- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ????????????????????????
Недей много да знаешАде като сте толкова отворени напишете какво означава символът и от къде произлиза? Какво в мястото му до герба на България???? Някой от вас многознайци знае ли изхода от 2рата световна война? Смешници...Ей сега ще те светна какво символизира свастиката.... мисля, че сте останеш много изненадан
![]()
От древността свастиката е символизирала късмета. Самата дума произхожда от санскритската дума "благоденствие". Този кръст, завъртян както по часовниковата стрелка, така и обратно на нея, може да се открие върху тъкани от племето Навахо, върху гръцка керамика, критски монети, римски мозайки, върху предмети, открити при разкопките на Троя, върху стените на индуски храмове и в много други култури от най-различни времена. Често това е символ на движението на слънцето по небесата, превръщащо нощта в ден — и оттук един по-широко тълкуван символ на плодородието и възраждането на живота. Краищата на кръста се интерпретират като символи на вятъра, дъжда, огъня и мълнията. В Япония това е символът на дълъг живот и процъфтяване. Ранните християни изобразявали свастиката върху гробовете като замаскирана форма на по-ортодоксалния кръст, а в средните векове го рисували върху витражи, за да запълнят празното място отдолу. Разбира се това е положителният й смисълВ позитивния смисъл на свастиката има и изключения. Най-известното е германският Hakenkreuz, който нацистката партия прие за свой символ през 1919 година. И аз какво да направя, че нацистите са си го харесали преди мен
![]()
![]()
![]()
П.П. Знам изхода на ВСВЕ, и
![]()
![]()