Има няколко вариант да си взема майкати детето.Принципно в съдът МАЙАКТА е с предимство и предимно тя получава правата над детето.Лошото е че брат ти мисля че няма рпаво да избор но не съм мнгоо сигурен допитяйте се до адвокат.Мисля че със съгласие и под опеката на асоциацията за закрила на детето му се дава право пред съдът да избере при кой родител желае да бъде.
Ефект ще има и твоето мнение.Ако застанеш пред съдът и каже какво мислиш и защо според тебе баща ти не е подходящ родител за братчето ти.
Еима още един вариант но той е много груб но повярвай ми ще подейства та може и присъда да му лепнат.Ти или майакти а най-добре брат ти(извинявам се за думтие) принудете бащати да ви удари или набие.После си вадиш медицинско и пред съдът излиза,че той е неуровновесен и неможе да гледа едно малко дете.Но това наистина е гадничко.Другото което е можете да представите доказателства за негово напиване примерно.Абе ти си познаваш мабщат ати си му поснаваш харектера и знаеш с какво можеш да го преебеш но в повечето дела едното дете остава при единият другото при другият.Ти си почи пълнолетна затова препдоалгам на тебе ще ти се даде право на зибор.Но за брат ти не съм мнгоо сигурен.Но бъди спокойна педимно заседателите са нормални хора и ако майкати или ти разкажете какъв ад е у вас и какво ви причинява баща ви и тормозът под който ви подлага препдоалгам няма да има спор на кой да се даде детето...
Извинявай но незнам мнгоо неща и немога да ти кажа точно конкретни клаузи и други съвети.Само това горе доло в общи линии мога да те посъветвам.Ще се допитам до колегите и до някои мй познати адвокати занимаващи се с подобен тип дела да ми кажат какво може да се направи в такъв случай.За сега само това мога да ти кажа ако имаш желание можеш да ми кажеш повече неща за семейството.Кой какво работи и горе доло колко получават,защото и това е важно.Детето се дава на този който може да го издържи и да го отгледа.