.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Hybrid View

Град
    НякЪде...ТаАм ;)

за Късогледството....

Здравейте!Имам късогледство,което не е наследствено и се появи от окло 4 години.С всеки изминат ден мисля,че се увеличава и това адски много ме притеснява.Предписани са ми очила с -0,25 D,но от може би година най-много не съм посещавала очния си лекар.Не знам ,но много мее страх да не се е увеличил,в което съм сигурна!Мразя тези очила и си ги нося само вкъщи.Наистина и на училище ми беше много кофти и предполагам,че още ще ми е като почнем сега даскало.Със сигурност няма да нося очилата,защото мие много некомфортно с тях.Много се замислям за лещите и искам да попитам тези,които носят или знаят нещо по въпроса,да споделят дали се чувстват по-добре с лещи,защото ми каха,че много се виждало и изглеждал грозно.Ако може и да ми кажете на каква цена са!Много си мисля и за лазерната операция,но предполагам,че съм много малко за това пък и е доста скъпичка.
    благодаря ви много
    Baby..Нека ти се извиня..забравих да се впечатля!!!

Привет!Аз също от 4 години имам късогледство,ненаследстве о.Започнах с -1 D . После за 1 година го качих на -1,75 и -1,50 (различни и за двете очи). Сега съм с -2,25 и на двете.Скоро пак ще ходя на лекар,щото искам нови очила за училище.Сменила съм 3 вида очила! Нося ги само когато гледам телевизия или в училище не виждам от далеч.Казаха ми да не чета с тях и да не ги нося постоянно.Добре ми е с очила,харесвам ги . За лещите само знам,че не са мн дорби-правят възпаления,дразнят очите.Най-добре да говориш с лекар и той ще ти обясни и ще ет насочи какво да парвиш

Не съм толкова запозната, но само исках да кажа, че въобще не се виждат толкова и не "седят грозно". Нали все пак в това е идеята?
    Учителката ми по математика в 7 клас носеше лещи. Постоянно седях и я гледах в очите (от много близко, иначе не се вижда) и просто имаше една прозрачна извита линийка. Мислех си, че има косъм в окото. И всеки път с интерес я наблюдавах и се чудех как може всеки път да има косъм в окото, всеки път да е на едно и също място и на всичкото отгоре - да не и пречи! Един път явно и е писнало да я зяпам и ми каза "С лещи съм, ако това гледаш". Ама си седяхме буквално на 2 педи разстояние, затова и забелязвах.

И аз нося очила от ... 2004. В началото ми беше много трудно да свикна и не исках да се показвам където и да е с тях (дори и вкъщи), обаче после се оказа, че дори ми приличат. Не ми се налага да ги нося постоянно, а само в училище и когато не мога без тях. Започнах с по -1.0 D и всяка година се увеличава с около -0.25 D. Попаднах на много свестен доктор и той ми обесни, че през пубертета е нормално диоптърът да расте, но е много вероятно след като излезя от пубертета диоптърът да намалее. До каквото ниво стигне тогава, на такова ще остане. Лазерната операция е вариант чак когато имаш установен диоптър.
    "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце мед.... и това са две гърненца мед" - каза Мечо Пух и си облиза лапичката ...

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    брат ми носеше лещи и изобщо не се забелязваше. Малко трудно ги слагаше ама май се свиква. Иначе на него му дразнеха наистина и му беше по-кофти и мина пак на очила
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Фен
    Град
    Triton's kingdom
    Такамз малко да поразясня....не съм специалист но работя от скоро в оптика и майка ми с това се занимава...
    Ако си преминала 7ми клас с лещите и 8ми сас устройство на око имаш някава представа за кфо става дума и със съжаление ще ти кажа че докато растеш ще расте и минусовия диоптер.Най- просто може да се обясни така:минусовия диоптер означава леко разтегнато око като елипса и образа се проектира пред ретината и когато окото разсте то увеличава размерите си тоест елепсата като радиус се увеличава;при плюсовия диоптер е обратното там окото е леко сплескано и образа се проектира зад ретината , обаче с разтежа окото увеличава размерите си и до определена възраст проекцията и ретината съвпадат-тоест диоптера се намалява или изчезва.(надявам се да ме разбрахте )

Сега за операция не съветвам в никакв случей скъпа е рискована е а и ако нямаш 20 въобшще няма да ти я направят
    За очилата и рамките.....много се радвам че българина вече отделя пари и време за зрението си докато преди години това беше много непопулярно.В днешно време очилата се превръщат в бижу има такива рамки че аз която нямам нужда от очила искам да си взема ей така защото за страхотни.Няма да си правя реклама но ако имаш нужда от нещо пиши на личен.
    И се надявам да не съм те разочаровала.В крайна сметка трябва да го приемеш и да не се притесняваш от това

Успех ти пожелавам

Град
    НякЪде...ТаАм ;)
    fear.com
    благодаря ти много! и навсички,които изразиха мнение .Май ще си остана с очилата,но наистина имам чуството ,че приличам на някакво олигофренка с тях.Може би ще си взема някакви без рамки съвсем да не се забелязват!Още веднъж ви благораря.
    Baby..Нека ти се извиня..забравих да се впечатля!!!

Аз заставам твърдо зад лещите, ако те притеснява това, че изглеждаш дебилно с очила.
    Нося от около 4 години и не съм имала никакви проблеми... освен един конюктивит по-миналата зима, ама не знам дали е от лещите. о.О Даже съм ги носила по няколко дни и съм спала с тях без да ги свалям, което е доста тъпо от моя страна, ама как да е.

Лещата е с форма на паничка, супер мека и тънка - http://en.wikipedia.org/wiki/Image:C...fortissimo.JPG
    Трябва да застанеш адски близо до някой, за да видиш, евентуално, че носи лещи... изобщо не си личи. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Contacteye.png)
    В началото слагането е трудно, но с времето ще откриеш най-удобният начин за теб. Първите няколко пъти ми отнемаше по 20-30 минути на око, а сега не повече от минута и за двете.
    Има на всякакви цени и за различен период от време... моите са за 1 година и струват 90 лв., на FreshLook.
    Но винаги е най-добре да се посъветваш с очен лекар. Може да имаш по-чувствителни очи или нещо такова.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от пор
    Аз заставам твърдо зад лещите, ако те притеснява това, че изглеждаш дебилно с очила.
    Нося от около 4 години и не съм имала никакви проблеми... освен един конюктивит по-миналата зима, ама не знам дали е от лещите. о.О Даже съм ги носила по няколко дни и съм спала с тях без да ги свалям, което е доста тъпо от моя страна, ама как да е.

Лещата е с форма на паничка, супер мека и тънка - http://en.wikipedia.org/wiki/Image:C...fortissimo.JPG
    Трябва да застанеш адски близо до някой, за да видиш, евентуално, че носи лещи... изобщо не си личи. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Contacteye.png)
    В началото слагането е трудно, но с времето ще откриеш най-удобният начин за теб. Първите няколко пъти ми отнемаше по 20-30 минути на око, а сега не повече от минута и за двете.
    Има на всякакви цени и за различен период от време... моите са за 1 година и струват 90 лв., на FreshLook.
    Но винаги е най-добре да се посъветваш с очен лекар. Може да имаш по-чувствителни очи или нещо такова.
    А бе не пада ли това бе?

Цитирай Първоначално написано от yellow_bird

А бе не пада ли това бе?
    И аз си мислех, че падат, щото по филмите все клечат да си търсят лещите...
    Ама моите си стоят... къпя се с тях, когато ме засърби окото, си се почесвам съвсем спокойно и такам. :Р

Фен
    Град
    Triton's kingdom

ЛЕле боже моля ти се сваляй ги поне на 8 часа след години ще развиеш някое перде....
    А сега и за лещите да кажа защото явно съм забравила в предния си пост.Основното нещо с което се храни роговицата е кислорода защото там реално не достигат капиляри и когато сложиш леща ти спираш съвсем притока на кислород защото между лещата и самата роговица се образува водно мехурче......аз самата имам цветни лещи и съм за но наистина първо не е здравословно да ги носиш повече от 8 часа и второ самата леща има нужда до поседи малко в разтвора(тези с лещите ако сте забелязали по разтворите пише "3 min" тоест за три минути лещата се регенерира напълно)
    Ако решите да си купувате лещи съм убедена че във всяка една оптика ще ви дадаът точен инструктаж как се слагат свалят и каква е грижата за лещите затова ще го спестя сега...

ПС:пор надявам се да не съм те убидила но лещите са наистина финна материя а окото ти е още по финно и от тях и от дългото носене дори и миниатюрна частичка да се е откъснала големи проблеми ще ти направи

Почваи да броиш мравки. Когато с точност преброиш 1000 мравки за минути бъди сигурна че няма да си късогледа а ще си развила очи които виждат и реагират на всяко трептене. Ще отнеме 3 години до тази степен.

Повече от фен
    Имаш малък диоптър,не се тревожи.Имай предвид,че ако сложиш лещи ,диоптрите ти няма да растат.Почти съм убедена,прекарвам времето си или с книги ,или на компютъра ,диотрите ми са високи,но са си същите от 3те години с лещи.
    Операция..не ,за сега не..ак осе решиш - 23-4..когато престане да расте окото

fear.com, пусто мое невежество. Ще го имам предвид, мерси.

Здравейте.Дъщеря ми е на 14г. В началото на годината ни казаха -
    " късогледство" и й изписаха очила - 0,75. Сега преди училище отидохме на плеглед и ...-1,25.Нови очила.Там в оптиката момичето й каза , че неправилно ги носи.Това май е правила през цялото време до сега , и освен това по 14 часа плътно на камп. Аз съм доста притеснена от това и ме е яд на мене си , че не я предпазих от това.Цял ден дудна - носи както трябва очилата и забравяш вече комп. Но тя е свикнала с очилата и не се притеснява толкова от покачването на диоптъра,но не осъзнава ,че всеки фактор , който натоварва очите - мнооого четене / което започва през септ./ , комп. и др.могат да го увеличат.

Пропуснах да кажа ,че според лекарката е малка за лещи.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Сподели си проблемчето в bg-mamma.org. Тук майките са малко и вероятността да получиш съвет от зрял човек също е малка.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от petgrbg
    Здравейте.Дъщеря ми е на 14г. В началото на годината ни казаха -
    " късогледство" и й изписаха очила - 0,75. Сега преди училище отидохме на плеглед и ...-1,25.Нови очила.Там в оптиката момичето й каза , че неправилно ги носи.Това май е правила през цялото време до сега , и освен това по 14 часа плътно на камп. Аз съм доста притеснена от това и ме е яд на мене си , че не я предпазих от това.Цял ден дудна - носи както трябва очилата и забравяш вече комп. Но тя е свикнала с очилата и не се притеснява толкова от покачването на диоптъра,но не осъзнава ,че всеки фактор , който натоварва очите - мнооого четене / което започва през септ./ , комп. и др.могат да го увеличат.
    Тя е в пубертета,колкото и да се опитваш да я предпазиш от вредни фактори-нищо няма да стане.Окото си расте,диоптера също,въпреки всичко.

Не мисля ,че ще го преодолея . Това не е наследствено.Никой в двете семейства не е късоглед . Нали уж имало шанс в пубертета да се коригира?

Град
    пространството на Дисе
    Никой в моето семейство не е късоглед, а аз съм на 20 години с два чифта очила- за близо и далеч от няколко месеца! При това диоптърът за едното око се промени от +0.5 dpt на -0,5 dpt за времето от март до юни! И каквото ще да става, лещи не бих сложила! Първото, което е, че е адски неудобно да сменям лещите между упражненията и лекциите /dpt за близо и dpt за далеч/ и не мога да съм сигурна, че тези разтвори и изкисвания на лещите няма да ми докарат някое възпаление. Остави детето на мира, не е кой знае какво, че носи очила. Плюс това е в пубертета и при него диоптърът може да търпи промени към по-добро!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

По- голямата вина е в мен. В началото 3-4 клас я водих на лекар ,каза , че е нормално да се оплаква ,че не вижда на дъската , разширява я , но нищо сериозно не е казвал и не е предписвал.Само да не ги преуморяава. Докато през 6 клас ми казваше ,че не вижда дъската и и е трудно - А АЗ НИЩО. Чак в средата на 7 клас. Къде бях.

Така се оплаква и сестра й - сега ще е в 4 клас.Изписаха и профилактично " - 0,25" за да не си товари очите и да направи същия проблем като пише в училище. Не ги купих , но сега ще я заведа 100% на проверка .

Град
    пространството на Дисе
    Мога да ти препоръчам кадърни лекари. Пиши ми на ЛС.

Голям фен Аватара на taamara
    Нося лещи от 3 години вече и съм много, многооо доволна. Отначало е малко трудно да се сложат, но само отначало, след това се свиква.
    И изобщо не е грозно, тъй като не се забелязват ..

Град
    in the shadows...
    Е защо не си вземе лещи щом се притеснява? Тя си вреди повече като ги носи "само вкъщи" и ги сваля в училището. Когато е с тях очите й се приспособяват, а като ги махне буквално се чувства сляпа. А и съучениците могат да са много гаднички понякога. Защо да си го причинява? Безцветните лещи са добра алтернатива, задържат диоптрите и стига моля ви се с тези предразсъдъци и остарели оправдания за възпалението на очите! Съвременните разтвори почистват перфектно лещите и са специално създадени за да удължават комфорта при носенето им. Самите лещи са с висок процент на водно съдържание, което допринася за съвесм естественото им усещане или по- скоро неусещане в окото. Може да си взема само 3-месечни. Така допълнително ще се подсигури като на всеки 3 месеца ги подменя с чисто нови. Една такава леща струва между 7 и 11 лв!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си