- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- менструация
здравейте.аз съм на 16 години и ми дойде за пръв път когато бях на 13,но никога не ми е бил редовен.последният път не ми дойде 8 месеца.отидох на лекар и ми предписа някакви хапчета и след 1 седмица ми дойде.но от тогава(сигурно има 2 месеца)още не ми е дошло.искам да питам има ли други момичета които са имали подобни проблеми и как са ги разрешили.
Na men puk mi doide na 15.I moqt cikul ne e osobenno redoven.No 8 meseca da ne ti idva naistina ne e mnogo normalno,no 6tom si hodila na lekar ne smqtam 4e ima problem.Qvno o6te cikalut ti ne se e normaliziral.
Opredeleno ima!Moq si e savsem normalen seki mesec si mi idva daje na 28 dni kato po u4ebnicite...No poznavam edno momi4e koeto ima problem kato tvoq no tq otdavna si e tragnala po lekari.Vse i predpisvat nqkvi hap4eta se e na izsledvaniq...Tiq neshta sa mnogo seriozni!!!tva neinoto e bolest otidi na pregled moje da e mn seriozno.Se pak e svarzano s polovata sistema.Ne iskam da te plasha no tiq neshta sa svyrzani s tova da imash deca i tn...Poznavah oshte edno momi4e koeto samo is4akvashe 4aka dokato stana na 19 i sega ne moje da ima deca.Otidi na lekar da ti napravqt izsledvaniq i posle da kajesh kakvo e 4e se pritesnih..Kato znam kakvo i e na moita priqtelka....
POnqkoga stoq i mislq...
drug pat samo stoq.....
(Me4o nyX)
еми правиха ми доста изследвания.там на някакви хормони и нищо напълно здрава съм.иначе като ме гледа на ехограф гениколожката каза че матката ми била много малка като на 13 годишно момиче.ама после говорихме и с други лекари и те казаха че нямало определени размери на матката и това били глупости.сега ще ходя при един друг лекар,който мама каза че е по-добър,ама той сега е отпуска и трябва да почакам.дано да не е нещо сериозно![]()
не.винаги съм била слаба.сега малко напълнях,но пак не съм дебела.168см и 50кг мисля че е напълно в нормата.
Щом си ходила на лекар, значи ще се оправиш.. на мен пък винаги ми е бил редовен цикъла (слава богу)
Една приятелка има тоя проблем но заради наднормено тегло.Мисля 4е не трябва да се притесняваш,щом си ходила на лекар.
![]()
![]()
MnOgU oBiCHkAm ZaIu!{p}
I az sym na 16 i imam takyv problem.Na men mi doide za pryv pyt kogato bqh 5 ili 6 klas i ot togava vse mi e bil neredoven.Zimata(dekemvri) me operiraha ot apandesit i togava imah vyzpalenie na ediniq qi4nik,pri koeto sled izpisvaneto trqbva6e da piq antibiotici i t.n.Ot qnuari vsi4ko be6e nared,syvsem redoven i kato zaminah iuli i togava ne mi doide.mislq,4e e t smqna na klimata.Ama sega avgust pak ne mi idva,ta se 4udq trqbva li da hodq na lekar i v kakvo se systoqt pregledite,da me informirate,4e dosega ne sym hodila nikoga![]()
i az imam toq problem. mn nepriqtnone mi e idvalo po 4-5 meseca, vednaj sled edin takav period mi be6e 14 dni
ujas. po princip parvite 2-3 godini e normalno da e neredoven, no sled tva obiknoveno se normalizira. moq uj se e "normaliziral"
zakasnqva nai-mn sas sed ili podranqva s tolkova
no pri nqkoi jeni e neredoven dokato rodqt ili cql jivot...
drugiqt variant e da ima6 vazpalenie na qi4nicite, ili mato4nite trabi, ili matkata...trqbva da ti napravqt izsledvaniq. za vseki slu4aida si sigurna
![]()
Edinstven prysten gi vladee,Edinstven toi shte gi otkrie, Edinstven vsi shte gi sbere i v tamnina shte gi obvie
tova se naricha hormonalen disbalans.i kolkoto i da ti e nepriqtno(shtoto si e takova) vsimai merki na vreme...edinstvenoto nai strashno neshto koeto moje da stane e edin den da nqmash deca .ESTESTVENO NA NIKOE MOMICHE I JENA NE GO POJELAVAM!!!!bqh s redoven cikyl do 24 godishna ...veche 2 godini mi e neredoven lipsva cuikyl po mesec-dva che daje i tri nishto mi nqma kazvat che sym zdrava no hormonite lipsvat...typchat me s hapcheta koito vdigat kilogramite mi ...i dano skoro vsichko se opravi...minala sym momenta v koito se pazeh ot zabremenqvane semeina sym iskam dete a zaradi disbalansa e malko trudno..JELAQ ti uspeh mila i ne se pritesnqvai za vsichko ima lek ...Pozdravi
ЗдравейтеПонеже виждам че дискутирате темата,по която и аз се интерисувам реших да ви попитам нещо относно това.Тъй като и на мен ми закъснява вече с около две седмици и нещо,възможно ли е да имам и аз някакъв проблем с яичниците и трябва ли да отида на преглед?Дори за всеки случай си направих тест за бременност,тъй като водя полов живот,но слава богу се оказа отрицателен и затова сега ми е малко притеснено На какво може да се дължи това?Друг път пак ми е закъснявало с по-много,но сякаш не чак толкова,но си ми идва.Но всеки път ме е дострачавало да ходя на преглед.Та затова ви питам дали ще трябва
![]()
По-добре иди на лекар. Мисля, че дори без причина сериозна не е лошо да се посещава гинеколога профилактично. Все пак на нас тепърва ни предстои да ставаме майки, тъй че е нужно да знаем че всичко е наред. Иди на лекар, за да си спокойна и аз имам проблем като твоя и ще го посетя в най-скоро времеПървоначално написано от PoLiTyy
...На колене той моли я,
не зная как да ти го обясня.
Става дума,че не искам нищо повече от това
да остарея заедно със теб,
да ме направиш по-добър човек!
Тръгваме боси,пътят не е лек,
но сега ще бъдеш мое слънце,
аз пък-слънчоглед!
Както казаха всички, и аз не мисля, че е много нормално. И на мен ми закъснява, ама с макс седмица - седмица и нещо .. тфа 8 месеца е доста. Ех тфа момичетата сме много проблемна работа .. не ни стигат другите работи ами и за цикъл трябва да се притесняваме![]()
PoLiTyy а теб бих те посъветвала да изчакаш още примерно 2 седмици, ако и до тогава не дойде, мисля че няма да е зле да отидеш при гинеколог. Няма да направи нищо друго освен да ти помогне![]()
I az sum sus su6tiq problem. Ponqkoga si mi idva to4no,no ponqkoga mi zakusnqva s maximum 2 sedmici.Imam cikul ot 1 godina i mesec i mislq,4e o6te ne mi se e normaliziral.Mislq da otida na lekar,no ot druga strana smqtam,4e ne e mnogo nalijitelno,za6toto dokolkoto znam prez purvite 2 godini moje da e neredoven.Ta se 4udq..Tva da si jena e ujas na4i. Rajdane,menzisi,bolka pri sex..![]()