- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
ми може би са се огледали в очите на другите или пак са се огледали в някакъв сън вода или и аз незнам точно какво кое е вярното все пак
Не.Първоначално написано от Love is Over
Ами заставали са двама един до друг и третия е виждал очите им. Ако са били двама тъмнооки или двама светлооки е заставал от ляво или от дясно (все тая). Така ако са били двама светлооки и третия е бил светлоок стават трима и следващия действа по същия начин, и следващия...докато не дойде някой тъмноок. Когато имали и един тъмноок (примерно от дясно) следващият заставал между него и светлоокия до него. Така правили и всички останали - заставали посредата на тъмноок и светлоок.И се подредили.
Малко неразбрано, но се надявам да сте схванали.
![]()
Сега аз ли да казвам пак задачка?Я, по-добре някой друг да каже, че аз не се сещам, а и няма да имам възможност да ви проверявам отговорите преди 2-3 часа утре. :P
Можете ли да покажете, че четири прибавено към шест дава единадесет?
в топла нощ през юли
ами май мога
значи попринцип 4+6=10 НО
ако почнем да броим от зад на пред 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, се получават 11 цифри6+4= и на 11
Love is not like anything.Especially a fucking knife!
не хах защото 4 + 6 = 10Първоначално написано от lalqla
naty, ами доколкото виждам ти си изобразила 10 цифри или не съм разбралa ккакво имаш предвид?
в топла нощ през юли
оф май сам се объркала..сорииПървоначално написано от lalqla
Love is not like anything.Especially a fucking knife!
помислете за римските цифри![]()
в топла нощ през юли
lalqla, много силен жокер...Почти не се замислих в отговора си.
![]()
Над червената линия е VI (шест), а под червената линия е IV (четири), но обърнато наопаки. По този начин двете римски цифри образуват XI (единадесет).
MuTaKa ами...иначе едва ли щеше някой да се сети
Браво![]()
Давай следващата
в топла нощ през юли
Надявам се да не ви затрудни.
Шофьор на такси, който очевидно бърза, тръгва по еднопосочна улица точно срещу знака за забрана.
До знака стои полицай, който го вижда ясно, но не го спира, а го оставя да си продължи. Явно законът не се нарушава, бдителният блюстител на реда ще спи спокойно своя сън. Защо шофьорът може да мине спокойно?
Това не е ли от тези спящите(легнали) полицаи, които се поставят преди пешеходна пътека?
в топла нощ през юли
Не.![]()
За такъв знак би трябвало да става дума...![]()
Не.Въпросът е не дали има в кой да се блъсне или няма. Въпросът е как е преминал при знак за забранено влизане, при това полицаят го е забелязал, но не го е спрял, защото законът не е нарушен. Как е станало така?
Не.
В условието пише, че знакът за забрана е задминат...
Това едва ли е най-подходящото място полицаят да си чака таксито.
Полицаят е бил внимателен, защото знаел, че го наблюдават от "Вътрешно разследване". Негов завистлив колега бил пуснал слух, че "нашият" полицай получил 2 банкноти по 10 лв. и една петолевка от водач на "Жигуле" със софийска регистрация.![]()
moje bi v taksito se e vozil nqkoi izvesten 4ovek kato boiko borisov,zashtoto ohranata mu i shofiora mu sa bili nqlude...i e trqbvalo da vzeme taksi!I policaq ne moje da spre na4alnika se....![]()
Това е малко вероятно, защото случката с таксиметровия шофьор съвпада с датата на получената информация за атентата срещу ген. Борисов.![]()
По това време Бойко Борисов сигурно се е бил покрил някъде...![]()
![]()