- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
Качват се в лодката първият и вторият и прекосяват реката (2 часа), вторият остава там, а първият се връща (1 час), качват се третият и четвъртият и прекосяват реката (10 часа), вторият се връща (2 часа), качват се първият и вторият и прекосяват реката (2 часа).И така се получава: 2+1+10+2+2=17 часа - даже по-бързо ще я прекосят?
![]()
Nishtoto i neshtoto vleznali v edna prazna staq.Nishtoto izleznalo prez vratata,a neshtoto prez prozoreca.Kakvo ostanalo v staqta?
HaPpiLy EvEr AfteR
Същото, каквото и преди Нищото и Нещото да влезнат в стаята.
в топла нощ през юли
В стаята останало "И"
или пък прозореца ..
Hungry bear doesn't play boogie boogie!
Да!Позна.Ти си сегаПървоначално написано от DYNACORD
![]()
HaPpiLy EvEr AfteR
хахах : )
За свършена работа трима селяни получили чувал зърно. За беда те нямали под ръка подходяща мярка и трябвало да го разделят на око. Най-старият - Иван, разсипал зърното на три купчини - според него по равно.
- Първата вземи ти, Петре, втората - за Николай, а третата - за мен.
- Не съм съгласен - възразил Николай, - моята купчина е най-малката.
Заспорили селяните. Пресипват зърното от едната купчина в другата, от нея в третата и изобщо не могат да стигнат до съгласие.
- Ако бяхме само ние с Петър - възкликнал Иван, - аз моментално бих го разделил. Ще изсипя зърното на две равни купчини и ще предложа на Петър да избере, която иска, а другата ще взема аз. И двамата ще бъдем доволни.
Замислили се селяните. Как да разделят зърното, че всички да бъдат доволни: всеки да е сигурен,че не е получил по-малко от една трета. Мислили те, мислили ... и измислили. Как става цялата работа ?
глеам че не ви е интересна тая
ето ви нова
Това число завършва на 2. Ако преместим тази негова последна цифра на първо място числото ще се удвои.
Намерете числото
Ако някой го интересува отговора на предишната да поства : )
1во да дадеш отговора защото лично на мен ми беше интересно но не можех да я реша и нямаше смисъл да флуудя![]()
2ро за тази задачка плс кажи какво ще правим с последната цифра остава ли и тя 2 идва ли ппървата цифра на нейното място или ко![]()
The Devil Is Back! Beware, Enemies Of The Hell...
Чао, Алекс!
мм ето на първата отговора :
Иван предложил на селяните да разделят зърното така:
-Разсипвам като се старая да бъде по равно зърното на три купчини и се отдалечавам. Все едно ми е коя купчина ще взема. След това нека Петър посочи най-малката купчина зърно според неговата преценка. Ако Николай също смята че зърното е по-малко от една трета , дайте я на мен, а останалото зърно разделете помежду си по същия начин. Ако обаче Николай счита че в тази купчина има не по-малко от една трета нека я вземе за себе си. Тогава Петър ще вземе най голямата (според него) купчина ,а последната ще взема аз.
Селяните послушали Иван разделили зърното и си тръгнали доволни.
а за втората единствения жокер който давам е че числото ни трябва да започва с 1
нешо тия май не са ви интересни : )
ае някой друг да пусне някоя задача
Ми тая е шибана,но:Един човек имал 100 овце.Всички без 5 умряли.С колко овце останал човека?
не...как стигна до това сложно математическо решение?![]()
Правилно,you are the next one![]()
Ако никой няма намерение да пуска нова задачка, ето една от мене:
Имате дванадесет топчета. Едно от тях е с различно тегло. Предложете начин за решаване на задачата с три тегления, като също трябва да разберете и фалшивото топче дали е по-леко или по-тежко от останалите.
Ако някой пусне по-интересна, ще дам отговора на тази. И още нещо - по-рано в тази тема имаше подобна задачка, обаче тази се решава с друг подход, защото тук се изисква да се открие какво е различното топче - по-тежко или по-леко. Малка подсказка - ако се разровите ама мноого хубавичко из интернет, може би ще намерите отговора някъде там![]()
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.