- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- нормализиране на цикъла!?
има ли някакво лекарство за нормализиране на тоя злодей цикъла?!?! щото нещо полудя и си идва когат си иска, всмисъл или твърде много закъснява или идва през 15 дни... кажете нещо, че вече не знам къде може да ме изненада тоя порклетник мръсен гаден противен..........![]()
registraciata mi na bif6a i nastoq6ta chupacabra e zapazena. c`est moi, obi4am fi pilenca /q elati pilenca pri batkoooooo haha/
Pyrvo,preporychvam ti da posetish ginekolog...vsyshtnost,ot kolko vreme ti idva?
Po princip za sluchai kato tozi,koito sa mnogo chesto sreshtani,se preporychvat hormonalni lekarstva-Dufaston,Orgametril,nai chesto obache protivozachatychni ot tipa Triregol naprimer. Sama v nikakyv sluchai ne biva da si samopredpisvash neshto ot izbroenite lekarstva. Ginekolog naj-dobre shte preceni koe e podhodqshto za teb,zashtoto specialno protivozachatychnite sa razlichni i za vsqka jena ima individualen variant. Ne e nujno da te preglejdat,no e jelatelno![]()
о0о0о0о0о0о, не ща гинеколог...
registraciata mi na bif6a i nastoq6ta chupacabra e zapazena. c`est moi, obi4am fi pilenca /q elati pilenca pri batkoooooo haha/
Riskuvash da si navlechesh nepriqtnosti ako reshish sama da si predpishesh lechenie. Ti reshavash
Momicheta...ne razbiram tozi strah i uvas ot ginekolozite...za w byde]e towa e mnogo vajno- da si izgradite kato nawik redowno poseshtenie pri ginekolog wednyv na 6 meseca. Towa e naj-vajnoto moje bi za edna jena...ima pregledi i izsledwaniq,koito sa adski vajni i trqbwa da se izvyrshvat redovno-citonamazka,ehograf,pregled na gyrdite,mikrobiologiq...i nito boli,nito nishto,zatova otsega si syzdaite polojitelna naglasa kym tova,nqma nishto strashno!
ohh gorkata...SixSense ako ti kaja che na mene ne mi e spiralo ot 2 nedeli i pochvam veche i treta .. i az ne znam sha se ubarkam veche!idva mi prez 2 nedeli i me darji po 1 mesec.az shte hodq na genekolkog mene ne mi puka iskam da mi se opravi tva neshtu shtoto .. izkupih magazinite s prevrazki vechena tebe pak kakvo ti puka tva e normalno i choveshko da imash nakav problem nito shte poznava nito nishto..otidi!
доколкото знам за тфа не се правят прегледи, но самата идея да говоря подробно за толкова лични неща ме отвращаваАаАаАаАа
pregled e nujen ako lekarqt preceni che ima nujda. vse pak trqbva da se proveri dali vsichki organi sa si na mqstoto,dali matkata e dobre,dali qichnicite sa s normalni razmeri ili sa vyzpaleni...pak kazvam,che ne boli-ako si devstvena,pregledyt e po princip s ehograf. taka che i v dvata sluchaq nqma nishto strashno i bolezneno,prosto nameri vnimatelen lekar. I ne vijdam kakvo te otvrashtava...
най-тъпото е че нямам личен гинеколог, а идеята да ходя при някъф непознат не ме радва особено..
kakvo imash predvid pod "lichen" ?
Да има такива медикаментни,но ти препоръчвам първо да отидеш на гинеколог ,да му обясниш всичко и той сигурно ще ти изпише нещо.
Мога да покоря всички върхове,защото притежавам необходимите качества.
че не познавам такъв, никога не съм ходила.. и сега ако отида ще трябва да е при непознат..Първоначално написано от adult
Ами то никой няма личен гинеколог.Подобре на лекар отиди,защото ако не се оправят нещата,може да се развие киста и да претърпиш операция.Ако това ти изглежда по-добре от един нищо и никакав преглед ок оснани в това положение.Тези неща ти ги казвам от личен опит.Аз самата ходих 3-4 пъти и няма нищо страшно.Но задълцително сподели с майка ти !!!
Мога да покоря всички върхове,защото притежавам необходимите качества.
ами на мен ми дойде сравнително скоро, преди около годинаПървоначално написано от Чума._на_токчета
знам че е нормално да не е редовен цикъла, но тфа ме дразни.. кфа киста, кфи 5 леа
![]()
![]()
Ako imash finansovata vyzmojnost,idi na chasten. Ako ne,spodeli s maika ti ili pyk prosto idi do lichnata lekarka i iskai edno napravlenie za ginekolog,kakto i da ti preporycha nqkoi za tvoq problem.Neshtata ne sa seriozni,zatova e hubavo oshte sega navreme da se hvanat.
да вярно на частен май е по-добре.. имам възможност.. но колко горе-долу ще ми излезе прегледа и т.н. ?
препоръчайте някой кадърен лекар
Shte ti pisha na lichni
zna4i az sam hodila ne edin pat zaradi toq problem,taka 4e nqma za kakvo da sse trevoji6.Ako tova stava prez parvite 5 godini e normalno,za6toto prez tova vreme se normalizira.V momenta sam s sa6tiq problem-prez 15 dni.No ve4e ot tolkova hodene mi pisna,preglejdali sa me i nqma ni6to.Za protiza4ata4nite sam silno protiv!!!ednno,4e diga6 qko kilogrami,drugo 4e zapo4va okosmqvane navsqkade,treto 4e v taq priroda kato tragne6 da opravq6 ne6to,drugo 6te se razvali-a te kato sa hormunalni 100% 6te napravi6 dr gaf. Taka 4e spoko prez 5-te god e normalno !!!![]()
е все пак мисля да отида на лекар, ей така, само за всеки случай.. знам че е нормално първите няколко години.. но е доста дразнещо и досадно..
а относно килограмите - аз съм 46 и малко ако ги кача, няма да ми дойдат зле .. поне за цици де![]()
Opitai s Vitamin C..az sym imala takivaa problemi..i med.sestra me posuvetva s Vitamin C![]()
витамин це-то не вреди .. но то не е ли за спиране? на мен не ми трябва да спре, а да се нормализира, не да си идва когато му щукне..
през учебната година смахнатия ни даскал по физическо ни каза при нередовен цикъл за някфи билкови таблекти на некфо смахнато стар4е д-р тошков, някой знае ли за кфо става въпрос?
Ne e normalno 5 godini cikylyt da ne se normalizira,maksimumyt e 2-ako i sled tova prodyljava jelatelno e da se konsultirash s lekar.Първоначално написано от Анонимко
Shto se otnasq do hapchetata-tova ne sa veche onezi stari i neizchisteni hormonalni bokluci,koito predi godini imashe na pazara.Zatova podchertah,che ima mnogo i razlichni vidove protivoz.,toest zavisi s kakva cel gi predpisvat.Obiknovenno nai prechisteni sa imenno tezi za regulirane na cikyla,po agresivni sa tezi c cel predpazvane-naprimer Janin,Marvelon i dr. Novi sa Logest-no sa skypi, Triregol,i oshte mnogo mnogo drugi...taka che nqma nishto losho v tezi hapcheta,prosto trqbva da sa prednaznacheni specialno za teb.
Dokato pisah i ste pusnali edin kup neshta![]()
Vitamin C pochti nikakvo vliqnie ne okazva v podoben sluchai. A tabletkite na Toshkov-nqma da pomognat koi znae kolko,no ne prechi da gi piesh-ako ne pomohne,nqma i da navrediNo trqbva postoqnstvo pone 2 meseca. Taka e s bilkite. Bql ravnec naprimer mnogo pomaga pri bqlo techenie,no ako ne go piesh postoqnno efekta e nulev.