chestno kazano ne znam koi e dostoevski no tova nqma znachenie.
ne iskam nito evtinoto shtastie nito vazvisheno stradanie.i sega shte napisha zashto e taka:
1.shtastieto nikoga ne moje da e evtino(pod evtino razbiram obiknoveno i prosto a ne neshto koeto moje da se kupi s malko pari).shtastiteto e neshto pri koeto se chuvstvash dobre-dovolen ot sebe si,ot tova koeto ti se sluchva,ot jivota si,ot vsichko.a tova nikoga ne bi moglo da e prosto/evtino.horata sa shtastlivi kogato sa namerili smisal v jivota si a da namerish smisal v dori i nai obiknovenite neshta si e dori dosta slojno izvod:nqma evtino shtastie(osven za horata koito se zablujdavat che go pritejavat)
2.stradanieto e sastoqnie v koeto chovek izpada v depresiq,chuvstva se zle,nishto ne mu haresva,ne ocenqva jivota si,ne e dovolen ot tova koeto se sluchva okolo nego.i kakvo vazvisheno moje da se vidi v tova? vazvishena moje da e liubovta(ako vobshte ima takva),blagorodstvoto,sastradanieto i oproshtenieto no ne e neshtastieto.horata koito sa neshtastni na parvo mqsto zapochvat da se samosajalqvat-nishto vazvisheno. izvod:nqma vazvusheno stradanie(osven za dushevno bolnite hora koito mislqt che pravqt neshto dobro za sebe si kato sa si vtalpili che trqbva da sa neshtastni)
ami tova e koeto mislq.ne moje nqkoi da e ili samo shtastliv ili samo neshtasten