абе къв расизъм кво нещо? много ясно че няма да обичам мангалите ако като работя за 200 лв ми дават 100, а останалите отиват за тези, които режат кабели, не си плашат тока, водата, които са ме били като малък, които като ги арестуват заради хулиганство разправят, че има расизъм, за тези, които ходят да стамят България пред света като си продават телата, децата, и квот друго имат? и какво да обичам в тях? кое ще ме накара да кажа "и те са хора", когато ми се е налагало (не един и два пъти) да бягам по 500 м от подивели мангали, задето са решили, че съм щаслив? тези ли да обичам, които ме дърпат назад? които заради това че крадат кабели получават повече от висшист? и така мога да карам до утре. това е за тези, дето говорят за расисти, за това как българите не ставали и т.н. вярно е, но как да се развиваш, когато трябва да се бориш за насъщния? да се бориш с тези "хора" (който не ме е разбрал тук не ми пука)? и то да се бориш за насъщния на още 10 цигани? а за благодарност тези цигани те пребиват ако минеш през майлъта? и ми говорите за развитие? вярно е че трябва да се промени мисленето на българите. но още по-съществена трябва да е промяната в мисленето на циганите.