват и да взимаш, вместо само да даваш.

Супер фен

:)

am as mislq 4e 4ovek purvo trqbav da dade za da polu4i no ima hora det ne zaslujavat da polu4avat a i as vinagi sum leko nahalen no ne prekaleno de v dopustimite granici i naistina pe4elq ot tva

Голям фен
    Град
    sofia
    opredeleno 4ovek trqbva da nameri balansa v sebe si, nqma muj ili jena koito da sa na 100% dobri ili na 100% loshi. Towa dali ste dawash ili poluchavash zavisi ot teb i pravilnoto izpolzvane na vuzmojnostite i obstoiatelstavata okolo teb Za suvestta mmm neznam ubedila sum se 4e ima hora koito za sujalenie takava ne pritejavat kamo li nqkakwi moralni cennosti Lichno az postupvam sprqmo situaciata i gledam da izvleka nai-golqma polza no nikoga za smetka na blizki hora i nikoga po prekaleno o4evaden na4in... Ne obi4am da naranqwam nito da sum naranena mrazq konfliktite i kavgite (osobeno ako sa za gluposti ili ot inat) durja se obiknoweno s horata taka kakto i te s men ako nqkoi mi se usmihne ste se usmihna oshte po 4arovno ako nqkoi me zasegne ste mu go vurna dvoino

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от kaka_lara
    opredeleno 4ovek trqbva da nameri balansa v sebe si, nqma muj ili jena koito da sa na 100% dobri ili na 100% loshi. Towa dali ste dawash ili poluchavash zavisi ot teb i pravilnoto izpolzvane na vuzmojnostite i obstoiatelstavata okolo teb Za suvestta mmm neznam ubedila sum se 4e ima hora koito za sujalenie takava ne pritejavat kamo li nqkakwi moralni cennosti Lichno az postupvam sprqmo situaciata i gledam da izvleka nai-golqma polza no nikoga za smetka na blizki hora i nikoga po prekaleno o4evaden na4in... Ne obi4am da naranqwam nito da sum naranena mrazq konfliktite i kavgite (osobeno ako sa za gluposti ili ot inat) durja se obiknoweno s horata taka kakto i te s men ako nqkoi mi se usmihne ste se usmihna oshte po 4arovno ako nqkoi me zasegne ste mu go vurna dvoino

Повече от фен
    Град
    Burgas

Re: Добър или Лош

abe ima hora s koi trqbva da se dyrji6 gadno za6toto te ot dr ne razbirat i sa naranili stra6no hora i trqbva da se nameri 4ovek koito da gi sloji na mqsto,no ima pyk dr hora koito ne zaslujavat lo6oto 4ove6ko otno6enie i zaradi tova te se prevry6tat v lo6ite i naranqvat dr hora zaradi tova 4e te sa bili naranqvani i ne razbirat 4e pravqt sy6toto koeto sa napravili s tqh

LovE,PeAcE 'n' HarMonY

Мария
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от kaka_lara
    Браво,браво !
    Е,наистина хората не сме само добри,или само лоши.В определени моменти и ситуации човек реагира различно.Моментното настроение понякога може да излъже и да останем с погрешно впечатление за даден човек.То е ясно,че не може цял живот да се стремиш да бъдеш добър,честен, справедлив и толерантен,а да не ти отвръщат със същото.Но не може и винаги да постъпваш егоистично,да мислиш единствено за собствената си изгодна,да въртиш интриги,да използваш...и т.н..На всеки човек му се е случвало да постъпи лошо или неправилно.Това е нормално.Но все пак ми се струва,че въпреки всичко трябва да се стремим да бъдем възможно най-добри.Ако някой не заслужава коректно отношение...жалко за него.Аз съм на принципа,че изобщо не се занимавам и не обръщам внимание на тези,които не заслужават и ми се правят на интересни.Търпението си е търпение,но всичко си има граници все пак.Опитвам се да бъда над нещата,да ги приемам с ирония и да се забавлявам от тях,защото ако трябва да се ядосвам заради грешките на някой друг...Какъв е смисълът? Много добре се разбира когато един човек държи на теб и те уважава.Еми,не може и не е правилно да се възползваш от това,или да не се стараеш да дадеш максимално от себе си,за да имате добри и честни отношения.Истината е,че трябва да намерим "златната среда".Това е доста трудно,но не е невъзможно.Хора сме,грешим,но можем и да прощаваме.Естествено това не бива да бъде успокоение и да не мислим когато правим нещо.Всичко си има последствия и рано или късно те са в наша полза или в наша вреда.Както се казва - всичко си зависи от нас самите. Един човек е достатъчно зрял и умен,когато се научи да оценява хората правилно и следователно да се отнася подобаващо с тях,т.е. така както те заслужават.
    Социални същества сме и винаги ще имаме проблеми със себеподобните си,защото без тях не можем Но...има едно равновесие което води до желаната хармония.Дано някой ден и аз успея да я изпитам

Супер фен
    Град
    някъде...
    Ами във всеки човек си има и добро и лошо,само че понякога едно от двете надделява.Понякога си такъв,понякога си друг,но е важното какъв си в сърцето си.Ако направиш нещо "лошо" и после съжеляваш..хубаво,но има хора,които дори не се замислят.
    Не съм стгласна,че е ''по-добре да вземаш отколкото да даваш И да нараняваш, за да не бъдеш наранен''.
    Има и такива хора,но аз май не съм.Добротата не означава да се съгласяваш със всичко и със всички,и непременно да бъдеш мачкан и нараняван.Има си моменти,в които трябва да бъдеш добър,но и такива,в които можеш и да бъдеш не чак толкова.Зависи от ситуацията,от хората.
    I'll be your dream,I'll be your wish
    I'll be your fantasy.I'll be your hope,
    I'll be your love,
    be everything that you need.

Всеки е по-малко лош и по-малко добър. Всъщност понякога едното надделява. Това си е наш избор. Аз лично обичам и се чувствам добре, когато се раздавам и виждам, че е имало смисъл, че хората, на които съм обърнала внимание са го заслужили. Понякога естествено е по-добре да постъпим егоистично.. в крайна сметка трябва да мислим и за себе си и да не престъпваме принципите си. Но да си призная ми се струва, че аз повече взимам, отколкото давам Ще ми се да се променя, но и виждам как понякога не съм оставала наранена заради егоистичното човече в себе си и как околните добри душици страдат.. ) Кофти.. И за жалост,ако човек не мисли глано за себе си не го очаква кой знае какво бъдеще

Фен
    Град
    Tar Valon,The White Tower
    ами аз по принцип се опитвам да балансирам с нещата. разбрала съм,че не всички ме харесват и се отнасят добре с мен, така че и аз имам право да харесвам или да не харесвам някого. не обичам да съм изтривалка на хората, за това си държа на мнението, не позволявам да ме използват и т.н. по принцип съм на принципа 'не прави на другите това, което не искаш да правят на теб'.за това и аз гледам да се държа добре с хората.
    не обичам егоисти, които се интересуват само от себе си и редовно изолзват фрази от рода на 'мен какво ме интересува?', 'да се оправя сам/а','бе ако ще да мре, мен не ми пука' и т.н грозно е,защото все пак всички сме хора и трябва да помагаме, когато можем. а когато правим нещо и знаем,че това наранява някого, трябва да се интересуваме от неговите чувства и да сме внимателни.
    не казвам,че не съм била егоистка никога, напротив, но гледам това да не преобладава в отношенията ми с другите. вярно,че понякога ми се иска да зарежа всичко и всички и да гледам само себе си. но съм се уверила,че просто не мога така
    Ако любовта беше избор, кой би избрал толкова изтънчена болка?
    Чуй как още твойта нежност плаче в мен....

Супер фен
    Град
    Ups & Downs
    Както се казва "Трябва да дадеш , за да пойскаш"
    на мен ми е спек да искам когато не съм дала ...

Cyberdyne_101
    Guest
    но силно се съмнявам, че съвестта му ще го остави да се превърне в абсолютен самогъзец.
    Това е напълно..... невярно Аз съм типичен пример Аз, аз, аз искам, искам, искам, взимам, взимам, взимам и никога нищо не давам Грижа ме е само за себе си Всичко за мен, другите ДГД
    и да гледам само себе си. но съм се уверила,че просто не мога така
    Да ти предам няколко урока Лесно е

LunaTriCk, съгласна съм с теб! Според мен "златната среда" е м/у излишъкът и недостатъкът на едно качество, т.е. е хубаво да си умерено лош и умерено добър едновременно Това е отговора ми по темата, дано да сте разбрали какво имам предвид :P
    ВИЖ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!!!

Никога не оставяй страхът да удариш топката да те лиши от удоволствието от играта!

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Съгласна съм че трябва да си лош и добър в допустимите граници ... Трябва да си добър с всички , но не чак да ти се качват на главата!
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Голям фен
    Град
    Beyond the limits of the mind
    Az mislq, 4e za da se dokaje6 kato 4ovek, trqbva da si dal pove4e, otkolkoto da si polu4il. Oba4e v osnovata na 4ove6kata priroda e skuperni4estvoto. Nai-lo6oto e, 4e ni se svidqt i ne6ta, kato usmivkite ili puk supri4astieto kum ne4ii uspeh. Prosto po-sladko e da zloradstva6 i da klukari6...

Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Голям фен
    Град
    По света и у ВАС!!!
    Никога не оставям никой да ми се качва на главата..аз може да се качвам на някой ,но на мен никой лош съм с лошите добър съм с добрите защото знам ,че като им отвърна с добро ще ми се върне двойно и така!
    When you got big dreams don't listen to what nobody say and don't let nobody turn you away

Голям фен
    човек трябва да е егоист, ако иска да оцелее.
    ако очаква някой друг да се грижи за него и да го пази - ще има да си чака.

това да поставяш себе си на първо място не значи, че тъпчеш другите.
    - Обичаш ли ме?
    - Повече отколкото може.
    - Колко може?
    - Не може.
    - Въобще ли?
    - Изобщо.

Според мен човек се чувства най-добре,когато намери баланса между добрия и лошия човек в себе си.В крайна сметка никой не е само лош,но никой не е и единствено добър.Всички ние малко или много сме егоисти.Не бих повярвала,ако някой ми каже,че винаги мисли първо за другите и след това за себе си.В днешно време всеки гледа да си уреди жалкия животец и за другите хич не се и сеща.Живеем в един доста егоистичен свят.Ако всеки човек мислеше,че е по-добре да взимаш отколкото да даваш какво щеше да стане?Или пък,ако всеки смяташе,че е по-добре да наранява отколкото той самия да бъде нараняван?!Светът щеше напълно да се обърка.Точно по тази причина трябва да открием "златната среда" т.е. баланса между доброто и лошото и да се опитаме да поукротим егоиста в себе си.Господ е казал "дай,за да ти се даде".Лично аз вярвам,че когато нараняваш - те нараняват,когато даваш - получаваш и,че в крайна сметка всичко се връща,но това е друга тема.

Повече от фен
    Град
    В НечиЕ сЪрЦе :)
    trqa i da dava6 i da polu4ava6

Tedi_sheep
    Guest
    Според мен в тоя живот вече много малко неща стават с честност и доброта!Аз сум прекалено добра и наивна и това е моят порок!Винаги прощавам на хората!Понякога аз нарочно казвам, че съм виновна, за да спася гъза на някой друг, който ми е скъп(подчертавам скъп).Но има случаи, които съм егоистка , така се отнасям с хората, които си го заслужават, но в никакъв случай не се държа като простачка!Мисля, че трябва да мисля повече за себе си, от колкото за другите!

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Абе по-добре е да даваш и да се чувстваш щастлив от това. Тия хора са някак си извисени, те са щастливи дори в нещастието, тях не можеш ги събори с нищо, защото зад тях са всички хора, акоито ги обичат...Ама аз не съм от тях - аз съм злобно и завистливо, за това не съм и щастливо. Който взима не е щастлив, щастлив е който дава, защото после на него му подаряват!
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Голям фен
    Град
    Beyond the limits of the mind
    Ако човек почне да прави такива неща, най-вероятно животът му ще се подобри в материално отношение. Обаче в тоя живот парите са за да можем да оцеляваме, те са средство, а не цел (поне за мен не са). Хубаво е да ги имаш в по-голямо количество, обаче едва ли си струва да навредиш толкова на кармата си заради някакво илюзорно благополучие. Според мен най-добре е човек да е добър с всички. До сега, ако съм била добра с някого никога не са ми правили мръсно ей така, за собствено удоволствие. Но не знам, има хора всякакви. Но аз съм взела решението да съм добра с останалите, до колкото мога, а ако е наистина наложително вече да ставам по-лоша.

Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си