- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Може ли да се прави секс ако още няма менструация?
Ам моето мнение- недей. По точно 3 причини:
1)Предполага се че от първия път искаш да ти останат хубави спомени... а подозирам че и приятеля ти е горе-долу толкова неориентиран в секса колкото теб. Та надали ще е хубаво да бързаш.
2)Организма ти никак даже не е готов. Има множество процеси които трябва да завършат по "дупката" (както някой крайно неромантични особи я нарекоха), за да е напълно готова за полов акт. Най-малкото бактериалната среда на влагалището още не е като на зряла жена. А девствената ти ципа, вярвай ако щеш, не е ей тъй само,с цел да те боли, а си действа като защита между вън и вътре. Тъй че не се обещава че след акта няма да лепнеш някое възпаление или нещо такова гадно.
3)Четох някъде (енциклопедичен източник, да си имаме уважението), че до 16-17 годишна възраст влагалището и входа на матката са разположени под ъгъл. Това не само означава повече болка, ами и дава възможност за гафове. Може да се получи някаква гадост като "извиване на матката". Пак от същия източник пише още ужасии по темата за ранното (а щом не ти е дошъл мензиса, значи за теб наистина ще е ранно) започване на полов живот.
Така че, живей спокойно и се наслаждавай на това което можеш да правиш на 14. Например на мен сега знаещ ли как ми се иска да съм пак на 12 за да мога да се целя с фуниики в махалата... ама не мога.
Пубертета минава бързо. Кретенията остава доживот.