какво влагаш в понятието "нормално"?
наблюденията ми показват че средната възраст на започване на полов живот е 14-15-16 години
но всеки човек се развива различно, както физически, така и психически
мисля че е хубаво да правиш секс когато:
1. срещнеш подходящ човек, с когото да ти е приятно, с когото да се чувстваш сигурна и спокойна, на когото да можеш да разчиташ при евентуален проблем
2. натрупаш достатъчно сексуална култура т.е. когато си наясно с това как работи половата система, какви са рисковете при секса, как да се пазиш, как да използваш подходящи предпазни средства и тн
3. си готова да поемеш отговорност за последствията от секса и когато знаеш как правилно да се справиш с тях - евентуални венерически болести, посещения при генеколог, дори бременност
4. се чувстваш физически и психически узряла за това, и когато искаш да го направиш за самата себе си, а не заради гаджето си, заради приятелите си, или заради това че "всички" го правят

относно това да не те помислят за "лека жена" - мисля че е по-важно какво сама мислиш за себе си
така или иначе хората използват определението "курва" безразборно, със и без повод, понякога без дори да имат елементарна представа за човека когото категоризират по този начин
не бива да се впечатляваш от подобни нападки
а и никой няма право да те съди или да ти държи сметка за това какво правиш в личния си живот