Здравейте! На 16 години съм и имам един лек проблем. Тъй като не съм сигурен в себе си да бъда във връзка с момиче, поради факта, че съм зависим финансово от родителите си и няма да мога да си позволя някои неща, като това да я заведа на ресторант, да и подарявам подаръци и тн. Може би съм прекалено срамежлив. Не искам да съм такъв човек. Усещам, че нямам чувства и има мъгла дълбоко в мен. Отнасям се песимистично, когато чуя някой приятел да ми говори какво ще е хубаво аз да си намеря приятелка. С времето по някакъв начин успях да го приема това, че няма да имам приятелка, но всъщност виждам, че това е нещо хубаво, и не всичко е заради секса, а отношението, любовта.. Бих казал, че искам сериозна връзка с момиче, което наистина ще ме харесва заради това какъв съм. Така да е до теб, да те обича, подкрепя, помага и те приеме независимо какъв си. Като цяло гледам външност, както и душата, отношението и. Какъв съвет бихте ми дали?
Първо - грешен раздел, ама хубавото е, че няма модератори, така че няма проблем.
На 16 почти всеки, който има родители и ходи на училище е зависим от родителите си. Срамно е ако си на 26 и това все още е така, сега си си ок.
На 16 никой не очаква от теб да водиш момичета по РЕСТОРАНТИ. Всъщност, и на 26 в България сравнително рядко ще намериш момиче, което е подходящо за ресторант, а на 16 си е направо смешно. На тези години можеш на кафе да я изведеш, ако е студено или навън, ако е хубаво времето. Освен това, изначално не си длъжен да купуваш каквото и да било, освен ако не търсиш един конкретен тип момичета. Толкова, когато има повод ще измислиш какво да вземеш с парите, които имаш, ама да й подаряваш букети от по 100 рози, щото ти се е усмихнала не е нужно.
С какво време? Ти преди 2 години си разбрал какво изобщо значи да имаш приятелка, пък вече "с времето" си успял да го приемеш. Споко, тепърва ще имаш време и опит, за да разбереш, че няма такъв филм да те обичат, подкрепят и приемат, какъвто си.Какъвто и да си, все ще се намери нещо, което да се иска да промениш и все ще има N на брой компромиси, които ще трябва да правиш.
Че си срамежлив е проблем и то не само с момичетата, но и това ще отмине. В някакъв момент ще изгубиш някоя по-сериозна възможност, независимо дали за момиче, за работа или за нещо друго в живота, защото си срамежлив и ще се пречупиш.
Живей си живота и не се забивай в глупости! Така или иначе човек и добре да живее се жени.. Неизбежно е. Трябва да си или обратен, или нещо куц, кьорав, сакат, за да останеш завинаги сам. Има и друго - колкото повече си се вглъбил да търсиш нещо, толкова по-трудно го намираш. Сигурно ти звучи клише, ама си има логично обяснение, с което не ми се занимава в момента, та - вЕрвай ми.
Какви срещи с жени на ресторанти и кино бълнувате, когато сме в извънредно положение от няколко месеца? Фейк тема. То вярно, че си нямате друга работа и може да пишете теми, за зрителски интерес, но поне ги събразявайте с обстоятелствата. А и за стил на писане пък да не говорим. Кога последно сте виждали 16 годишен да си “излива душата” по “този” начин, че отгоре на всичко и внимателно спазвайки препинателните знаци и разстоянията чежду символите...
Никъде не е написал, че точно сега иска да излиза по ресторанти, а и какъв би бил смисъла от точно такава фейк тема? Май си от тея, дето се пазят от 5G-то, а? Конспирация навсякъде, даже никой на света да няма изгода от подобно нещо.![]()
За разлика от теб, аз не пиша автосигнално, а взимам предвид всички обстоятелства. Форумът отдавна прелива с фалшиви теми и изтъквам очевидното, което не е наред и с тази. И в действителност, фейк или не, ти даваш безполезни съвети, при това и потенциално опасни с оглед на обявеното извънредно положение в страната. Докато стане изобщо време авторът да излезе навън и да ходи по срещи отдавна ще е забравил за тази тема и вероятно до тогава ще е имал време да изчете много по-полезни от “уникалните” ти съвети.
Пхахахахах, ти трябва да си следващият Грозен (и тъп)? Къде видя да му казвам СЕГА да излиза където и да било?![]()
Вместо да седнеш и да си учиш там косинусовата теорема, ти се занимаваш с глупости. От друга страна пък, има хора, които не стават за друго освен за разплод, така че определи сам към коя категория спадаш и действай.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Сериозно? Виж си мнението отново и ми кажи пак колко гениален се чувстваш за това, че казваш на хората очевидни неща като “ако е студено я заведи на кафе, а ако е хубаво времето излезете навън”. Ама ноу шит, Шерлоук! Така ли трябва да направи? И му е в кърпа въразана всяка, ако те послуша? Вероятно така и трябва, все пак малко хора са логични като теб днешно време. Сигурно на авторът грешката му е именно в това, че не различава много добре за какво е подходящото времето и например, ако не беше дошъл да му го напишеш, би я завел на кафе, ако е топло или на разходка, ако вали. Ей сега след гениалните ти съвети авторът ще бодва наред. И сега можеш да се почувстваш като спасител на една клета душа от заблудата и дали в дъждовно време се правят разходки или се ходин на кафе.
П.п. Понеже спомена и друг потребител, тогава и аз ще добавя нещо за него. Грозният е много по-умен от теб!
Бях забравил защо бях спрял да пиша тук. Вярно, че всяка тема беше от "трол", а големите ловци на тролове не допринасят с нищичко на никого.Лекенца.
Първо, не ми прехвърляй тежката вина за този голям грях, че си спрял да пишеш тук. Никой не ти обръща специално внимание, вкючително и аз. Просто ти казах грешките в мнението и предупредих, че усилията ти да пишеш в тема, която отдавна е изоставена от своя създател и потенциален фейк са безмислени. Ти пък ми се нахвърли настървен от още първия път и го удари на някаква нескопосана чест мислейки си, че някой подценява капацитета ти да се изкажеш като експерт по темите “как да разберем, че навън вали” и “ако вали да я заведем на кафе”. И сега като старши експерт във форума, който винаги е дарявал хората с тези според него безценни съвети се засегна, защото се намери някой, който да се опита да те накара да се осъзнаеш какви глупости си писал тук (а може би и през годините). Съчиненията с разсъждения явно не са ти били силната част в училище. Радвай се, че получаваш съвети от мен безплатно!
Когато админите пуснат някаква тема за да се раздвижи форума и всъщност има резултат...
Old, but gold![]()
Всъщност щеше да е много по-ефикасно, ако тези мистериозни персони участваха в дискусиите сред участниците тук и ги стимулираха по някакъв начин вместо да активират фейкове. От както съм тук все чакам ли чакам някой да слезе сред “простолюдието” и да почне да общува активно с нас. Но досега темпото показва, че го правят в темите единствено по много големи изключения и не са заинтересувани или промените във форума и сайта просто не зависят от тях (като и двата случая са еднакво лоши). Предложения за промени в устройството на форума или сайта не липсват (като даване на възможност и на обикновените активни потребители да станат модератори или да пишат статии тук). Но явно за инвеститорите “форумният живот” не е от голямо значение и чакат или да продадат сайта или моделът им да си измерват потребителския интерес е като гледат само на общата база от броя дневни посещения (които се генерират основни от “клик бейт” новини от другите им сайтове) без да им пука дали и с каква част допринася за този брой и тази част от сайта (форума), което е голяма грешка, защото потенциалът на сайта е именно тук сред нас, а не на заглавната страница или сред “новините” за Кендъл Джендър и Емили Ратайковски и “ултра-шик едва забележимите им бански костюми”. Статиите са без никакви коментари, което е достатъчно показателно, че никой не се интересува от тях докато междувременно една тема във форума пък може да генерира хиляди преглеждания дори чрез refresh-ването на страницата при писане на всяко мнение, което гарантира, че един потребител, ако не само чете, но и остави коментар ще е refresh-нал поне няколко пъти страницата докато си го публикува, а и като общо време ще е престоял много повече време в сайта, което го прави много по-ценен като потребител от колкото озни, който влиза да дочете някаква статия от днес.бг, която продължава с “кликни тук, за да прочетеш цялата статия в тийнпроблем”. И веднага щом дочете последните 3 реда или види снимката от инстаграм, която са постнали кликва хикса... Не знам дали ги отчитат тези неща... Бих пуснал отделна тема с предложения и препоръки, но не знам дали някой ще го оцени и дали ще има смисъл...
Няма смисъл да се хабиш. В техен интерес е да има по-малко дискусии, тъй като ще имат по-малко работа. Цензурират масово, трият всички наченки на интересни теми, заключват прекалено активните теми без да дават причина, толерират лични нападки между потребителите. По този начин гонят и малкото останали активни потребители. Може би идеята им е форумът да остане като някакъв архив на старите теми. Преценили са, че тийнейджърите винаги ще търсят едни и същи простотии в гугъл и ще попадат на този форум и това им стига, за да си издържат сайта. Не им се занимава активно с това място, затова в техен интерес е да няма активна потребителска маса.
TrollFactory, или по-точно "старши експертът", вместо да се хабиш да пишеш толкова в тази тема и да се заяждаш с другите, които изказват мнение за проблема на автора, вземи и напиши твоя експертен съвет и помогни...
Първо, никъде не пише, че съм длъжен да помагам със съвет на фейк автори какъвто е според моите предположения авторът на настоящата тема. Второ, ти също си фейк, защото си само с 9 мнения и се появяваш се "ей така" (от нищото), незнайно защо не, за да дадеш мнение или съвет (основната ти критика към мен), а за да адвокатстваш на другите. Това е то да се заяждаш, а не моите анализи. Да беше "помогнал" ти! Хайде да те видим ти какво ще посъветваш "автора", ако той/тя не е фейк! Свободен си да използваш "трибуната".
Някой явно се засегна...не се пали толкова. Това, че съм се регистрирал скоро и, че имам толкова малко мнения, не ме прави фейк и не те засяга! Ако нямаш нещо, което да му дадеш като съвет, просто спри с твоите "анализи" за хората. Щом момчето пише, значи му трябва помощ.Относно автора, бих ти казал да поизчакаш малко, защото си още на 16 и е наистина трудно да имаш такива сериозно отношения, за които ти говориш, въпреки че са хубави. Аз също съм доста срамежлив, което не е чак толкова голям проблем, стига да не изглеждаш глупаво. Има момичета, които си падат по по-срамежливите и не толкова отворени момчета. Така че спокойно, всяко нещо с времето си, твоето момиче ще дойде.
Не съм толкова лесно обидчив, че чак “да се паля”. Също така анализите ми са винаги на място и винаги в отговор на нещо, което се свежда до темата, конкретно мнение или персоната на неговия автор. Не си съчинявам без причина. В това число имам право да предположа нещо, било то и да “докажа”, че авторът на темата, самата тя или и двете са фейк. За мен са, защото “авторът” не се върна, с сега странно защо се появяваш ти, за да му окажеш горещата си подкрепа, да спориш с мен, а и не на последно място да кажеш, че дори имаш същия проблем...
Но все пак щом искате и моето мнение от гледна точка на “старши експерт” по този хипотетичен казус, ето го: Жените избират едва 20% от мъжете, а мъжете са склонни да преспят с 80% от всички жени. Т.е. много повече мъже се конкурират за избора на жените (да са в тези 20%). Както виждаш, в природата има много повече семенна течност за хабене от колкото жени, в които да я сложиш. Ако не си атрактивен с външност или не я компенсираш поне с пари, то шансовете и драстично намаляват. Социалните структури си имат йерархия и често, за да стоят “най-горе”, онези които се задържат там трябва да бъдат гадняри. От там идва и схващането, че жените си падат по типа на “лошото момче”. Но за един ден няма как да “натрупаш точките” необходими, за да се качиш по-горе. Природата ги разпределя до голяма степен още в началото на живота на човек. В този смисъл, колкото и литература да изчетеш по въпроса, винаги ще продължаваш да си си сам, недраг, немил и неразбран, защото си мислиш, че има какво да направиш стига да следваш някакви “правила”. Не, по-скоро, ако не си харесван, има обективни причини да си извън 20-те %, за които говорих по-горе. Трябва да работиш упорито, за да се изкачиш по йерархичната стълбичка до тях като се научиш да правиш повече пари и може би като си стегнеш тялото с фитнес. Ако осъзнаваш, че имаш и друг дефект, него също трябва да се опиташ да го поправиш (с операция или по друг начин). Това е, което мога да те посъветвам. Доволен ли си от разкритията и анализите, които ти направих току-що?
Това би означавало, че стари моми не би трябвало да съществуват. Но имам други наблюдения, особено върху туристическия бранш, където по-голямата част от туристите са жени и мога да кажа, че доста от тях са със статут необвързани.
А какво ще кажеш за комбинацията ниска, дебела, грозна жена с беден, нисък и неатлетичен мъж. Възможна ли е?
Разбира се, че може да има такава комбинация. Но тогава партньорите просто не се привличат чисто физически и явно са намерил изход от правилото правейки компромис с това, което харесват може би като си затварят очите докато правят "любов". Чувството за самота е по-силно и в крайна сметка пораженчески приемат, че или ще си загинат сами с много котки, или ще намерят някой кой да е сакат, кьорав, кривозъб и прочее е до себе си и с него ще създадат следващото поколение бета мъже или жени обречени да са като тях самите заради предадените от родителите им "грозни" гени . И такъв е кръговратът на живота от както свят светува. По същия начин продължават да се предават и "егоистичните гени" на онези, които имат строги критерии за красота и няма "да ти дадат шанс" независимо от това колко се стараеш да компенсираш липсите си с поезия или интелект...
А не си ли помисли защо тая тема се пуска ТОЧНО СЕГА, при положение че авторът сигурно не е виждал момиче на живо от 2 месеца!
Ако наистина мислят така, значи са много глупави! Явно не се сещат, че работник който няма работа, в един момент работодателят му ще спре да има нужда от него!
Не мисля че днешните тийнове горят от желание да се ровят теми по-стари от самите тях и форум отдавна потънал в забрава...ако изобщо го намерят!
Добре бе мацки-модераторКИ - защо не написахте това с истинските си профили?!
Не виждаш ли че това са модераторКИте и ги е срам да попитат същото с истинските си профили?!
Типично по тийнейджърски - "за един приятел питам"!
Добре, дошъл тогава!
Я ни кажи сега какво те доведе във форума и как реши да се регистрираш в него?
Аз например съм напълно съгласен с казаното дотук от TrollFactory! Коментарите му са напълно адекватни и на място!
В момента не пишеш нито като тийн, нито като мъж, само да ти кажа!
Това което си написалА, просто няма как да бъде казано от мъж!
Още повече - този "новият" сам си дава отговор на поставения от него проблем!
ВЕЛИКО!
Много добре казано, поздравления!
Това са богати баби пенсионерки дошли по дивата и бедна България за здрав платен секс!
![]()
Да, една голяма част от причината тези хора да се бъгнат е ако са имали дебилни родители, особено опасно е явлението "дебилна майка", при наличието на която, дори смея да твърдя, че в този случай от гледна точка на психологическо развитие на детето (а не от към чисто материалната му осигуреност), детето по-добре да е без майка.
Разбира се мисля, че нещата не са съвсем предопределени от родителите, и този вече пораснал човек има шанс да се съвземе от смачканата си психика, но това ще му струва големи страдания и усилия (+ Божията помощ).
Първо, никой не очаква да я водиш на ресторант или да ѝ подаряваш подаръци, дори е глупаво да го правиш, ако не си финансово независим.
Второ, дори и да беше финансово независим на 16, вероятността да намериш финансово независимо момиче на тези години е изключително малка.
Трето, връзките са хабене на време и емоция, ако не планираш да сключиш брак с въпросния човек, което на тази възраст ми се струва нередно, така че гледай си уроците и не се занимавай с глупости. Момичетата няма да избягат.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Връзките са за удоволствие, а не само за ултимативната цел "създаване на челяд". Едва ли 16 годишен човек планира да се ожени, освен ако не е бунтар (защото какъв по-голям бунт има от това в съвременното западно общество да се ожениш преди 18?).
Другото, с което не съм съгласен в мнението ти е, че момичетата нямали да му избягат. Ще му избягат и още как! Колкото "по-къснозреещо" едно момче, толкова по-вероятно е да си задълбочи компексите и да стане някой социопат... Та голяма файда, че си "учи уроците" и покрай това младостта му си отива за 0 време докато накрая поради липса на елементарен опит не го завърти някоя златотърсачка (и го закопае)... Животът трябва да се живее навреме!