- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- kakvo mislite za bezdomnite ku4eta?!?
miloto_girl-4e,
ще започна с това, че си напълно права. Винаги съм те подкрепяла на тая тема и винаги ще го правя"Човекът е най-умното същество на земята!"
напълно правилно
Но това означава ли, че само то има чувства
![]()
Интересен въпрос е "Защо трябва да защитавам един човек повече, отколкото защитавам едно животно?". Нали човекът е уменТогава да се грижи сам за себе си
Аз бих нахранила по-скоро едно животинче, отколкото един човек
Защо ли
Защото са беззащитни затова
Но нека обясня всичко от-до, за да не почнете да ме нападате, че мразя човека
![]()
Нека проследим историята на едно куче. То се раждамалко, сладко, пухкавко и красивичко. Минава едно момченце (около 6 години) и започва да го гали и да го гушка. Във вкъщи мама се очарова от малкото същество и позволява да го задържат, най-малкото, за да угоди на лигавото зверче (детето си). И така минават месеците, даже годините. Кучето порасва, губи своята привлекателност, но не там е проблема. Семейството вече не симпатизира на кучето - то е станало голямо, а с това са станали по-големи храненията, разходките, а и чара му. Детето вече не го харесва. Даже го мрази. Подритва го, докато минава в коридора. Майката е изнервена. Не стига, че лигавото хлапе е недоволно и ядосано, но и навсякъде косми и кучешка храна. И така се стига до деня, в който кучето бива закарано на една близка поляна (горе-долу 1 километър) и е останало там. Кучето тръгва след колата. Тича с всички сили, за да стигне до стопаните си, от които зависи и към които е привързано. Но изостава. Постепенно тръгва към дома си, не осъзнавайки, че такъв за него просто не съществува. Прекарва няколко дена в лутане - без да яде и без да чувства глад, поради мислене единствено и само за пътя към "дома". След 3 дена усеща чувство за глад. Преследва всичко, което се мърда, но не олавя нищо. Все пак никога не му се е налагало, а и то е просто домашен любимец. "ДОМАШЕН"
да, но "ЛЮБИМЕЦ"
твърдо не! На следващия ден една бабичка му хвърля няколко кокала през балкона и то ги изяжда. Така продължава да поддържа живота едва-едва около година. През това време хваща краста, отслабва и даже се чифтосва. До деня, в който едно момче го уцелва в корема с голям камък. Кучето скита пребито 2-3 дена. Ръмжи и хапе наред. Не може да яде. Постепенно една жена го вкарва в кучкарника и там го убиват. А момчето, уцелило го с камък остава същото момче, което го зима в тях и същото което го изгонва...
Няма какво повече да кажа по въпроса. Смятам, че съм отговорила на всички бъдещи критики. Защото наистина имаше такава тема. Само аз, miloto_girl-4e и още няколко хора защитавахме животните. Няма да забравя тази тема, защото благодарение на нея, с miloto_girl-4e сме в добри отношения и до днес...
The Devil Is Back! Beware, Enemies Of The Hell...
Чао, Алекс!