- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Djobnite pari
Мн ми е чудно как на повечето от вас тук им стигат по 2 лева. На мене само цигарите ми струват 5.20 пак да не говорим за др. . Искам и аз да харча по малкоо ще стана богат)))))
3лв на ден.![]()
Ами нямам определена сума за седмица или за ден. Когато ми трябват пари си взимам,знам къде седят и като ги изхарча пак. Имам и карта винаги в мен, която редовно си ползвам, а като е на привършване родителите ми я зареждат и така. В училище не обичам да ям, не пуша, т.е предимно за дрехи, козметични продукти, кафета ... понякога.
Тая тема ако беше в някой сайт на лигавите американчета всички изброени сумп щяха да са с по една 0 отзад![]()
emi na men mi davat po 5 lv kato sam na daskalo . har4a 3 i spestqvam po 2 leva vseki den , nakraq imam 10 lv za benzin i si karam motora i vozq macki![]()
brat4ed mi be6e v moq klas kogato bqhme 8 , sega ot 2 godini u4i v ispaniq i tam vika 4e po30 euro na den mu davali , a i toi raboti polovin den za 40 euro sled daskalo
dalavera e i az 6te hodq lqtoto mn sam navit da si izkaram pari :P
4 лева на ден
неподходящо съдържание на текст в подпис!
3 - 4 лв на ден или 10-15 на седмица. Но като сметна и за дрехи и маратонки си стават бая $
Дават ми 3,20 на ден, но с мисълта, че имам 1,20 градски транспорт=> имам по 2,00 лева да си харча за мен, които ми стигат...
![]()
Но пък не искам да се поставям на мястото на родителите ми, защото като дадат 3,20 и на сестра ми стават 6,40, които като умножим по 30 е равно на 192 лева на месец САМО ДЖОБНИ, изключвам дрехи, обувки и т.н. Горките ми мама и татко![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Един съвет: Купувай си ММ - 2,40 са, а не Давидов или нещо от тоя род, които са по 5,20Първоначално написано от drogin
![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
mi za daskalo po 3-4 lv na den a za izlizaniq nqkvi kam 10 lv
Честно казано не се чувствам като паразит!Най-малкото като са ме направили,родителите ми много добре са осъзнавали,че ще похарчат доста,в това число не само джобни,дрехи,ами и стаята ми,екскурзии,учебници...про то разходите са супер много,НО какво да ме оставят като циганчетата ли без образование и без дрехи?!И все пак да,има случаи в които наистина ми е неловко,например като пазаруваме в хипермаркет(Метро,Била...) и аз си пълня половин количка само с боклуци от сорта на чипсове,сокчета и к`во ли още не...
Или пък наесен като се започне голямото пазаруване за даскалото-чанта,учебници,кецове,дънк ....
...Да са живи и здрави мама и тати [-o<
Колкото за джобните досега не съм имала проблеми,стигат ми,че даже и спестявам по нещичко...Но трябва да си призная,че откакто уча в центъра харча много повече пари-все пак там кафетата са доста по-скъпи,пък като се замисля-с приятелките ми почти винаги ядем в КФС или Макдоналдс.......да не говорим за рождени дни,където отиват поне по 10 лв,кино и градски транспорт
Абе грубо казано около 2,3 лв на ден понякога доста повече,понякога по-малко....
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Аз пък нехарча почти никакви пари.Нашите рядко ми дават и ги разбирам.Взимам само тия които ни превеждат в картата от детските.
5 lv... ama ne mi stigat![]()
Като съм на училище ми стигат 1,50 дневно (за пътните и баничка), а сега през ваканцията и пукнат лев не съм изхарчил, за кво всички излизате и гледате да си накупите боклуци.Пестете бе хора.
...Arbeit macht frei...
Не е така. Аз на моите деца ще им давам по 1 лв максимум, а като станат на 16 да започват работа, паразити в семейството няма да има.Първоначално написано от PaSsioN_GiRL
...Arbeit macht frei...
Emi na sedmica po 10-15 lv.mi davat i sa mi dostata4ni
...eDnO sUrCe BezUmNo TeEe oBicHa.eDno SurCe
BezUmNo TeEe KuLnEe , cHe VecHno TeBe sHe
oBicHa , cHeEe VecHno TeBe sHe KuLneEe.No
zNaI , cHe BesHe PurVaTa mI oBicH i PosLeDnaTa sHe BuDesH Ti.....!!!
..........{{{...LovE...on3...BoY...}}}.........
Еми на 14 съм не мога да работя з а да си изкарам сама пари за т'ва наще м дават.Не съм се замисляла по колко харча.Сега лятото като излеза из квартала по 1 лв 1 и 50 ми стигат,но когато излеза на кафе нашите ми дават по 2-3 лв и това е да кажем 1 или 2 пъти в седмицата.Когато съм на даскало ми дават по малко повече пари,защото съм по цял ден на у-ще от 7 до 7 няма да стоя я на една баница само.Но нашите имат добри доходи и мисля че не съм и в такава голяма в тежест отностно джобнитеПървоначално написано от Bimper-ska
![]()
emi az na sedmicha harcha po 15-20lv nqkade
Of, az naposleduk imam problem, shtoto sega vakanciata da se spresh v kushti tupo, a ti vsichkoto pari i vsichkoto mnogo. Prez vakanciata mi davaha po 15 leva na sedmica...stigaha mi, ama sega...v edno takova nastroenie sum...haresam si niakoia plastmasova grivnichka za dva leva i sega za dva leva kakvo da se mucha... ama to po dva po dva i mnogo stava.... na vsichkoto otgore nashite mnogo mrunkat kato ne iam. a toi edin djob i toi 1.50... a da ne govorim, che za da izliza kudeto i da bilo riabva da si hvana reis i posle da se vurna, koeto pravi oshte 1.20... a i nashite inache sa pekani hora, ama kato stava duma za vaucher i 15 leva na mesec im se vijda niakakva bezbojno goliama suma... i az vse si kupuvam sama vaucheri.... i te mnogo pari otivat s edna duma. sega liatoto preburkvam kudeto vidia po policite v kushti pari, po djobove, chanti, stari portmoneta, mejdu knigite, shtoto tam poniakoga kria pari...vuobshte ujas. i vse vrunkam i mama vse mrunka...ama az sum si obeshtala, che kato imam dete kolkoto az harche, tolkova shte mu davam i na nego. Jalko che toia moment e dalech...
Когато ходих на лекции, имах по 100 лв. на месец разходи за автобус, ако си купувам по нещичко - 150 (не мога да фотосинтезирам). Сега обаче този разход отпадна, баща ми все още удря по едно рамо, работя, плащам си кредита, излизам насам-натам. В зависимост от това колко неща трябва да направя през седмицата, разходите ми варират от 15 до 130 лв.
Ползва търсачката.
Ако броим парите за бензина доста стават джобните, но иначе на седмица по 30 лева някъде.
ami na men mi davat po 15 lv na sedmica,dostatu4ni sa mi,a otdelno kartata mi za patuvane e 36 lv,tva vseki mesec napravo ujas,za grimove razni drebolii pari ne im iskam peneje si har4a ot stipendiqta
незнам на мене на месец ми дават по 25 лева ест не харча секи ден само когато ми се наложи ...повече си ги събирам![]()
Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?
Ami...........obiknovenno po 20 leva za daskalo ot ponedelnik do petak i o6te 10 za subota i nedelq![]()
Az pyk 4esno da kaja mnogo har4a , no predimno ot moite pari si har4a(zadeleni ot praznici , r.d. i t.n.) na den har4a pone po 5 lv (2.60 cigari i 2-3 leva za kafe....) a pyk ako zema da izlqza ve4erta - stava losho
ina4i na nashte dohodite sa stabilni , ne e imalo pyt kogato da im iskam 5, 10 lv i da ne sa mi dali....