.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 193
    Цитирай Първоначално написано от Bimper-ska
    този път задачката ми нека да е лесничка, че предната май доста ви измъчи. Ето я и новата:
    Намирате се на един остров в океана. На този остров живеят две племена - едните са канибали, а другите вегетарианци. Канибалите винаги казват истината, а вегетарианците винаги лъжат. Ако се озовете в селото на канибалите, това означава сигурна смърт. Ако пък се озовете в селото на вегетарианците, те ще ви помогнат да се измъкнете от острова. Хората от двете племена не се различават по абсолютно нищо на външен вид.
    Вие вървите по единствения път на острова, който се разклонява на две - едното разклонение води до селото на канибалите, а другото на вегетарианците. На кръстопътя стои един човек. Какво трябва да попитате човека, за да се спасите?
    Ми ще го питам кой е пътя за неговото село - ако е вегетарианец ще ме излъже и ще посочи пътя към селото на канибалите, ако е канибал ще каже истината и ще посочи пътя към селото на канибалите. Така и в двата случая ще ми покажат пътя към селото на канибалите, а аз ще тръгна по другия и ще отида при вегетарианците.
    Е, познах ли?
    От час и половина го мисля. :P

Голям фен
    Град
    Beyond the limits of the mind
    Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    Ми ще го питам кой е пътя за неговото село - ако е вегетарианец ще ме излъже и ще посочи пътя към селото на канибалите, ако е канибал ще каже истината и ще посочи пътя към селото на канибалите. Така и в двата случая ще ми покажат пътя към селото на канибалите, а аз ще тръгна по другия и ще отида при вегетарианците.
    Е, познах ли?
    От час и половина го мисля. :P
    Абсолютно правилно! Значи все пак не беше толкоз трудна Айде сега измисли нещо заплетено да ни помъчиш мъничко

Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    I koga ]e ima nowa zada`a?

Съжалявам, че малко се забавих, а ето я и новата задача (лесна е, но в момента не се сещам за по-трудна ):
    Една амеба се дели веднъж на всяка минута. Ако се сложи една амеба в празна чаша, чашата ще се напълни за 1 час. За колко време ще се напълни наполовина?
    Чакам предложения.

Голям фен
    Град
    Съжалявам, че малко се забавих, а ето я и новата задача (лесна е, но в момента не се сещам за по-трудна ):
    Една амеба се дели веднъж на всяка минута. Ако се сложи една амеба в празна чаша, чашата ще се напълни за 1 час. За колко време ще се напълни наполовина?
    Чакам предложения.
    За 59 минути

Ееее, браво, позна!
    Давай следващата. :P

Голям фен
    Град
    На погребението на майка си едно момиче видяло прекрасен мъж, който не познавала.
    Решила, че това е най-красивия, най-удивителния и най-мечтан мъж и се влюбила силно в него. Но не взела нито негов телефон, нито се запознала с него. Няколко дни по-късно момичето убило сестра си.

Въпрос: Какви са мотивите на момичето да убие сестра си?

Упътване: Сестрата също не е познавала красивия мъж. Задачката има леко психо наосоченост.

Град
    Стара Загорка
    Въпрос: Какви са мотивите на момичето да убие сестра си?[/color]
    Убила е сестра си, за да не го вземе тя. Мислила е че сестра й й е конкуренция

Голям фен
    Град
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Въпрос: Какви са мотивите на момичето да убие сестра си?[/color]
    Убила е сестра си, за да не го вземе тя. Мислила е че сестра й й е конкуренция
    Мммне. Далеч си от истината.

Убила я е, за да може на погребението пак да дойде онзи мъж?

Голям фен
    Град
    Убила я е, за да може на погребението пак да дойде онзи мъж?
    Ми да. Щом е бил непознат, значи работи на гробището. А как ще го види иначе, ако освен не отиде на друго погребение!
    Айде пускай следващата.

Едно момченце има толкова сестри, колкото и братя. Но всяка негова сестра има два пъти повече братя, отколкото сестри.
    Колко са всички деца в семейството?
    Колко са момиченца и колко са момченца?

Пак е лесна, съжалявам. :P

Голям фен
    Град
    Едно момченце има толкова сестри, колкото и братя. Но всяка негова сестра има два пъти повече братя, отколкото сестри.
    Колко са всички деца в семейството?
    Колко са момиченца и колко са момченца?

Пак е лесна, съжалявам. :P
    Общо са четирима братя и три сестри. За момченцето братята са 3 и сестрите също три. За сестрата братята са 4, а сестрите 2.
    Ето и мойта:
    Имате две въжета, всяко от които гори НЕРАВНОМЕРНО за един час. Как можете с
    тяхна помощ да отмерите 15 минути?
    Ако искате още интересни задачки, вижте този сайт:
    http://psabev.hit.bg/zagad.htm
    ПП: Отговорът на загадката с топчетата, която не е решена, мога да ви дам на ЛС.

Голям фен
    Град
    Днеска цял ден никой не е отговорил на задачката. Ето защо, реших да пусна нова, по-лесна. Можете да я решите набързо с калкулатора.
    5 круши тежат колкото 3 ябълки. 5 ябълки тежат колкото 12 сливи. Колко сливи тежат 100 круши?
    И ако отговорите на тая за въжетата, пак се брои де. Ако не можете, кажете да дам отговора.

134? Не съм добра по математика, а ме мързи да взимам елката, за това може и да не е така де...

Кажи за въжетата, моля те, цял ден го мисля!
    Може би ако прегънеш едното въже на половина, после пак и ще стане 1/4 от въжето (т.е. 1/4 от 1 час=15мин.) обаче пък нали не гори равномерно... А пък и така не използваме второто въже. Или пък ако го прегънем и го запалим от двата края...ама оффф, незнам и аз... Цял ден само това ми роди главицата.

Голям фен
    Град
    134? Не съм добра по математика, а ме мързи да взимам елката, за това може и да не е така де...

Кажи за въжетата, моля те, цял ден го мисля!
    Може би ако прегънеш едното въже на половина, после пак и ще стане 1/4 от въжето (т.е. 1/4 от 1 час=15мин.) обаче пък нали не гори равномерно... А пък и така не използваме второто въже. Или пък ако го прегънем и го запалим от двата края...ама оффф, незнам и аз... Цял ден само това ми роди главицата.
    Много си близо за сливите. Явно в сметките нещо си оплела. А за въжетата, ето го отговора:
    Пали се едното въже от двата края /така със сигурност ще изгори за 1/2 час/. Едновременно с това се пали и другото, но само в единия край. Когато първото изгори/т.е. след 1/2 час/, се пали и другия край на второто и когато и то изгори цялото, са минали 15 минути.

Ееее, значи и за въжетата съм била горе долу близко.

За сливите 144 де? :P

Супер фен
    Град
    in the middle of nowhere
    ne moga da q re6a

Голям фен
    Град
    Ееее, значи и за въжетата съм била горе долу близко.

За сливите 144 де? :P
    Ахаам, за сливките са точно 144. Дай нещо свежо.

В едно село нямало огледала и никой не знаел с какви очи е, но знаел другите с какви са понеже ги виждал. Никой не казвал на другия с какви очи е.
    Един ден Вожда на селото събрал всички селяни и им казал да се подредят в редица пред него по цвят на очите ( пример: първо светлооките после тъмнооките) и те се подредили.
    Как са успяли, като никой не е казвал или давал знак на другите каде да застанат и с какви очи са?

П.С. Сега ще ставам и утре ще ви кажа кой е познал.

В едно село нямало огледала и никой не знаел с какви очи е, но знаел другите с какви са понеже ги виждал. Никой не казвал на другия с какви очи е.
    Един ден Вожда на селото събрал всички селяни и им казал да се подредят в редица пред него по цвят на очите ( пример: първо светлооките после тъмнооките) и те се подредили.
    Как са успяли, като никой не е казвал или давал знак на другите каде да застанат и с какви очи са?

П.С. Сега ще ставам и утре ще ви кажа кой е познал
    Предпоожение №1:Ми...по косите.Те са си виждали косите и са се ориентирали-като си рус-при светлооките,като си с черна или кафява коса-при тънооките,знам ли....
    Предположение №2:Като си гледат децата.Или родителите
    Предположение №3:Говоря пълни глупости

Мне...не е така.

Някой да има други предложения или да казвам отговора?

Супер фен
    Град
    in the middle of nowhere
    кажи отговора

Голям фен
    Град
    Айде дай отговора, че какво ли не ми мина през ума и пак не се сещам.

Град
    Стара Загорка
    Отововор !!!

Искаме отговор...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си