Добър вечер,

Гледам си раздела, чета проблемите на днешния тийнейджър и се учудвам. Всички проблеми ли Ви се ограничават до следните примери?:
"Сложиха ми вечерен час в 22 часа"
"Карат ме да чистя"
"Мама ми се кара, че съм се видяла с онова момче"
"Мама не разбира какво искам и от какво имам нужда"

Замислете се, това са най-нищожните 'проблеми', които могат да Ви се сполетят, а целия раздел е пълен само с тях. Вие седите и се вайкате за глупости, а някои деца /мои приятели/ нямат жилище. Нямат баща и майка, нямат роднини. Живеят по социални домове, работят на няколко места и едвам изкарват прехраната си.
Защо не видях една такава тема тук?

Трябва да оценявате това, което имате. Защо не разбирате, че то е изключително ценно? Дано не Ви се наложи да го изгубите, за да го оцените. Защото чак тогава ще го направите, но ще бъде късно. Имате майка и баща, имате приятели, които държат на Вас. Това го притежават малко хора, за съжаление.
Замислете се малко от какво се жалвате, съпоставете се с горния пример и разберете, че това са ненужни глезотии.

Към под 17 годишните:
Правете това, което Ви съветват родителите. Не им противоречете. Всички сме минали през периода на 'бунтарство' и 'да сме на въпреки на родителското тяло'. От това няма смисъл. Ако не те, кой ще иска всичко най-хубаво за Вас? Въпреки огромните грижи, които полагат те за Вас, не спрях да чета съвети от рода "Не и обръщай внимание на майка ти. Прави квот си знаеш" Докато има такова мислене, няма просперитет. Който не уважава майка си и баща си, няма да бъде уважаван.

И за Бога, спрете да се оплаквате от глупости, ами се вземете малко в ръце. Защото на повечето от Вас тепърва им предстои да Ви блъска живота по всякакъв начин и време за оплаквания няма. Няма място за глезотии, ако искате да оцелеете в живота -> този океан от пробеми, но не като Вашите за съжаление.

С уважение,
.: machoka :.