- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За тези, които мразят чалгата!
Здравейте на 'сички!
Реших да постна една тема, щот' ми писна да ми казват: абе ти си чалгарка не струваш и некви е такива....
Е добре бе, хора! Има ли значение к'ва музика слушам? Живеем си в една свободна страна и всеки слуша т'ва дет иска, нали така? Аз що не тръгна да нападам някой дет' се кефи на метал или на класика?! Според мен не може по т'ва ква музика слушам да определите дали съм проста, тъпа или грозна! Щот' аз не си позволявам да слагам етикети от рода на: Ти слушаш РАГА аре метни се от някъде не искам да говоря с тебе!
Е сори много ама според мене тва е супер тъпо! Нека всеки си слуша тва дет си иска без да напада другите. Не че ми пука дали на някой му харесва мойта музка или не, ама ми омръзна да ме определят с думата 'чалгарка'! Ок слушам чалга, кефи ме тая музика, тя си е мойта... Е и? Искате да ми кажете, че не съм човек колкото всеки един друг?
Аре мн ви моля да няма подобни изказвания... Сега веднага някой ще напише: Че то тва не е музика! Нека не е музика, и к'во от т'ва? Мене си ме кефи, нека си я слушам и не налагам на никой моето мнение! Тва не е музика , незнам си кво.... Да, ама си е точно за моята душа- ем за купонче, ем за сдух. Не съм тръгнала да ви обеждавам, че т'ва е най-великата музика, само ми обеснете или се опитайте да ми обесните, за к'во някой си ше ме определя колко съм просто само кат' му кажа стила ми на музика?! Като кажа кефя се на Азис например или на Преслава? Добре бе не си налагам мнението на никой!!! Писна ми от изречение от рода на: 'Чалгията не струва значи и ти не струваш'... Аре да си слушам кват' музика си искам без някой да ми вади сметки за тва...
К'ви са тея глупости? Нека всеки си слуша т'ва което си го кефи без да определя музиката на другите.... Всеки си има право на личен избор и на лична свобода нали така? За т'ва аре плс да престанете да определяте хората според тва ква музика слушат, щот тва не е никъф показател! Нит с музика, нит с външен вид се определя един човек!
Мерси, че поне си напраихте труда да го прочетете. Не че ще има някъФ резултат де....
spokoino be momi4e..
mislq 4e nikoi normalen 4ovek,ne bi opredelql drugiq po muzikata koqto slu6a..
slu6ai si muzikata-6tom q haresva6![]()
aide..i zemi frasni edna usmivka![]()
"Under His wings,I'll find refuge.." Psalm 91
Правилно!
Всичко казано от тебе е верно, ама аз ще ти кажа другоТези, които говорят така за хората, които слушат чалга просто са прекалено ограничени и консервативни. Един съвременен човек трябва да слуша всякаква музика, а не да се затваря само в един стил. А другото, което е, че чалгата изобщо не е на онова долно и просташко ниво от преди 10 години, когато стартира. Напротив, както всички виждаме тя е най разпространената музика в БГ и всички й се кефят, проби дори във БГ Топ 100. Постоянно изпълнители на Пайнер ходят по концерти в чужбина и хората им се кефят, миналогодишното лятно турне също беше един пример колко много почитатели има тази музика, всички стадиони бяха пълни. Еми какво може да ви говори всичко това...може би, че целия народ е тъп, прост и само "вие", които сте античалгари сте най-умните или че просто музиката си е хубава и хората я харесват?
П.П.И мене ме кефи ПреславаГоляма сладурана е :P
In such ugly times, the only true protest is beauty!
OBICHAITE SE !!!!Първоначално написано от Анонимко
![]()
![]()
![]()
we'll die alone like a stone ^^
Нека съм тъпа чалгарка... А ти си задръстен идиот ама аз не ти правя проблем за тва нали? За тва хвани млъкни по- добре кат незнаеш кво да говориш педалче гадноПървоначално написано от Анонимко
![]()
Евалла! Добре че поне има оше един дет да мисли кат менеПървоначално написано от GeRyTo
![]()
Това че слушаш даден стил музика незначи ,че точно подражаваш на този стил музика..аз пък слушам всичко , дори и метал,рок ,но не съм нито с дълга коса,нито нося кожени якета и кубинки , а съм едно приятено ,фешъН момче![]()
Mi az naprimer puk slusham vsiakakva muzika !!!
Nishto i nikoi nemoe da mi kaje kavo da slusham slusham tova koeot mi e kef! Obojavam Hard Rock, haos, tehno , blues, R&B abe i chalga slusham i kvo ot tova priqtelite sa mi priqteli zaradi men samata a ne zaradi muzikata koqt slusham!
Не е важно откъде идваш и накъде отиваш, важното е по пътя си да бъдеш щастлив!!!
въпросът за чалгата е неизчерпаем...но нека и аз да се изкажа![]()
ми и според мене хората, дето слушат чалга не блестят с особен интелект (всъщност говоря за нивото на музикалната им култура, която при тях почти липсва..). текстовете и мелодийте от този стил се възприемат много по- лесно, щото са простовати и елементарни. това е и голяма част от причината да бъде толкова разпостранена сред ограниченото бг общество. странно е обаче как това ужасно дяволско изчадие се промъква и в главите на хора от интелигентни семейства (по принцип чалга слуша един шофьор на тир или нещо такова) дори и аз, като нищо, мога да надраскам няколко реда за "разбити сърца, сълзи в очите" или "я елате пиленца при баткооо"...101% ще стане хит сред ограничените тийнове, дето се кефят на фолк и останалите му разновидности. да не говорим, че повечето фолк тупалки дори не си правят труда сами да си напишат мелодията на брилянтната си песен, а веднага гледат да вземат от съседите ни в гърция или турция или, откъдето копират...поредното доказателство, че чалгата се прави от тъпаци за тъпаци. разбира се това не означава, че индивид слушащ чалга е умствено ограничен. доста от приятелите ми слушат фолк, пък ми изглеждат умни хора. но, когато някой ми каже "Кефъ са на Глория, Анелия и Азо", дори да е най-великият вундеркинд, ще разбера, че просто му липсва всякаква музикална култура. факт!!
+ това някой беше споменал, че в днешно време трябвало да се слуша всякаква музика и не знам си кво...е, това е най- голямата тъпотия. да ме прощаваш, ама за да го кажеш това трябва да се турбо селянин. как може да слушаш Преслава и Металика, бе?!?!?
eI v Toq ForUm nE Znam daLI Ima i 3 ChOveKA KoitO sLUshaT cHaLga aMa zA sMeTka NA TVa imA 87384972389 TeMi zA ChaLgA... POBuRKaHTe sE deIba
Не мога да разбера единствено к'во ти пука кой какво мисли за тебе и за музиката,която слушаш?!Хората,които те наричат "чалгарка" очевидно са ограничено и страдат от предразсъдъци.Не се занимавай с тях.Всеки има правото да слуша каквото иска и да прави каквото иска и никой,ама никой няма правото да му отнема личния избор!Аз лично съм "модерен" човек и слушам всякаква музика.Не робувам на стилове.Понякога слушам чалга,защото някой песни ме кефят,някой певици също.
ПС: Пише се обЯсните,а не обЕсните.![]()
Да,да...Само от начина,по който пишеш си личи музика слушаш."обеждавам",съкращен ия,неточности и т.н.Не че се правя на професор,не че не зачитам хората и вкусовете им за музика,но...Картинката е от ясна по-ясна.
Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, наивна много пъти, шарена, непослушна, но никога тиха.И ще викам докато някой чуе гласа ми...
Айде ти, понеже много знаеш, та реших да те светна, че се пише "по-ясно", а не, "по ясно", както ти си написала.Първоначално написано от Ekita
![]()
П.С.> Нямам търпение да дойде момента, в който ще пиша пиян в тази тема. Тогава предвиждам големи емоции.![]()
Левски шампион але але!
Попринцип "чалгарите" се слагат под общ знаменател.
Така,че може да говорим като общо и аз нямам добри впечатления![]()
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Браво малката, още малко и ще завладеем светаПървоначално написано от wild{}baby
вече и хамриканците слушат така че малко остава. А за тъпите хейтъри имаше една специална песничка в която се пееше - Обииичам си чалга и въобще не ме ебе за теб
![]()
Офф...глупости ...Направо ме избива на смях като чуя ,че някой не слуша чалга![]()
.И най заклетия рапър или метъл пак слуша чалга,и го казвам щото познавам такива хора..Особено както писах в другата тема-има ли купонче,те са първи на чалгата..така ,че глупости от сорта на "не слушам чалга " ,са ми писнали
![]()
![]()
Ми аз слушам колкото и да не може да ти го побере умствено ограничената тикваПървоначално написано от untoten
(без да се обиждаш
) освен това слушам и Пърпъл, Игълс, Браян Адамс, аеросмит, Ред Хот чили пепърс, Ъзис
, и сякакво техно квото може да се намери.
А по черен рап направо се побърквам,
бате тва Тупак е най великия негър, ВЕЛИКК. Фифти сент и ДМХ също са яко култови въпреки че малко на комерс го избиват ама тва ваъбще не ме ЕБЕ щото си ме кефи МЕНЕ а не некой друг.
Така че незнам кой е с ограничена музикална култура.
![]()
Аз си мисля,че говорим за хора слушащи предимно и само чалга и знаят всички знайни и незнайни певачки
Щото и аз понаслушвам само някоя "интелигентна" чалага песничка![]()
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Е тия верно са бесни селяни и безмозъчни тъпанари, ама никой от младите хора които се кефат на чалга (и то яко се кефат) не слуша само тва, винаги слушат примерно нещо ретро или рапче.Първоначално написано от AvLee
Не сме от Сусурлево тука чалгарите все пак
и ние сме хора. :P
Чалгата не е отечествена музика! Тя трябва да бъде спряна! Но днешната фашистка партия не прави нищо! А великия Георги Първанов няма никакви права!
Smoking that butt
It makes you mature
A slave to sex
And you tell me you're pure
You slam that beer
It makes you a man
I'll try to keep my cool
But you better understand
eBaVAsH Li sE Ili VuV ForUMA sE E PoqViL noV NenOrmaLNiK ?Първоначално написано от hateface
Първоначално написано от hateface
Да..уф ..писна ми да се повтарям ама явно трябва .По същата логика аз казвам така за всеки друг вид музика ...(ей сичко слушам)
Всеки слуша чалга ! Всеки !
Milichka si4ko koeto kazvash e absoliutno vqrno..no mantaliteta na horata i po to4no na balgarite si e takav..tova e v kravta na hora ne mojem da go promenim nito ti nito az!!Taka 4e prosto podminavai tezi upretzi s nadsmeshka!!
да, аз не слушам ЪзоПървоначално написано от Oyama-no problem
съм проста. аз не слушам 50
съм проста. /me е толкова глупава...слуша метъл и готик. дееба колко съм ограничена.
и, ако според теб фолка влиза в някой вид музикална култура, то накъде върви младото поколение на майка българия...тц, тц, тц![]()
а тва, че всички слушат чалга...уби коня с прашка. lol
Първоначално написано от GeRyTo
напълно съм съгласна с тебе,просто това което си е истина си е истина,всеки си има право да си слуша това дето го кефинапример тея дето слушат по такава музика.. дето се обличат с черни кожени якете и т.н това не ги определя що за хора са,може да са много мили,въпреки външният им вид
![]()
Opitvam se da ne mislq,
no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
Obi4am te tova boli,
obi4am te vsi4ko e salzi
no znai,4e poslednata salza
6te kapne ot tvoite o4i
za6toto bez da znae6
OBI4A6 me i TI!!!