Цитирай Първоначално написано от morsmordre
Какво ще кажете за инвалидите, които не могат да се движат без чужда помощ, за глухите, които са обречени цял живот, докато не се намери лекарство, да живеят в пълна тишина (забележете - ЦЯЛ ЖИВОТ!, а не година-две)[i]; какво ще кажете за слепите, които са обречени ЦЯЛ ЖИВОТ да живеят в тъмнина...
Един или два емоционални или бизнес проблеми са НИЩО в сравнение със здравословните проблеми на много други хора.
Даммм. Сега за хиляден път се убеждавам във възгледа си, че добродетелният глас на простодушните може да произнася единствено и само чудовищен цинизъм.
На теб, драги ми смехурко, кризите са ти дълбоко чужди или пък самият ти си прекалено плитък, за да побереш в себе си нещо кой знае какво. По всичко личи, а и ти имаш най - вече глупостта да го назоваваш, макар и косвено, че за теб единствено и само удовлетворението и насладата от чуждото страдание могат да въздействат толкова ободряващо, че превъзходството от дадено временно състояние на един страдащ спрямо друг, понасящ трайни последици да представлява собствено мотив за отказ от единствено предвидения като окончателен изход от споменатото състояние. Аз май не се изразих много ясно за това ще обясня по - просто. Чудовищно е чуждото страдание да въздейства успокояващо! Егоистично, гнусно и долно!!! Проблемите може и да нямат разрешение, което, според своето протичане да ги отложи напълно, но със сигурност могат да се заличат от чужди, несъразмерно по-големи. Така ли? Та незрящите, значи не са толкова безполезни, а? Я виж, какво интересно приложение си им измислил! В такъв случай решението е едно - във всяка психиятрична клиника по един специялен кабинет със слепец в него, а още по - добре - на показно място, върху някой пиедестал, например, по един такъв за назидание на осмеляващите се да си мислят за самоубийство.
На мен така ми звучи идеята ти. И наистина е отвратителна
Не, че по някакъв начин подкрепям самоубийствата, но твоето разрешение ми се струва, че само би извращавало хората.