Досега не съм писала теми във форума, може би защото е нямало какво да попитам, но ето ,че днес ми се случи нещо , което направо ме потресе и искам да ви попитам как бихте постъпили в следната ситуация:
Става въпрос за много маловажен случай, но тъй като пряко ме касае за мен си е направо важен,
Дискотека, голяма компания, приятелки (без гаджета) си танцуват. Появаява се г-н Никой от нищото(т.е. седящ в ъгъла на масата) и решава , че може да е с всяка , която поиска , но тази всяка не мисли така след половин преследване из дискотеката се стига до скандал. Момичето удря шамар, с което предизвиква ответна реакция - удар , с който направо пада на земята. Обръща се към бодигардите те извличат въпросния мизерник. Същият този се появява 15 мин. по късно и казва "с пари всичко се постига".Човек от компанията споделя, че въпросното момче е син на дипломат. Разбира се засегнатото момиче си хваща шапката и си заминава.
И все пак честно ли е , човек да е безсилен срещу дипломатическия паспорт и пачката с пари? Честно ли е да не може да бъде наказано по никакъв начин насилието (било то и само един здрав шамар)? Жалба в полицията - ще викат "жертвата" 20 пъти да пише и накрая ще се усмихнат и ще кажат "ще ви се обадим да ви уведомим за развитие на случая" и до там - този вариант отпада. Добре тогава как може да постъпи един нормален човек за да защити правата си ? В каква дъражава живеем и защо всички стават по ниски от тревата, когато някой има позиции? Дали съм някаква такава ненормална , че се опитвам да се защитавам сама, въпреки че и аз като другите знам, че когато някой е "с връзки" съм безсилна?
Съжалявам ако това , което съм написала е "поредната тъпотия", но наистина съм дълбоко възмутена - не от случилото се, а от факта, че за пореден път разбрах как човек ако няма "мама или тате" важни клечки просто е Никой.