- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Meчтая за Америка
Здравейте! От около от 2 години аз започнах да мечтая за страната на неограничените възможности. Когато порасна и навърша 18 години, желанието ми е да замина за САЩ и там да продължа живота си. Пускам тази тема, надявайки се, че ще ми обясните дали живота там действително е толкова лесен, колкото го описват в интернет. Искам да разбера дали имам възможност за реализация там. От това, което съм чел за САЩ, съм останал с впечатлението, че там живота е много по-добър спрямо този тук, в България. Очаквам отговорите ви! Благодаря предварително!
Не всичко, което пишат хората в Интернет е истина. Много хора, които са в чужбина пишат в нета само да се хвалят, а дали е истина, те си знаят. По принцип ако са много щастливи и всичко им е наред, ще тръгнат ли да пишат по форуми? И още повече да натъртват колко им е добре?Други пък все се оплакват и за всичко са им виновни чужденците. И тук да бяха пак щяха да се оплакват. Все бистрят политиката, а нищо не правят за себе си. Общо взето, където и да идеш да живееш в чужбина е индивидуално, там можеш да срещнеш много добри приятели и да се влюбиш, да имаш убава работа, но може да ти върви по-малко и от България и да стигнеш до мияч на чинии. Всичко си е до късмет донякъде. Успех!
Да истина е, че може би, когато отида там най-вероятно ще работя като мияч на чинии, сервитьор или т.н. Но истината е, че в САЩ един мияч на чистач ще взима много повече от един що годе добре платен работник тук. С една елементарна сметка изчислих, че на минимална работна заплата там, човек взима с повече от 1000 лв. спрямо минималната заплата тук.
Глупости! В Америка никой не те гледа откъде си, к'ъв си. А това, че като те видели че си българин и не можело да успееш е супер комплексарският мит, особено за Америка. Не, въобще не е лесно, много по- трудно е отколкото в Европа. Работи се много повече, имаш много по- голяма несигурност и стрес, но пък може да стигнеш много по- бързо далеч. Никой не работи за минимална работна, така че ще можеш да вадиш много повече, отколкото си предвидил. Отиди на бригада и виж кво е.
Ами ние -тук в БГ с какво живеем?Със невероятните големи заплати ли?
Поне в Америка стандарта на живот е по-висок от тук.Честно казано ми се струва ,че май ПОЧТИ където и да отидеш да живееш извън БГ,живота ти ще бъде изживян по-добре от колкото да изживееш живота си тук.
Там трябва да си скъсваш задника от работа, за да постигнеш този висок стандарт. Няма да стане с 8 часа мислене как да прекараш шефа си. За да постигнеш американската мечта, трябва да си много упорит, интелигентен и пробивен, иначе си оставаш бачкатор. Както казаха по-горе, там живеят на заеми. Цялата им икономика се крепи на заеми. Не е случайно, че от там тръгват всички икономически кризи, а китайците постепенно им изземват предприятията. А и как ти се струва децата ти да живеят и учат редом с въоръжените негра?
Не си изчислил, че всичко там е много по-скъпо. Каза, че искаш да живееш там, което е доста трудно и определено ще ти е нужна добра професия за да имаш бъдеща реализация в САЩ. Отиди на бригада за да усетиш първоначално живота там.
Всичко, което се говори за САЩ е абсолютна истина. Особено това, което дават в нискобюджетните американски филми от началото на 90-те. Там дори не се налага да работиш, за да имаш триетажна къща с голям двор и бяла дървена ограда, в гаража - червен Mustang Shelby GT500, а жена ти да е руса, с дълги крака и големи гърди. Там парите растат по дърветата, а ти през цялото време си гледаш кефа, караш Мустанга с 200, вятъра развява косите ти, а ти не мислиш изобщо за работа, както правят бедняците тук. Даа, такъв е живота в САЩАко можеш хващай първия самолет Америка и не се обръщай назад, няма да съжаляваш!
Последно редактирано от RedArmy : 07-23-2013 на 22:27
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Пфхахахахахаха... Ако не ставаш, дори и на Марс да идеш, пак няма да успееш...Не разбрахте ли, че човек успява само ако е можещ, умен и умее да се реализира
^Това важи дори и с по-голяма сила за щатите...
Авторе, чак пък да мечтаеш за Америка??? Последните години се разкри обществената тайна, че в щатите такова като свобода не съществува. Отделно, че много от тамошните ще те ненавиждат за това, че им вземаш работни места. И с право. На всичкото отгоре и как ти се нрави мисълта непълнолетни негърчета да щъкат с пистолети около теб?
Да и като заплатата ти е голяма, ще си останеш до мияч на тоалетни? Особено като разберат,че си българин.
Зависи какво разбираш под много по-лесен. Ако си мързел и просто искаш да си седиш, никъде не е лесно. Да не говорим, че в началото въобще няма да ти е лесно, независимо какво правиш. Всички започват от нулата и след това, ако те бива в това, което правиш, ще имаш възможността да се издигнеш.
Определено има по-голяма възможност за реализация, но се изискват и големи жертви от твоя страна. Доколкото разбирам имаш планове да заминеш сам/а, което определено си е трудно, по-лесно постижимо от финансова гледна точка, но на теб няма да ти е лесно. Освен ако не си завършил/а нещо с компютри, работа ще си намериш я в някой хотел, я в магазин или нещо от този сорт, но въпреки това, дори и с такава заплата, ще можеш да си осигуриш най-нужните неща, за да оцелееш.
edit: klimatronik, това е един от бонусите на Америка, много малко хора знаят за България и нямат лошо изградено мнение за нас. Славата на крадливи цигани до тук още не е стигнала.
Човека е казал "Виждал съм богати емигранти, но щастливи емигранти не съм виждал." Където и да отидеш по света, никога няма да се чувстваш така, както се чувстваш в България. От личен опит ти го казвам. Живял съм в Англия, в момента съм в Испания и нямам търпение да дойде другото лято и да се върна в България да следвам. Да, от финансова гледна точка живота навън е по-добър, но струва ли си да зарежеш родина, семейство и приятели заради едните пари? За да можеш да се изфукаш по Фейсбук, че си си купил нов телефон или хубава кола, а всъщност да завиждаш на приятелите си, че се виждат всеки ден и излизат постоянно, докато ти си като робот работа-вкъщи и едвам дочакваш 2-те седмици отпуска, за да можеш да се върнеш и да разпуснеш малко? Не ме разбирай погрешно, не се живее зле навън, но зависи от това какво търсиш и искаш от живота.
И аз искам след като завърша 12 клас (сега съм 8 ) директно от тук да заминавам за Bellevue Washington , да живея ,работя и продължа образованието си тамЩе завърша професионална гимназия МУЛТИМЕДИЯ, КОМПЮТЪРЕН ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И АНИМАЦИЯ в София и смятам да работя в Microsoft Windows или Valve с моят приятел тази година отиваме да учим това и явно и двамата ще се организираме да работим в Bellevue !
Денонощно само за това мисля и мечтая ,само това ми е в главата![]()
Живота никъде не е лесен-песен.
Навсякъде има проблеми. САЩ също
се чуди кое как да оправи, но за разлика от България, там
има справедливост. Ако си си направил труда да учиш, да знаеш
езици, ако си имаш професия и си я вършиш както трябва, ще
изкарваш пари, с които да живееш нормално и няма да те се налага да
живееш с цигани и наркомани и да работиш по 12 часа на ден..
То така не е само там.. Така е във всички нормални държави по Света.
Въпроса е дали начина на живот ще ти прилегне- каква комуникация искаш, в каква среда искаш да
живееш. Българина си няма ни най-малка представа в какви лайна живее![]()
оф айде стига,я направи още една такава тема..и още един профил