- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
Първоначално написано от Bimper-ska
Ми ще го питам кой е пътя за неговото село - ако е вегетарианец ще ме излъже и ще посочи пътя към селото на канибалите, ако е канибал ще каже истината и ще посочи пътя към селото на канибалите. Така и в двата случая ще ми покажат пътя към селото на канибалите, а аз ще тръгна по другия и ще отида при вегетарианците.
![]()
Е, познах ли?![]()
От час и половина го мисля. :P
Абсолютно правилно! Значи все пак не беше толкоз труднаПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Айде сега измисли нещо заплетено да ни помъчиш мъничко
![]()
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
За 59 минутиПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()
На погребението на майка си едно момиче видяло прекрасен мъж, който не познавала.
Решила, че това е най-красивия, най-удивителния и най-мечтан мъж и се влюбила силно в него. Но не взела нито негов телефон, нито се запознала с него. Няколко дни по-късно момичето убило сестра си.
Въпрос: Какви са мотивите на момичето да убие сестра си?
Упътване: Сестрата също не е познавала красивия мъж. Задачката има леко психо наосоченост.
Убила е сестра си, за да не го вземе тя. Мислила е че сестра й й е конкуренцияПървоначално написано от Bimper-ska
![]()
Мммне. Далеч си от истината.Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
Ми да. Щом е бил непознат, значи работи на гробището. А как ще го види иначе, ако освен не отиде на друго погребение!Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Айде пускай следващата.
Общо са четирима братя и три сестри. За момченцето братята са 3 и сестрите също три. За сестрата братята са 4, а сестрите 2.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Ето и мойта:
Имате две въжета, всяко от които гори НЕРАВНОМЕРНО за един час. Как можете с
тяхна помощ да отмерите 15 минути?
Ако искате още интересни задачки, вижте този сайт:
http://psabev.hit.bg/zagad.htm
ПП: Отговорът на загадката с топчетата, която не е решена, мога да ви дам на ЛС.
Днеска цял ден никой не е отговорил на задачката. Ето защо, реших да пусна нова, по-лесна. Можете да я решите набързо с калкулатора.
5 круши тежат колкото 3 ябълки. 5 ябълки тежат колкото 12 сливи. Колко сливи тежат 100 круши?
И ако отговорите на тая за въжетата, пак се брои де. Ако не можете, кажете да дам отговора.
134? Не съм добра по математика, а ме мързи да взимам елката, за това може и да не е така де...![]()
Кажи за въжетата, моля те, цял ден го мисля!
Може би ако прегънеш едното въже на половина, после пак и ще стане 1/4 от въжето (т.е. 1/4 от 1 час=15мин.) обаче пък нали не гори равномерно...А пък и така не използваме второто въже. Или пък ако го прегънем и го запалим от двата края...ама оффф, незнам и аз...
Цял ден само това ми роди главицата.
Много си близо за сливите. Явно в сметките нещо си оплела. А за въжетата, ето го отговора:Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Пали се едното въже от двата края /така със сигурност ще изгори за 1/2 час/. Едновременно с това се пали и другото, но само в единия край. Когато първото изгори/т.е. след 1/2 час/, се пали и другия край на второто и когато и то изгори цялото, са минали 15 минути.
Ахаам, за сливките са точно 144. Дай нещо свежо.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
В едно село нямало огледала и никой не знаел с какви очи е, но знаел другите с какви са понеже ги виждал. Никой не казвал на другия с какви очи е.
Един ден Вожда на селото събрал всички селяни и им казал да се подредят в редица пред него по цвят на очите ( пример: първо светлооките после тъмнооките) и те се подредили.
Как са успяли, като никой не е казвал или давал знак на другите каде да застанат и с какви очи са?
П.С. Сега ще ставам и утре ще ви кажа кой е познал.![]()
Предпоожение №1:Ми...по косите.Те са си виждали косите и са се ориентирали-като си рус-при светлооките,като си с черна или кафява коса-при тънооките,знам ли....В едно село нямало огледала и никой не знаел с какви очи е, но знаел другите с какви са понеже ги виждал. Никой не казвал на другия с какви очи е.
Един ден Вожда на селото събрал всички селяни и им казал да се подредят в редица пред него по цвят на очите ( пример: първо светлооките после тъмнооките) и те се подредили.
Как са успяли, като никой не е казвал или давал знак на другите каде да застанат и с какви очи са?
П.С. Сега ще ставам и утре ще ви кажа кой е познал
Предположение №2:Като си гледат децата.Или родителите
Предположение №3:Говоря пълни глупости![]()
Айде дай отговора, че какво ли не ми мина през ума и пак не се сещам.