- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- За да се чувствате като мен....
Misleh che shte e dobre da se mahna... no kato prochetoh napisanoto ot vas.... emi "prohodih"Poznavam se dostatachno dobre i znam che moeto podzemno samochuvstvie ne bi izdarjalo na takova otnoshenie , pri tova nespravedlivo! Ili vsashtnost ne- moga da izdarja i to smeq da tvardq che ako resha shte go napravq. No ne iskam zashtoto znam che variqnta s priqtelska podkrepa otpada a drugiq e da zagubq sebe si i da se sleq s talpata...a tova nqma da go napravq nikoga... Da i v Bulgaria ne e mn priqtno , no si ima i hubavite strani - prosto trqbva da gi vidish! No tova stava s mislene.... Strashno mn obicham stranata si i vinagi sum q obichala , vapreki che misleh che bih se mahnala za malko. Obicham Rodopite , obicham Cherno more , obicham dori i kutchetata koito ne sum posetila v Bulgaria zashtoto znam che e mnogo krasiva. No vijdam kak ciganite se razmnojavata , a ochevidno horata se stremqt kam onzi standart "otvun" i razbira se v borbata za nego vidqh kak izgubvat balgarsko samochuvstvie i se stremqt da prevarnat nasheto malko hubavo kasche zemq v kope na "standartnite" darjavi , i ako uspeqt i narodat shte se promeni....jalko
![]()
Има няколко, много добре казани, неща.Първоначално написано от Evalain
![]()
Ти си предателка.
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Хех, остави я да говори и прави каквото си иска. Нека отиде, да види за какво става въпрос, и се хващам на бас, че след няколко месеца ,прекарани в чужбина, ще е на съвсем друго мнение.Първоначално написано от Communist
![]()
Готин, когато си на възраст, когато имаш деца, а освен това ценности не те топлят, защото не можеш да си купиш нищо с тях е доста по-различно. Тогава мислиш как да си легализираш престоя в чужбина и да си намериш по-платена работа там, а ни най-малко не мислиш за връщане (говоря от опит и от опита на доста познати в Испания). Айде един човек да отиде, пък той сам може да си прецени дали там е по-хубаво, или не. Все пак - има милиони отишли зад граница и ЕДИНИЦИ върнали се! Това да ти говори нещо?Първоначално написано от p4elata_brumze
![]()
Левски шампион але але!
Първоначално написано от air_J
Да, прав си, че ако човек има деца се старае да направи техният живот колкото се може по-добър, дори това да изисква и такива големи жертви, като напускане на България и преместване в чужбина.
Това, което каза: "ЕДИНИЦИ върнали се! Това да ти говори нещо?"...да, говори ми за това каква голяма жертва са направили тези хора. Знаеш ли, поне в повечето случаи, за какво унижение, за какви условия на труд, за какво пренебрежение става въпрос в чужбина спрямо българи..и понякога спрямо хора от други националности?
Това го казвам от личен опит.![]()
Моят опит пък показва малко по-различни неща.![]()
Левски шампион але але!
Говоря за по-голямата част от българите, не за всички.Първоначално написано от air_J
![]()
Tyk shte oproergaq. Az lichno sym sigurno dosta po malka ot vas . Na 16 godini sym i v momenta jiveq v Suedinenite Amerikanski Shtati ot 3 celi godini veche. Ne moga da kaja che sym nai shtasliviqt chovek v sveta no ne moga da kaja che sym i adski neshtastna. Sled kato prochetoh tochno tozi komentar se vazmotih i si pripomnih kakvo mi beshe na men dokato bqh v Bulgaria . Naistina ne sym go az osetila tolkova mnogo kolkoto semeistvoto mi. Kazvash parite sa ni nujni za kola i za qdene no mnogo hora v Bulgaria ne mogat da si go pozvolqt. Neka mi razkaja moqta istoriq. Roditelite mi bqha v dobro finansovo polojenie no dosta otdavna ot togava Bulgaria se e promenila dosta drastichno no nqma znachenie . Toest nqkoga sa imali pari i sa mogli da si pozvolqt dosta neshta no izvednyj tehniqt kusmet i shans se sriva bez da naparvqt nishto. Okaza se che zatunaha ss zaemi . Trqbvashe neshto da se napravi po vaprosa zashtoto nqmashe nikoi drug koito da ni pomogne. Tochno poradi tazi prichina bashta mi i brat mi ( koito togava beshe na 22) zaminaha v Ispaniq nalegalno. Tehniqt jivot v Ispaniq hich ne beshe rozov(kakto i na vsichki ostanali nalegalni) trqbvashe da hodqt pesha ot grad na grad ... obikalqha iz boklucite zad magazinite za da tursqt izhvurlena hrana za d amoje da prashtata poveche pari na men i na maika mi za da plashtame zaemi.Nqmaha kade da spqt za tova spqha po poletata i hodeha da tursqt dreehi ot daritelnite curkvi. A do kolkoto az i maika mi nie qdqhme samo zelen i zrql bob zashtoto imahme zemq koqto se opitvahme da obrapotvame samo zaradi tova. Tazi zemq se opitvahme da q prodadem zashtoto jiveem v BLagoevgrad i ne ni trqbvashe po skoro pari ni trqbvaha no tochno togava nikoi ne se naemashe da q kupi a cenatata hich ne beshe visoka. I vsichko tova produlji blizo godina i polovina. Prez tova vreme chudoto stana maika mi nai nkraq specheli zelena karta za Amerika nikoi ne mojeshe da povqrva i eto ni sega . Ta za kakva kola govorish da si kupim che da sme dobre s transporta ta to nie dori i za hrana nqmahme dostatchno pari. Ne se oplakvam takav e jivota surov ne sme i edinstvenite i znaq che mnogo hora sega sa v tova polojenie i se nadqvam i te da izlezat ot tazi situaciq zashtoto nie bqhme shtastlivci. Sajalqvam che shte go kaja no spored men parite sa te razvalili shtom smqtash che chovek da pritejava kola ne e luks znachi si leko razglezena sajalqvam che socha bez da znam no lichno mnenie.Първоначално написано от Kittie_
Бубке,вся пак трябва да погледнем и от другата страна!Аз съм в ЛА от 3 месеца и за това време разбрах,че мястото ми въобще не е тук!Най-малкото,защото сащ изобщо не е това,за което ги мислят в България.Да наистина,тук храната и техниката е по-евтина,но пък предплагам много добре знаеш за какви суми става дума при лекарските прегледи,и не дай си Боже при нещо по-сериозно.Позволи ми да дам няколко примери:На един приятел жена му катастрофира лошо,имаше няколко счупени ребра и един счупен крак.Държаха я 9 дена на системи в частна болница,и накрая сметката беше....70 000$(не са й правени никакви операции или нещо подобно)!На един друг за четири шева му взеха 1070$,да не говорим,че всяко викане на линейка струва от 1000 до 2000$!Отделно,че тук всеки може да те осъди за всичко,за пример ще дам един приятел,който се напи преди време и блъсна кофата на няква къща,след което собствениците го осъдиха на 5000$ за морални щети...Мързи ме да пиша за другите неща,ако някой има желание бих могъл да му разкажа и други случки,просто мисълта ми,че навън изобщо не е розово,да не говорим,че е под въпрос дали въобще е по-хубаво!
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Smqtam che tova mai beshe adresirano kam men. Emi da naqsno sym s vsichki tezi neshta nqkoi ot koito me vazmushtavat i ne gi namiram za pravilni zashtoto sa glupavi. To naistina ne e izobshto rozavo i tyk i ne mislq che sym kazala neshto takova v predishniqt mi otgovor prosto vse pak gore dolu ni e predlojena edna vazmojnost za poveche pari a ne tolkova po-dobyr jivot. I naistina mnogo hora v Bulgaria smqtat che kato si v chujbina i si beresh parite ot durvetata koeto izobshto ne e taka . To ako ostava za vapros nikade ne e hubavo osven ako ne si milioner za da si pozvolish da si navsqkade koeto ne e mnogo realno. Da moje mnogo hora da smqtat che v chujbina se chuvstvat super zle i izobshto ne im haresva no spored men tezi hora ne sa imala tolkova golqma prichina za da emigrirat ot Bulgaria. Az lichno moga da spodelq che tyk v USA se chuvstvam dobre ..... predlojeno mi e tova koeto sym go nqmala v Bulgaria estestfno nachina na jivot mi lipsva kuponite ne sa sushtite a osobeno priqtelite i haraktera na povecheto ot horata tyk e savsem razlichen ot tezi v Bulgaria no kakvoto i da e moga da si opozvolq pone za 3 meseca da se vurna v rodinata si i da se poradvam na shtastliv jivot no adski shtastliv zashtoto Amerika mi dava vazmojnost da ne se pritesnqvam i da ne si razvalqm psihikata ot lipsa na pari. Moje da vi izglejdam kato materialno momiche no vs epak sym blagodarna i se radvam na tova koeto predi nikoga ne sym imala .....Първоначално написано от Ziezi
Първоначално написано от Water_lili
Tva e nai - to4noto opisanie i za d1rjavata v koqto i az jiveq .. proslovutata Angliq .. e ne e tolkova rozovo kolkoto b1lgarite si mislqt.. ii tva 4e si v 4ujbina si mislqt 4e ne ti e trudno i 4e ve4e si milioner.. i 4e t1rpi6 naglosta i nahalstvoto na drugite i to za kvo ... za tva 4e v bg ne e tolkova dobre zaplateno kolkoto tuka... seki koito pita6 koito e zad granica .. 6te ti kaje 4e e tuka za "po dobro b1de6te" i est.. " za pari " tva e nai-gadnata istina... v1preki si4ko .. az 6te napravq 1 godina tuka i 6te kaja za informaciq na horata koito si mislqt 4e b1lgarite zad granica ve4e ne sa b1lgari ... OBI4AM SI BALGARIQ !! ... ne trqq se pak da zabravqme ot kade sme tr1gnali .. nezavisimo kade sme stignali ..nai - jalkoto e 4e nqkoi go zabravqt .. kato pliuqt BG i gi e sram da se narekat " b1lgari " ee... tva ve4e e gadno ... os1znaite se malko .. iskate ne iskate ste bg i takiva 6te si ostante ... za tva ne prikrivaite samoli4nosta si .. i v1preki si4kite udobstva koito predi v bg ne mojeh da si pozvolq a sega moga ... 4akam s net1rpenie denq v koito 6te si doida v bg pri vsi4ki rodnini ... priqteli i pak da e s16toto ... s1jalqvam tezi koito se sramuvat 4e sa b1lgari ... stoite si tam kadeto ste.. i ako vi e sram ot tova da se nare4ete b1lgari ... kvi ste togava .. nz ... ako si mislite 4e ste ne6to pove4e tam.. xa-xa tam vi imat s16to za NI6TO.. pfff ... jalki ste... I s1m mnogo s1glasna s Water_lili na 100 %
![]()
![]()
BULGARIA OREVER !!
![]()
Първоначално написано от Momchence
misleh 4e horata sa po otvoreni k1m drugite i pone malko razbirat b1lgarite koito sa izv1n bg![]()
![]()
![]()
... To4no ti si mr1nkalo 6toto ne si na podhodq6tata tema ... tuka e za B1LGARITE V 4UJBINA.. ako s1dq po dumite si si v BG em ... prod1lgavai taka da misli6 i da unijava6 drugite .. zna4i tiq koito sa izv1n BG ne sa b1lgari.. e izl1gal si se mn qko ,... pojelavam ti da zamine6 v 4ujbina i da vi66 kvo e
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i kvo ni e na nas... prosto hora kato teb kvo praqt tuka ??? tva ne e tvoq post
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Izli6tni arogantni mneniq...
hora obichaite BULGARIA taka kakto nishto dr na svetaaz jiveq v amerika i jivota tuka e po razbit, skuchen i prost ot vs drugo .. dokato ne napusnesh BG ne znaesh kakvo si imal tam i kakvo gubish ... shtoto edno ejednevie na prost zadrasten amerikanec ti peli nervite non-stop i nakraq kvo ?!?! dokade stigash??! ... ei tva e - BULGARIA e strana s mn problemi, nqma pari, ima korupciq, zloupotrebi i tn obache v amerika lichno dnite ti minavat v tapnq i ednoobrazie .. i sam sig che i za evropa e taka shtom drugite vikat tai ... na tezi koito sa si v BULGARIA shte im kaja edno - da ste gordi i shtastlivi ot jivota koito jiveete .. a na tezi koito sa navan kato men - drajte bratq i sestri i gledaite samo napred
![]()