.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Супер фен

:)

кво да кажа ... нека сам си прави тоя избор .... винаги се намира 1 човек дето да те спре ... ако ти не го послушаш.... жалко наистина ...тъпо е да се самоубие човек ...тва го правят само слабите хора

знаете ли какво ... тука в българия поне много сме христяните ... а дори не спазваме най наи обикновените закони за смирен и спокоен живот и изведнъж се случва точно това ... живота се обръща срещу нас ... сички се обръщат срещу нас и какво правиме ние ... вместо да си поправиме грешките то ние ....пак ги повтаряме и накрая се метаме от балкона .... требе човек да е много ... абе не ми се говори просто !

Голям фен Аватара на morsmordre
    Град
    На майна-си-райна

Re: НЕ на самоубийствата!

Цитирай Първоначално написано от Rokanten
    Чудовищно е чуждото страдание да въздейства успокояващо!
    Изглежда не аз, ами ти си този, който не е разбрал за какво става дума::

1.Дори не ме познаваш, за да кажеш, че съм прекалено плитък, защото дълбоко се съмнявам, че си преживял и частица от моите болки

2.Аз не казвам, че чуждото страдание трябва да въздейства успокояващо в такива случаи.Казвам, че, когато някой си помисли да се самоубие, трябва да се сети за хилядите хора, които са сто пъти по-зле от него, които не се опитват да "решат" проблемите си чрез самоубийство, които се борят, за да оцелеят в суровия свят И тогава пак да помисли дали наистина има право да се предава, след като има толкова много души, които търпят по-големи страдания.Да, от една гледна точка това действа успокояващо, но не става дума за "Гледай онзи е инвалид - добре, че не съм като него".Това е съвсем различен въпрос, а аз няма да се отклонявам от темата.

Цитирай Първоначално написано от fire_of_satan
    Само че, понякога настъпват много критични моменти, моменти в които губиш всичко, което обичаш. Семейство, приятели, родина....например. И тогава какво се случва. Какво се случва когато надеждата умре, когато няма кой да те спре, когато не намираш смисъл, и когато нямаш желание за нищо? Защо да живееш и да се блъскаш, когато това не ти доставя удоволствие, когато нямаш цел? Защо да продължаваш, ако искаш всичко да спре. Когато си уморен, сломен, изтощен и отчаян. И когато това продължава не ден два, а в продължение на години. Защо тогава не направиш избора за себе си? Това е право на избор, и най-хубавото е, че ти избираш кога да дойде края, без да е неочакван за самия теб, без да оставиш несвършена работа и т.н. Защо не, подяволите? Няма смисъл обаче като си счупиш нокъта да се гръмнеш. Говоря само за тогава когато няма светлина в тунела, и не казвайте че винаги има, не е верно.
    В такъв случай ще започнеш отначало.За разлика от много други същества на планетата Земя, човекът има правото да избира и да започне нов живот.Да, споменът, наистина, остава в сърцата ни, но това е нашият начин да ги запазим живи.Докато помним любимите хора, те продължават да живеят - в нас
    Винаги можеш да започнеш нов живот, когато всички радости си отидат - тогава ще дойдат нови
    EnjoY the LifE while u still can, 'cause u gonna be DeaD for a very LonG TimE

Град
    Stara Zagora
    Сега ще ти обясня, защо самоубийството за мен е
    спасение. Като за начало, не е хубаво да се поставят хората под общ знаменател, вярно е че хората са много еднакви и много глупави в повечето случаи, но както и да е. Например за някой може да е огромен проблем, да живее без гадже, за друг голям проблем може да е безпаричието. Всеки вижда нещата под някаква собствена призма, и следователно ги приема по различен начин. Аз не бих се самоубила, защото все още има неща които ме спират, може би някой ден няма да ги има, и тогава ще го направя. Ако някой някога си беше направил труда да ме пита, дали искам да се родя, и да живея, щях да кажа не. След като обаче никой не си е направил тоя труд, и съм аз, от милиони друго възможности, поне ще направя нещо смислено. Само че, понякога настъпват много критични моменти, моменти в които губиш всичко, което обичаш. Семейство, приятели, родина....например. И тогава какво се случва. Какво се случва когато надеждата умре, когато няма кой да те спре, когато не намираш смисъл, и когато нямаш желание за нищо? Защо да живееш и да се блъскаш, когато това не ти доставя удоволствие, когато нямаш цел? Защо да продължаваш, ако искаш всичко да спре. Когато си уморен, сломен, изтощен и отчаян. И когато това продължава не ден два, а в продължение на години. Защо тогава не направиш избора за себе си? Това е право на избор, и най-хубавото е, че ти избираш кога да дойде края, без да е неочакван за самия теб, без да оставиш несвършена работа и т.н. Защо не, подяволите? Няма смисъл обаче като си счупиш нокъта да се гръмнеш. Говоря само за тогава когато няма светлина в тунела, и не казвайте че винаги има, не е верно.
    Много, много точно!!!
    Преди 3месеца аз загубих най-добрата си приятелка... Много е лесно да кажеш отстрани:"Това е глупост, всичко си има решение"...обаче има хора, който живеят наистина в голямо отчаяние и страдание и едва преживяват един ден...Всеки един от нас има някакъв смисъл да живее...да обаче когато тази причина вече, я няма самия ти не съществуваш..а най-лошото е когато няма никой насреща да те изслуша и разбере и когато си мислиш, че си напълно сам и изоставен, а въобще не е така...И за всичко не трябва да се казва, че самия самоубиец е глупав, глупави са заобикалящените ни свят и хора..

Ден без думи...миг без красота...живот без теб...Това е реалността!!!

Цитирай Първоначално написано от Iliqn4eto
    Ами да така си е,снощи и аз незнам защо се замислих по този въпрос,и като се сетих колко по голями страдания има от моите,колко сляпи,обезобразени,глухи,с ката и т.н...

така че,първо мислете,после действайте...
    защо слабата психика е физически недостатък ли .. еми от такива тъпанари не един и двама са пострадвали ... некои не може да си сдаржи нервите и откача и прави простия .. просто всичко е едно - тяло, дух и идеали !

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Elven_Princess
    Сега ще ти обясня, защо самоубийството за мен е
    спасение. Като за начало, не е хубаво да се поставят хората под общ знаменател, вярно е че хората са много еднакви и много глупави в повечето случаи, но както и да е. Например за някой може да е огромен проблем, да живее без гадже, за друг голям проблем може да е безпаричието. Всеки вижда нещата под някаква собствена призма, и следователно ги приема по различен начин. Аз не бих се самоубила, защото все още има неща които ме спират, може би някой ден няма да ги има, и тогава ще го направя. Ако някой някога си беше направил труда да ме пита, дали искам да се родя, и да живея, щях да кажа не. След като обаче никой не си е направил тоя труд, и съм аз, от милиони друго възможности, поне ще направя нещо смислено. Само че, понякога настъпват много критични моменти, моменти в които губиш всичко, което обичаш. Семейство, приятели, родина....например. И тогава какво се случва. Какво се случва когато надеждата умре, когато няма кой да те спре, когато не намираш смисъл, и когато нямаш желание за нищо? Защо да живееш и да се блъскаш, когато това не ти доставя удоволствие, когато нямаш цел? Защо да продължаваш, ако искаш всичко да спре. Когато си уморен, сломен, изтощен и отчаян. И когато това продължава не ден два, а в продължение на години. Защо тогава не направиш избора за себе си? Това е право на избор, и най-хубавото е, че ти избираш кога да дойде края, без да е неочакван за самия теб, без да оставиш несвършена работа и т.н. Защо не, подяволите? Няма смисъл обаче като си счупиш нокъта да се гръмнеш. Говоря само за тогава когато няма светлина в тунела, и не казвайте че винаги има, не е верно.
    Много, много точно!!!
    Преди 3месеца аз загубих най-добрата си приятелка... Много е лесно да кажеш отстрани:"Това е глупост, всичко си има решение"...обаче има хора, който живеят наистина в голямо отчаяние и страдание и едва преживяват един ден...Всеки един от нас има някакъв смисъл да живее...да обаче когато тази причина вече, я няма самия ти не съществуваш..а най-лошото е когато няма никой насреща да те изслуша и разбере и когато си мислиш, че си напълно сам и изоставен, а въобще не е така...И за всичко не трябва да се казва, че самия самоубиец е глупав, глупави са заобикалящените ни свят и хора..

Твърдо против съм самоубийствата по тъпи причини от сорта на гадже,пари или,че си бил грозен,тъп,дебел.Но спрете да говорите,че това го правят само страхливците.Вие знаете ли какви болки има по тоя свят,какви страдания има,какви тормози се оказват на деца,тинейджъри дори и на възрастни!???Ако сте изпитали поне частица от тези страдания тогава ми говорете това е за страхливци.Защото тогава ще сте го ПРЕЖИВЕЛИ и ще знаете колко трудно е да бъдеш все още на тая шибана планета!Недейте съдете толкова бързо.А когато човек изгуби всичко?Когато живее в тъмнина?Когато единствената му отмора е сънят,в който проблемите ги няма дори за час два?Какво да прави този човек?Да продължи да се бори?За какво?За кое по точно да се бори?Да страда още и още и още повече?За това ли???Да съжалява всяка сутрин щом отвори очи.НЕ.Самоубийството не е решение на тъпите проблеми на тъпите хорица,които си имат и семейство и дрехи и покрив над главата си.Не.Те не са слаби те са ТЪПИ.Друг е въпроса ако нямаш нищичко и единствено може да те спаси ножа.Защото тогава няма надежда,просто няма за какво да се бориш!Тогава вече слагаш КРАЙ,а НЕ БЯГАШ.

Илейн
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sportexz
    Да ви пикам на мисленето и на личния избор...
    ... много ми е тежко дай да се самоубия... абе то начи 6 милиарда имат ебати лесния живот щом не са си теглили ножа.
    Той верно живота си е ваш ама мислите ли, ама не се ли сещате, че ще промените с едно самоубийство и живота на всички около вас. Как ли ще се чувстват вашите родители, роднини, приятели до края на своя живот.
    Да се самоубиеш е висша проява на слабост и егоизъм.
    Хм...ей тоя пич много ме кефи от известно време чета форумите и ми е направил най-голямо впечатление...и викам айде ад се регистрирам

та по темата....ПРОТИВ!
    Какво печели ако се самоубие човек????някои ще кажат,че повече няма да страдат и прочие....но все пак животът не е само весели моменти,щастливи мигове...всеки е преживявал тежки моменти,моменти в които се е чувствал в безизходица....но защо все трябва да се гледа с песимизъм??Когато човек се бори за своето щастие,той се бори за своя живот...хората които търсят самоубийството като изход само показват,че не умеят да се борят...Казват,че всеки човек е с мисия на този свят...тогава защо не я открием?защо не направим нещо за себе си,нещо за другите??
    В далечното минало е имало религии,които са гледали на самоубийството като нещо долно...те дори не са погребвали самоубийците,а са ги хвърляли на вълците да се гаврят с труповете им...
    Това говори достатчно...
    Като ти е даден живот,човек трябва да го изживее пълноценно...Самоубийствот е също и проява на егоизъм,защото бягайки ти самия от страданието,караш близките си да страдат!!!!

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Ima ne6ta, koito psihi4eski ne mojem da preudoleem kato smurtta na blizuk 4ovek. A ponqkoga prosto ni se natrupva tolkova mn, kriem go v sebe si i nqkraq to izbiva po tozi meko kazano nepodhodq6t na4in... Da, az bih se samoubila ako zagubq nqkoy mn blizuk 4ovek pri neestestveni obstoqtelstva, bih se samoubila ako se subudq bez ruka, bez krak ili obezobrazena pri pojar ili po nqkakuv dr na4in... Ima ne6ta, koito nqma da ponesa, ne moga da se spravq s tqh! Moje bi sum slaba emocionalno i psihi4eski, no za men taka sedqt ne6tata... Vseki ima pravo da priklu4i s jivota si, kogato pojelae, stiga da e v sustoqnie da vzima re6eniq! I samo blizkite mu mogat da go sudqt za tova! Pri4ini- mnogo! Edna golqma depresiq e v sustoqnie da nakara 4ovek da napravi opit sa samoubiystvo (povqrvayte mi, taka e!), no tova ne e na4inut! Ima hora, koito sa dostatu4no silni za da se spravqt! Mn dobre si pomislete predi da napravite, kakvoto i da bilo, za6toto v nay- dobriq slu4ay 6te sujalqvate cql jivot, a v nay lo6iq... nqma da imate tazi vuzmojnost!!!

Nqma da vzimam strana po vuprosa, pomislete si... zaslujava li si! Ponqkoga da, ponqkoga ne!

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Град
    На майна-си-райна
    Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
    Nqma da vzimam strana po vuprosa, pomislete si... zaslujava li si! Ponqkoga da, ponqkoga ne!
    Да, понякога наистина това Е решението.Но това е решение, което не бива да се взима, разбираш ли!Просто не трябва!Днес четох във вестника за поредното самоубийство - едно малко момче се скарало със съседката за чепка грозде и тя извикала полицията - час след това детето висяло обесено Изплашено от бъдещата реакция на родителите си, вижте до каква степен стига психиката на човека Това е направо безобразно!

Ти казваш, че би се самоубила, ако някой твой мн близък човек умре - помисли си, обаче, какво би искал от теб този човек, ако стане най-лошото Дали би искал от теб - "Да, скочи през джама и се самоубий, защото аз съм хвърлил/а топа".Напротив - човекът, който е умрял, би искал ти да продължиш да живееш, би искал да постигнеш неща, които той не е могъл!Не си ли мислила от тази гледна точка - какъв ще е смисълът този човек да умира, при положение, че ти няма да уважиш неговото желание в подобна ситуация

Ако се събудиш с обезобразено лице?Едва ли, не вярвам, че ще имаш смелостта да се самоубиеш заради това - в днешни дни хирургията е на доста високо ниво и може да заличи голяма част от белезите ти - сигурен съм, че преди да направиш каквото и да е ще се поразтърсиш за лек

Голям фен
    Град
    In a perfect world... In my world
    Според мен самоубийството е белег на слабост... показва това, че не си достатъчно силен да се справиш с проблемите си, че не си достатъчно хитър за да ги избегнеш. И даже понякога ми става смешно, като прочета, че някое момиченце се самоубило, защото видяло `любимия` да изневерява... да - боли, ако обичаш, но не може ли да намериш друго решение, вместо край на живота си Какво целят самоубиващите се - да трогнат тези, които са ги наранили... глупав начин да го направят според мен
    No more pain... no more love... no more tears... no more me...

Re: НЕ на самоубийствата!

Цитирай Първоначално написано от GeRyTo
    Цитирай Първоначално написано от morsmordre

Да, сега сигурно някои от вас си казват "На мен кво ми дреме, че има такива хора", но, помислете, ако вие сте един/една от тези хора
    Ами аз съм част от тези хора...и какво?! Да седна да рева и да се хвърля от покрива заради това, че няма лек за мен ли?! Да, да! Другия път!
    А не е ли по итнересно от самоубийството именно това да се справиш с проблема?! Когато сам решиш някакъв дори минимален проблем изпитваш невероятно удовлетворение, а представете си ако решите един голям проблем...
    Аз лично смятам, че самоубийството е само за слаби хора, които не могат да се борят и да се справят с проблемите! Никога не съм мислила за самоубийство, а повярвайте имало е достатъчно поводи! Не случайно са ни дадени тези животи...за да ги живеем!!!!
    това беше може би най-доброто мнение. защото целия този свят е БОРБА. борим се за всеки ден, борим се за глътка въздих, за парче храна и така нататък. дори не го осъзнаваме, а се борим. а какво остава за това, което природата ни е отредила да жадуваме? за това, което искаме повече от всичко, това, заради което ставане сутрин, това, заради което се борим за всяка глътка въздух? какво ще кажете, ако не можете да го постигнете - каквото и да е то? ще легнете под ножа? ще увиснете на бесилото? или ще постъпите така, както постъпвате, нуждаейки се от въздух? как бихте постъпили, ако се нуждеате от въздух, например ако се давите? какво правите, ако се давите? чудите се колко ви е тежко без въздух? чудите се как ще се чувствате без него? НЕ! вие ТЪРСИТЕ въздуха. вие се борите за него. вие плувате, вие се БОРИТЕ. защо? защо когато попаднете под водата вие плувате до повърхността? защо? защо? защо? отговорът е прост. инстинкт. проблемът с давенето е от милиарди години. далеч преди да ни има нас. природата го е решила така : с инстинкти. не се разчита на това, животното да се замисли дали иска да живее. но когато нещата опрат до духовността - природата няма този инструмент. хората мислят от 2 милиона години.затова природата няма и механизми да се справи с неправилното мислене. но все пак МИСЛИМ. но някои все още не са се научили. не са се замислили какво е това живот, какво си струва да се направи за него и какво се прави. при такива несгоди действайте като при давене - борете се до дупка за още една глътка живот. не очаквам всички тук да ме разберат и няма да се обяснявам повече.но тези, които са достатъчно недоразвили мисленето си за да знаят за какво се борят - да се постараят да научат.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

оо, трепайте се - няма пречка - като сте тъпи пубертетски Фафли
    Мъжа се познава по делата!
    *
    Бъди Мъж и на думата си дръж!
    *
    Думата е равна на договор!
    *
    Мъжете правят пари, но парите не правят мъже!
    *
    Само Благородните и ШироСкроените хора успяват!
    *** БАННАТ, НО ХИТЪР КАТО Щирлиц -е това е БОРЧЕто!

Цитирай Първоначално написано от borche
    точно затова не могат да направят нищо. защото не им стиска. изисква се много повече воля, отколкото аудиторията тук има.
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    точно затова не могат да направят нищо. защото не им стиска. изисква се много повече воля, отколкото аудиторията тук има.
    Prav si, za tva sum o6te jiva. V tova e klu4a ot barakata, na nikogo ot tuk ne mu stiska da napravi kakvoto i da bilo, osven naro4no da si pri4inqva bolka, bez nikvi posledstviq...

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
    Prav si, za tva sum o6te jiva. V tova e klu4a ot barakata, na nikogo ot tuk ne mu stiska da napravi kakvoto i da bilo, osven naro4no da si pri4inqva bolka, bez nikvi posledstviq...
    но не само това. някои хора тук не осъзнават дори живот кво е, ама за смърт говорят.

малкият принц

Град
    На майна-си-райна
    но не само това. някои хора тук не осъзнават дори живот кво е, ама за смърт говорят.
    Ако става дума за мен, жестоко грешиш.Но аз нямам намерение да те убеждавам какво ми се е случило на мен, какво съм преживял, на какво съм станал свидетел и какво съм правил.

Направих тази тема с цел да я видят хората, които влизат тук и да разберат, че самоубийството не води до нищо хубаво - няма и да води

Guest
    Save the planet-kill yourself!!!!Това се отнася за повечето!!!

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Save the planet-kill yourself!!!!Това се отнася за повечето!!!

Ми хайде изпълни собствените си думи
    К'во правиш тука още ?

Цитирай Първоначално написано от morsmordre
    Ако става дума за мен, жестоко грешиш.Но аз нямам намерение да те убеждавам какво ми се е случило на мен, какво съм преживял, на какво съм станал свидетел и какво съм правил.

Направих тази тема с цел да я видят хората, които влизат тук и да разберат, че самоубийството не води до нищо хубаво - няма и да води
    спокойно, не става дума за теб, напротив. говоря за някои неосъзнати дето говорят без да знаят, но от постовете ти разбирам, че ти не си от тях.

малкият принц

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си