.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3
    Супер фен Аватара на ycMuBkaTa
    Град
    Beyond the door, there`s peace, I`m sure,and I know there`ll be no more...tears in heaven

Относно кистите на яйчниците

Искам да попитам дали някой може да ми даде информация за това и най-вече какви са признаците, че се е получила киста? Какви могат да са последствията? Дали ако се хване навреме е по-добре?

Съжалявам, ако има такава тема, но доста поогледах и не намерих нищичко.
    ...На колене той моли я,
    не зная как да ти го обясня.
    Става дума,че не искам нищо повече от това
    да остарея заедно със теб,
    да ме направиш по-добър човек!
    Тръгваме боси,пътят не е лек,
    но сега ще бъдеш мое слънце,
    аз пък-слънчоглед!

Град
    Stara Zagora

Re: Относно кистите на яйчниците

Цитирай Първоначално написано от ycMuBkaTa
    Искам да попитам дали някой може да ми даде информация за това и най-вече какви са признаците, че се е получила киста? Какви могат да са последствията? Дали ако се хване навреме е по-добре?

Съжалявам, ако има такава тема, но доста поогледах и не намерих нищичко.
    Тука има такива теми вече и в едната бях писала,но за да не търсиш ще го напиша накратко пак...Кистата на яйчника представляма образование с различна структура от основната структурата на самия яйчник,тя праменя хормоналната функция на яйчника,оказва влияние въру менструацията.Има различни видове кисти,една от най-често срещаните е шоколадовата киста,тази киста по време на овулацията се увеличава,а при настъпване на менструалния цикъл течението е много силно и обилно.Освен ,че оказва влияние на хормоналния баланс,ако жена с кистозни яйчници е във възраст в която все още може да забременява,то има вероятност да не успее да забременее.Някои кисти се лекуват с операция,а други с хормонални лекарства.Разбира се,че има значение ,кога си я открила и кога си почнала да я лекуваш,колкото по-рано ,толкова по-добре!

Повече от фен
    Общо взето може и да няма признаци за това..
    Цикълът се нарушава, има големи закъснения, има и болки в яйчниците, но по-специфични, важно е и кафеникавото течение което се появява по никое време на цикъла...лесно се лекува, но трябва да се хване на време.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си