Аз съм на 20 и ако щете вярвайте, но до сега НИКОГА не съм работила лятна работа. Не че не съм искала, ама все ми се разминава. Понеже съм родена през юни, та значи тоя месец ставам на 21, просто да поясня.Ето как стоят нещата:
1. От 14 годишна правя на баща ми документациите и освен това, лятото живеем на село (а не можеха нашите да ме карат мене специално на работа).
2. Лятото, когато станах на 18 - баща ми реши да карам шофьорските курсове, а аз нали бавно загрявам, взех малко допълнителни часове, та курса се проточи два месеца, заедно с изпита. Но си струваше - 0 грешки на листовките, 3 второстепенни на кормуване.
3. Лятото, когато станах на 19 - кандидатстуденската кампания - първо четох за държавния ми изпит от гимназията по счетоводство и финанси, после по литература за кандидатстването, и след това нямах желание да ходя другаде, освен на плаж.
4. Миналото лято - ами прекарах го половината в изпитна сесия, другата половина в чужбина при леля. Там понеже правехме ремонт на детската, а аз бях "баш майстора", леля ми накупи половин гардероб яки дрешки и ми даде 100 евро. За кво да бачкам?
5. Това лято - щях да ходя на бригада в Щатите, там да бачкам. Ем всичко беше уредено, платено, обаче ме приеха да уча в чужбина и трябва края на август да заминавам, та се провали тази възможност. Но за 2 месеца може да бачкам в една почивна база, понеже баща ми и един негов приятел ще я наемат май за лятото. Там май май без да ми плащат, обаче поне плажът е на супер място и ще хвана хубав загар
Иначе съм бачкала малко във фирмата на една позната на баща ми в счетоводството, ама ми се видя адски скучна работа и нямам намерение да се захващам с това (въпреки, че уча точно Счетоводство и контрол). А мисля, че е най-яко да си крупие, защото бачкаш вечер, а и парите са супер (обаче трябва да имаш 18 и да знаеш поне един чужд език, което май вас не ви устройва). И най-кофти е да се хванеш като камериерка - миналото лято една приятелка толкоз се оплаква... Сега кара курс за бармани и май натам ще се ориентира.