МАЙКООООООООО ! Прочетох първата страница, изпълнена е с простотии !!!
1. Растафарията(Не е растамания) е цяла РЕЛИГИЯ !!! Тя е въpникнала в трийсетте години на ХХ век. Счита се за религия на отритнатите. Най-интересното е, че косата на някои племена се сплита сама - докато расте се осуква, от тях се иска само да я залеят със специални мазнини и билки. Прическата на която викат РАСТА всъщност се казва ДРЕДЛОК(Dreadlock) както казаха по-горе. Растафарите я носят като белег за вярата си. За съжаление DREAD няма значение на "мръсен", може да се преведе като : страх, ужас, боязън, ужасен, вдъхващ страхопочитание, а LOCK има значение на КИЧУР, КОСА. Растафар без дред е смешен, той все едно е плешив, другите го гледат с надсмешка.... МОГА ДА ПИША С ЧАСОВЕ ЗА ТОВА, НО...НЕКА ДА НЕ ВИ ЗАТОРМОЗЯВАМ. ВСИЧКО ТОВА СЪМ ПРОЧЕЛ В КНИГАТА "РАСТАТА - НАЧИН НА ЖИВОТ".
2. Корнроу хора, корнроу им викат. Въпрек, че някои американци им викат DREAD... В продължение на 4 месеца смених 4 вида плитки. 1 от тях не беше по главата, а пуснат, но другите 3 вида бяха по-различни от често срещаната РИБЕНА КОСТ. Само да предупредя, че на бял тя седи най-добре. Ако сте гледали имаше едно предаване по MTV - Pimp My Ride - Xzibit е с такива. На мен ми ги плетоха на всеки 6-8 дни защото ставаха гадни. Прави ми ги една приятелка, но ако не искаш да е стандартна рибена кост ще се изръсиш около 40лв, но трудно ще намериш кой да ти направи...малко са мераклиите да плетат 4-5 часа и повече дори и за 1000 лв![]()
АКО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО ТЪРСИШ НАЧИН, А АКО НЕ ИСКАШ-ПРИЧИНА