- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
Еми смятам че отдавна не сме си причинявали малко упражнениица на 5те гънки та реших че е дошло времето пак на логическите задачи... Та да ви кажа първо правилата :
1. Задача задава само един потребител
2. Който реши задача получава правото да задава нова
3. Ако никой не реши задача след 72 часа от постването й, задалият я е длъжен да даде отговора и решението и да зададе нова.
4. Ако някой не иска да задава задача, но получи правото за това, си избира някого, на когото да го прехвърли
5. Забранени са мнения, коитоп не съдържат условие или решение на дадена задача
и нека се пак да започна с нещо лесничко :
12 топки, еднакви на външен вид, но една е малко по тежка. Имаме 1 везна и право на 3 претегляния. Как ще разберем коя е по тежката?
The Devil Is Back! Beware, Enemies Of The Hell...
Чао, Алекс!
Ми първо,незнам аз съм блондинка така че не се смейте!
Ами мисля че първо трябва да ги разделим на 6-първо претегляне,след което ще видим коя страна е по тежката.
След това ще ги разделим на 2 и ще останат по 3 топки от двете страни,пак ще видим коя страна е по тежката и след това...то е ясно!
Не ми се смейте-БЛОНДИНКА СЪМ!
i az tova mislex no taka ne moje da se opredeli koq to4no topka e po tejkata, a samo v koq grupa topki e
Get S C A N D A L O US ! ! !
тва е отговора естПървоначално написано от just
задай сега твоя
Чао, Алекс!
Ами...то аз не се сещам мноо,ше кажа една лесна,нали може?
Ами значииии(без значи,това е паразитна дума)-На един болен му бият по една инжекция на полувин час,за 1 час колко ще му "набият"?
Мии 2![]()
![]()
2![]()
ако няма няква уловка
Love is not like anything.Especially a fucking knife!
А някой познал ли е де ?Първоначално написано от just
![]()
![]()
казва се веднага след 1вия отговор но ако той е грешен задачата остава в сила
Чао, Алекс!
николко
Love is not like anything.Especially a fucking knife!
Ми другото което...Първоначално написано от just
На половин час...
1 час има 60 минути(добре че ви казах
)
Следователно...тя трябва на секундата да му бие и втората..а тоя може да пукне от толкова инжекций..
Значи само 1![]()
![]()
Баси глупостите дето ръса
just много е важно дали са ПО 1 на половин час (това означава точно 2 инжекции) или ПРЕЗ половин час което може да означава и 2 и 3) уточни плс
Чао, Алекс!
ъ
Не можеш ли някак си да дадеш малко жокерче![]()
Ъмиии,мисля че е прекалено елементерно!!!Помислете съвсееем малко ви остава...Ок,числото нимож да се дели,т.е. може само на едно и на себеси иначе няма да се получи цяло число
ми да няма някфа улоФка в "набият"Първоначално написано от just
![]()
![]()
3 ?![]()
![]()
Хихихиихихих Мой ред:
Задачата е :
Разполагате с два пясъчни часовника, единият от които отмерва точно 7 мин, а другият 11мин. Как с тях ще отмерите 15 мин, за да сварите едно яйце ?
Сега излизам по късно ще вида до къде сте![]()
![]()
еми ако знаем къде е половината на първия часовник можем в момента в който той стигне до 3,5 мин да обърнем другия но така ще се получат 14,5 мин... може би просто гънката ми е прекалено беззащитна пред гения на тази задачаПървоначално написано от ^I don't give a fuck^
[/b]
Чао, Алекс!
Ето го моето Гениално
решение:
мин| Действие______________________________
1. | Слагаме яйцата да се варят (най-важната стъпка)
2. | Обръщаме и двата часовника.
3. | Чакаме
4. |Чакаме
... |
6. | Чакаме още малко ...
7. | Когато по-малкият (7 мин) изтече в големия ще | остават... хм... 11 - 7 = ЪъЪъЪ 4 минути. | Веднага обръщаме малкият часовник.
8. | Чакаме
9. | Чакаме
... |
11.| Големият часовник вече е изтекъл. В малкия са минали 4 минути и остават още 3. Значи отдолу има пясък за 4 минути, а отгоре за 3. Обръщаме го. Така 4-те минути са вече отгоре. А до петнайстата колко отават??? (Правим най-трудната сметка в задачата 15-11=4 мин) => 4 минути.
Чакаме пясъка да изтече, вадим яйцето и го хвърляме по по-малкия си брат![]()
След малко ще напиша моята задачка![]()
...The hope for future generations has always resided in mortal hands...
еми тъй като очевидно няма да имаме нова задачка ще ви дам една
Имаме един кръг, обграден с релси, на които се движи влак непрестанно и е съединен, тоест дължината му е равна на дължината на релсите. В кръга стоят момиченце и момченце. Бащата на момчето е в затвора, а майката на момиченцето в болница. Пита се как момченцето ще отиде при своя баща и момиченцето при своята майка
Чао, Алекс!