.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Казвате ли "благодаря"?

Здравейте, сладури Преди малко прочетох една статийка от форума, която много ме възхити. Най-сетне някой се е сетил да напише нещо за отблагодаряването към човек, помогнал ви. Иска ми се да я прочетете и да се замислите над нея, струва си http://www.teenproblem.net/index.php?m=s&id=248

А сега искам ви задам няколко въпроса към темата:
    Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо?
    Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо?
    Защо много хора не казват "Благодаря!", унижение ли е за тях това?
    Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги?

Иска ми се да получа отговорите на тези въпроси, за да видя как разсъждавате и какво мислите по тях Аз лично съм против това да си мълчиш когато можеш да кажеш "Благодаря!" Иска ми се с тази тема да се научите и вие да изричате тази думичка на човек, който заслужава да я чуе
    ВИЖ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!!!

Никога не оставяй страхът да удариш топката да те лиши от удоволствието от играта!

Супер фен
    Град
    Ups & Downs
    az kazvam 'mersi'

Голям фен
    Град
    I MightBe in front of u.iMightBeBehind u.EitherWay,I have a knife.Don'tMakeAnySudden,IcanSlip
    mi az kazwam blagodarq no ako nqkoio naistina mi e pomognal sne6to a ne prosto taka...
    Love is not like anything.Especially a fucking knife!

Аз винаги казвам благодаря. Независимо от човека. Важното е, че ти е направил услуга. По този начин, с тази думичка, ти му се отблагодаряваш. Колкото до статията - Марк Аврелий го е казал много ясно:

"Когaто ти си направил някакво добро, и това добро е дало плод, защо ти, като безразсъден, искаш похвала за него?"
    ...The hope for future generations has always resided in mortal hands...

Голям фен
    Град
    Враца
    Винаги,абсолютно винаги казвам благодаря. Някак...чувствам се длъжна.Независимо от човека и от услугата.
    Ам...отблагодаряването е...има ли го вече??
    Това "благодаря" не връща стореното отново към човека.
    Ако си наистина на разположение на този, който ти е направил услугата ти ще му се отблагодариш. А за съжаление помагам на доста хора, но след като видят, че могат да те контролират и да те карат да им помагаш нон-стоп, почват да те използват за щяло и нещяло...
    Не бих казала, че "благодаря" е унижително. Просто доста хора не са свикнали да са поне възпитани или мислят, че услугата не заслужава едното "мерси".
    Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги? - мисля, че да.Особено българите сме такива.
    в топла нощ през юли

Супер фен
    I aZ sUM mNoGo KuLtUrEn AmA kAzVaM merSi ShtoTo nE MoGa dA KaZvaM `L` I ZvuChI koFti

Супер фен
    Град
    sofia
    as kazvam vinagi blagodarq ili mersi

Супер фен
    Град
    Sofia
    ami az vinagi kazvam mersi ili daje mesi mnogo
    prosto tova nikoga za men ne e bilo priznak na unijenie ili ne6to podobno
    no ako sledvame hristiqnskite principi bi trqbvalo i da se zamislim vurhu tova 4e istinskata dobrina 4ovek pravi kogato ne o4akva vuznagrajdenie za neq
    taka 4e...dori i da ne ni se otblagodarqvat vinagi podobava6to ne trqbva da se otkavazvame da pravim dobrini ako iskame da jiveem v edin po-dobur svqt
    koe e ob6toto mejdu belota I sexa? Ako nqma6 dobur partnior dano pone ima6 dobra ruka

Cyberdyne_101
    Guest
    Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо?
    Нито му искам съветите, нито ми трябват А, ако той/тя нахалства и ми ги даде, пак не благодаря. (Защо вече казах + това съм невъзпитан )
    Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо?
    Помагал съм един-два пъти, ама изродите не го оцениха и оттогава избягвам тази порочна практика

Първо, хората са животни
    Второ това, че някой ти е помогнал, означава, че ти не си могъл да се справиш сам демек ти си по-слаб, по-глупав и разни такива(избарах логика, а ? )
    Трето, самата дума (макар хубава и българска) е прекалено дълга за произнасяне (пък и хората с често срещания говорен дефект на "Р" и "Л" не ги виждам просто )
    Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги?
    Вярно е
    Но за кое лошо говорим ? Това, което те са ти сторили или това, което ти си им сторил Аз и двете ги помня Е, ако някога се излъжа да направя добро и него го помня, за да си го искам после

Guest
    Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо? DA, ZASHTOTO MI E POMOGNAL!
    Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо? OTBLAGODARQVANETO ZA MEN E JEST S KOITO POKAZVASH NA DADEN CHOVEK CHE E NAPRAVIL NESHTO ZA TEB! DA, poluchavala sam go ot mnogo hora!
    Защо много хора не казват "Благодаря!", унижение ли е за тях това? NE, TOVA E VAPROS NA KULTURA I VAZPITANIE!
    Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги? ZA SAJALENIE V POVECHETO SLUCHAI E TAKA A NE TRQBVA

Град
    в Рая
    Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо? DA, ZASHTOTO MI E POMOGNAL!
    Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо? OTBLAGODARQVANETO ZA MEN E JEST S KOITO POKAZVASH NA DADEN CHOVEK CHE E NAPRAVIL NESHTO ZA TEB! DA, poluchavala sam go ot mnogo hora!
    Защо много хора не казват "Благодаря!", унижение ли е за тях това? NE, TOVA E VAPROS NA KULTURA I VAZPITANIE!
    Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги? ZA SAJALENIE V POVECHETO SLUCHAI E TAKA A NE TRQBVA
    Не е важно откъде идваш и накъде отиваш, важното е по пътя си да бъдеш щастлив!!!

az ne se s4itam za mn kulturen 4ovek, no vinagi si kazvam blagodarq i molq, to ve4e si mi e stanalo navik.
    Coldplay rulz!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Аз предпочитал "Мерси много". Rqdko mi se otblagotvorqvat za pomo6tta. Az pomagam kogato moga..Naprimer predi 30min. edin 4ovek zakasa s kolata i az mu pomognah daq drapne ot patq, ama toi prosto mi obarna grab i tova be6e. No dano nqkoii pat se zamisli, 4e primerno 6te6e nqkoii kamion go be6e otnesal, a az sam mu spasis jivota. (neznam za6to napisah tova s kamiona, no prosto dokato pisah se setih za tova)

Редовно казвам МЕРСИ Дори за най-малката услуга се отблагодарявам (от рода на: някой да ми отвори асансьора, някой да ми даде химикалка, да кихна)

Голям фен
    Град
    Na nebeto sred zvezdite
    mi az kazvam blagodarq..vinagi kogato nqkoi mi pomogne s ne6to kaje ne6to hubavo z amen ili pak mi podade ne6to de da znam to si mi e na ustata nqkak si !!Nikoga ne sam se napavala da go kazvam prosto imam nujda da go kaja ina4e az samata se chuvstvam nqkvo gadno takovaEmi tova e ot men!Az smqtam 4e vseki zaslujava da 4uvala blgodarq kogato go e zaslujil!

Повече от фен
    Град
    Ако всичко свърши утре..искам да знаеш,че днес аз те обичам...

1Разбира се че му благодаря защото може пак да ми потрябва този човек!
    2 Ами понякогарно в повечето пъти,да!
    3 Ами незнам за тях,аз си казвам!?
    4 Ами до-някаква степен ДА ние сме такива същества че помним повече злото!Но винаги трябва да помним и доброто,можеби помним злото защото то ни е наранило и така!

"I`m RiCh You`Re a BiTCh"
    ЦЪкНи ТуК ! {}

Фен
    Град
    In the middle of Nowhere
    Mi az obiknovenno kazvam "blagodarim"
    I am alive
    I will never run away
    Places inside
    My heart screams inside with pride
    Once I cried
    Now I wipe away the tears
    Once I died
    Now I'm alive

Фен
    Град
    Tar Valon,The White Tower
    Опитвам се винаги да благодаря на хората,за да им покажа колко са ми помогнали и,че оценявам това,което са направили за мен. по същество това е благодарността.
    не правя нещо за хората,за да получа благодарност,но се чувствам добре,когато ми благодарят, най-вече искрено.
    Преди си мислех,че е унижение и ми беше много трудно да го кажа, сега вече не е така и може би това е една от най-често използваните от мен думи. с което се гордея
    Не бих казала,че съм съгласна с това за лошите неща. аз съм на обратния принцип - опитвам се да забравя лошото и да помня доброто. и се случва да благодаря на човек за нещо,което е направил за мен преди много време. хубаво е да си припомняш такива неща. не на принципа - той ми помогна и аз трябва да му помогна. а просто да си припомниш,че човешката доброта съществува и за да я поддържаме трябва да я има благодарността.
    Ако любовта беше избор, кой би избрал толкова изтънчена болка?
    Чуй как още твойта нежност плаче в мен....

Повече от фен
    vinagi blagodarq na horata,koito sa mi pomognali,dori da ne sa mi svur6ili rabota-za usiliqta,4e sa se setili za men i.t.n.Ina4e za men e mnogo vajno,kogato napravq nqkakva usluga na nqkogo,toi da mi kaje pone edno"mersi".Edna golqma 4ast naistina mi blagodarqt,no drugite prosto re6avat,4e az sum im zaduljen.po drugite 2 vuprosa nqma da izkazvam mnenie.
    PS:aide stiga ve4e s tiq filosofski temi deto puska6 naposleduk de!

HORA,ZAPOMNETE-AZ SUM MOM4E!!!

ами аз казвам мерси,но рядко ми се случва да ми кажат благодаря

Не винаги казвам благодаря,но когато наистина има за какво да го кажа,го казвам.Иначе,ако с повод и без повод непрекъснато казваме благодаря мисля,че се изтърква и обезсмисля.

Супер фен Аватара на ycMuBkaTa
    Град
    Beyond the door, there`s peace, I`m sure,and I know there`ll be no more...tears in heaven
    когато има защо никога не си пестя думите и винаги благодаря и на мен ми благодарят когато съм направила нещо и това за мен има особено голямо значение а това че хората забравят стореното добро е абсолютно вярно...за жалост
    ...На колене той моли я,
    не зная как да ти го обясня.
    Става дума,че не искам нищо повече от това
    да остарея заедно със теб,
    да ме направиш по-добър човек!
    Тръгваме боси,пътят не е лек,
    но сега ще бъдеш мое слънце,
    аз пък-слънчоглед!

ami da.. osven kogato sam
    nervna ili qdosana :]

1.Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо?
    2.Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо?
    3.Защо много хора не казват "Благодаря!", унижение ли е за тях това?
    4.Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги?

1.Винаги..но зависи точно кои израз използвам...може да кажа само "мерси","много благодаря","благодаря"
    2.Не винаги
    3.Мисля,че е "под тяхното ниво"
    4.Вярно си е

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Когато някой ви даде съвет за нещо или ви помогне с нещо, вие отблагодарявате ли му се с "Благодаря ти много!"? Защо? po princip vinagi se otblagodarqvam i posle se staraq i az da mu pomogna,kogato ima nujda... ama kato,4e li pove4e kazvam "mersi",a ne "blagodarq",ama mislq,4e nqma golqmo zna4enie koq duma 6te izpolzvam...vajno e da mu pokaja,4e naistina sam mu blagodarna Какво е за вас отблагодаряването и получавате ли го от хората, на които сте допринесли/помогнали за нещо? - za sujalenie ne vinagi go polu4avam.. no kogato ne go polu4a ot nqkogo,pove4e ne mu pomagam,za6toto spored men ne zaslujava .. ima li logika az da se mu4a da mu pomogna,a toi dori edno "mersi" ili "blagodarq" da ne mi kaje ? NE Защо много хора не казват "Благодаря!", унижение ли е за тях това? - spored men ne e unijenie .. makar4e nqkoi moje i taka da go priemat.. ve4e ni6to ne me u4udva prosto imat lipsa na elementarno vuzpitanie Вярно ли е, че стореното за нас добро от хората го забравяме лесно, а лошото помним винаги? - za sujalenie e vqrno horata sme takiva,4e pomnim samo lo6ite ne6ta i po tozi na4in si trovim i bez tova mizernia ni jivot
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си