Дебели или хилави момчета, момичета с не достатъчно големи гърди, хора със странен стил, непукисти, грозновати, или със странни интереси затворени личности или просто прекалено интелектуални такива (аз май съм в тази категория)... те всички са някак по различни. Да точно това са тези които не се харесват на голямото общество, дори да сте най-толерантните хора на земята си признайте че и вие не ги харесвате или айде ако не ги мразите са ви безразлични. Не си ли личат щом ги видите? И дори помежду си се различават... това са хилядите малки отхвърлени общества от "стадото ни". И въпреки че са толкова различни и един, други му и от голямото общество, те имат и нещо общо, може би това което ги обединява в една цяла маса, макар и те сами да не го разбират, поне не официално. Те не могат да обичат!
Да правилно, те не могат да обичат! Не, не защото са тъпи, студени или бездушни, или защото не изпитват любов, а защото на тях не им е разрешено, поне докато са такива каквито са. Каквато е истинската им същност и най-вече ако не искат да я променят.
Те могат да обичат само дълбоко, дълбоко вътре в себе си, в мислите си, в сънищата, в изкуството, където и да е само не в реалният свят защото там ще бъдат смачкани. Те могат да съхранят това, което таят или имат в душите си само много, много дълбоко, защото всеки от тях който направи грешката да освободи тази сила, задължително ще мине бясната месомелачка на "стадото". Какво да направя че съм такъв? Че съм бил винаги такъв, че предпочитам да гледам от сенките, защото знам че съм от онези, жигосаните, със звънците, прокажените, които всички могат да чуят или забележат от далеко за да избягат черната смърт на време.
Да се взираш от сенките боли повече от колкото ужасът сам да усещаш че не усещаш нищо или пък че не можеш да освободиш "нещото", но е безопасно.
Вие прокажените, мои братя, стойте в сенките както правя аз отново, защото извън тях невидимата закрилата я няма, боли повече от колкото изглежда.
Всички останали, не очаквам да ме разберете, не знам дори защо пиша това мисля, че може би ще ми олекне. Да го прочете целият свят ако ще!