- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Правопис
Пък аз доста често срещам аС , вместо аЗ ...
е тва вече ееее....![]()
трагично!
Димо, срам ме е от тебеПървоначално написано от Momchenceto
хахаха
може ли да си ми брат и да си толкова неграмотен ц ц ц
и кво спори и се обяснява, абе шестиии, вземи се научи как се пише правилно и не се обяснявай, не стига че е виновен ми и зяе...село, село...
А иначе примерно някой като каже съблеЧа, облеЧа и полУжение полудявам, добре бе хора това са елементарни неща...
Give me your best shot motherfucker!
naitina ima elementarni gre6ki v toya forum...
i az 4esto se zamislyam kak se pi6at nyakoi dunmi4ki... nikoga predi ne byah imala tozi problem, no ot 3 godini ne byah pisala na bulgarski i sam izgubila vsyakakvi navici... dori i katog ovorya se barkam![]()
we'll die alone like a stone ^^
fire_of_satan, не му се карай на момчето, има време за всичко в този живот...Който има желание ще положи услия за ограмотяване си, а който не иска...с фуния акъл не се налива.
Споментатите до сега правописни грешки, се допускат главно от незнаие (не може от бързане, системно да се допускат едни и същи грешки), защото едва ли някой полага услия да "ошлайфа писмения и устния си речник" (извън часовете по БЕЛ). Голяма част дори не го правят по време на час и не взимат под внимание това, което казва даскалката (използвам "даскалка" не в някакъв лош смисъл на думата, а в онзи патриотичния...защото тези хора са посветили живота си, за да ни образоват и дадат някакъв старт в живота, макар й доста от вас да си мислят, че те са там за да ни го вгорчават) и става малко положението "Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша".
Като пуснах темата не си и помислих дори, че ще бъде толкова забавнаМай трябваше във "Фън" да я сложа
![]()
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
Еми да знам!!! Аз казвам, че хората пишат случЕй вместо случАй и хУрмон вместо хОрмон!Първоначално написано от naty
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Bimper-ska, зависи от гледната точка. Просто положението не е смешно, а трагично. Вместо към прогрес, ние вървим към регрес...
безопастно, аборд, партниор, смисалblaaaaaбесетка
Аз много се дразня като видя някой да напише "чуства", а не "чуВства"Така и не се научиха някой хора как се пише тази хубава дума
![]()
![]()
ВИЖ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!!!
Никога не оставяй страхът да удариш топката да те лиши от удоволствието от играта!
i men mnogo me drazni tova sujelqvam koeto pishat a ne sajalqvam ama kvo da se pravia ina4e de da znam to tuka seki barza da pishe i se slu4va da sgreshi a se pak e komp a ne e list i himikalka
![]()
Това, че не се пише на лист, не е оправдание за неграмотността...Първоначално написано от incheto
Или можеш да ни (ме) убедиш, че даден човек допускащ правописни грешки тук, няма да ги допусне и при писане на хартиен носител?
П.П. Два реда без никакъв препинателен знак?!Забелязах в поста ти една често бъркана дума - "всеки"
![]()
Поздрави за хубавата(и нужна) тема.
Честно казано вече не се учудвам от правописните грешки.
В 7 клас имах съученици, които сричаха(да не говорим за правописа).
А да спориш за това, че Впредвид е правилно е хипер глупаво.
Понякога и аз допускам грешки, но или бързам или недоглеждам, за което се извинявам.
И още няколко неща - след запетайката има разстояние до следващата дума;писна ми да гледам как се пише - 4акам вместо чакам и ба6та вместо баща. Използването на цифри вместо букви е недопустимо.
Не ми се коментира заменянето на "щ" с "шт".
И последно - "сЪС" се пише само, когато следващата дума започва със "с" или "з". При всички останали случаи е само "с".
Беше от мен.Първоначално написано от Анонимко
в топла нощ през юли
Много често се бърка "Метал" с "Метъл"
haha Am kat0 gledam kakvi primeri ste dali haha!
Iskam sam0 da kaja na h0rata , k0it0 ne znaqt i ne sa razbrali,4e az p0 princip si pi6a o kat0 0. Taka p0ve4e me kefi! Sy6t0 taka pi6a f vmest0 v. Am neznam ama pr0st0 tfa si mi e stila na pisane! Qvn0 iskam da sym razli4na! :P Ina4e v sy4ineniq i takiva razni rab0ti nqmam mn0g0 prav0pisni gre6ki i punktuaci0nni sy6t0! :} Iskren0 se izvinqvam ak0 sym sgre6ila nqk0q duma mn0g0 brutaln0 :P
Честно казано във един свищовски форум има толкова брутален пример за неграмотно писане, че ме е срам да го напиша.![]()
Левски шампион але але!
мух... много се нервя, като се допускат елементарни грешкиа като видя гримирВам, "В" и следващата дума започва със В или Ф... просто избеснявам! хораа, научете се, че се пише ВЪВ форума (например) и В колата (пак например)
метАл и метЪл като се бъркат също се дразня! на английски се пише METAL, но на български, милички, се пише МЕТЪЛ
прави ми впечатление, че много хора пишат съжЕлявам... да, ама се пише съжАлявам!!!
след препинателен знак (за тези, които не знаят какво е, това са точка (.), запетая (,), двуеточие ( : ), многоточие (...), и изобщо още куп примери) задължително има ИНТЕРВАЛ
да не говорим за писане от рода на незнам, немога, неискам... защо пишете думите слято?![]()
* понякога пиша Ф вместо В, само щото ме кефи, а не защото не знам как се пише
Любовта е най-висшата степен на омразата
Абе моля ти се.Последното ми "попадение" е иЗкам.Вече очаквам всичко.Първоначално написано от Murderdoll^
![]()
Хаха вий ме изкарахте неграмотнадо скоро и аз си пишех съжЕлявам...
А това за впредвид не го разбрах,аз мисля,че си е така,а може и предвид.И двете са правилни.
Много хора днешно време пишат неграмотно...то български се учи до 7-ми клас и квото си научил това е.Поне в 3-ти 4-ти клас се научих как да проверявам думичките![]()
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
За всички, които писаха тук - единствено правилното е ПРЕДВИДНе спорете, ами си питайте даскацилите по литература!
Относно интервалите и препинателните знаци мога само да кажа, че по принцип няма значение, къде имаш интервал, но е прието в машинописа да се оставя след знак, защото при евентуално разтегляне на текста или преминаване на нов ред, примерно запетайките може да ти останат висящи. А лично според мен, така си е по-прегледно с интервал след знаците.
За "със", "с", "във" и "в" мога само да кажа, че да ги объркаш едва ли се дължи на факта, че пишеш върху клавиатура, а не върху лист хартия.
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
винаги можеш да си провериш - казвамеПървоначално написано от AvLee
ЖАЛ а не ЖЕЛ все пак![]()
ooo macka zashto se vprqgash? Mislish li 4e nqkoi shte si vzeme pouka? Da ne bi da sa dali na nqkoi pari za prawopis...?!Първоначално написано от Murderdoll^
![]()
Искам да помоля Bimper-sk и lalqla да разяснят правилното изписване на "предвид" и защо смятат правописа на "впредвид" за грешен. Доколкото си спомням, в правописния речник няма дума "предвид" (а най-малко "впредвид"), но в момента нямам подръка такъв речник... Ако някой има правописен речник, нека погледне правописа на тази дума и сподели резултата.
Излизат различни промени на думите (окончателна редакция - поне направена засега) и оттук нататък така става възприето, правилното им изписване.
Сега ще дам няколко примера за редакция на думи (една от последно направените).
Правилното изписване на думи започващи със "ски" (които спадат към изключенията) беше полуслято - ски-скок, ски-състезание... Новото правило е да се изписват разделно - ски бегач, ски турнир...
Следващият приемр е за думи, на които първата съставка е чуждица, а втората съществително. Беше възприето да се пише слято "тенискорт". Новото правило е да се изписва разделно - тенис база...
Това са някои от редакциите, за които се сещам в момента.
Не би ме учудило да е станало нещо подобно и с "предвид".
edit:
Сетих се и за още един интересен пример, на който правилното му изписване (вече) е: Ден на Пролетното равноденствие.
че аз нарочно бъркам някой думи да стане по като разгофорното..а и аз пиша Ф фместо В че по-ме кефи..кфо значение има как ше пишеме,нали ни се разбира..тфа ф даскалото е съфсем различно
![]()
..But why?...